måndag 15 september 2014

Men herrejävlar, vänd på steken!

Över 700 000 svenskar röstade på Herr Åkesson och hans parti igår.
Idag är resten av Sverige upptagna med att ladda ner web stickers där det står "hur mycket de hatar honom", hur fel han har och hur många som inte röstade på honom.
Säkert jättebra! Alltid bra att inte i tystnad tiga MEN ÄNDÅ, faktum kvarstår över 13% finner något här som uttrycker deras åsikt.  Eller i vart fall så tror de det!

Någon som känner sig som en "underdog" kommer aldrig att stötta någon som har privilegier i hans/hennes ögon. Denna någon kommer att stötta en annan "underdog" även om de är långtifrån varandra på många sätt. Det ligger i sakens natur.

Tacka Expressen m fl som hjälpt Åkesson fram till en närmast gratis valkampanj i många delar av Sverige där jobben är få, traditionerna starka och åsikterna färgas av missnöje och avsaknad av debatt.  Ingen som sett detta utifrån är förvånad.

Själv kommer jag från Dalarna, traditionalisternas högborg, där röstades det (om jag skall tro en del siffror jag sett, dock ej helt kontrollerat) vitt och brett på Jimmie Åkesson. Missnöje.
Inget jobb. Rädsla för det okända. Maktlöshet. Stockholms förakt. Lillebror syndrom.

Sätter man nu Sveriges tredje största parti (tror det eller ej) utanför maktens salar skapar man bara mera "underdog syndrom", mera tyck-synd-om mig mentalitet och ändå högre siffror till nästa val.
Ge Åkesson ansvar, någonstans!
Ge honom ansvar för Sveriges vägnät och dess renovering. Eller ge honom ansvar för skogsbruket och vargnäringen. Ett jobb där han måste visa "sin färg", sitt partis färg och där de måste definiera sig själva efter politik.
Låt honom visa att han faktiskt är sitt smeknamn, Jimmie "jag-vet-inte" Åkesson, gör honom till en Stockholms "pamp" i salongerna med det andra och KRÄV svar, KRÄV ansvar.

Han har en åsikt som han påstår att han "står för", fint, då har han samma värde som alla oss andra så upp till debatt.
Löfven har hanterat både röjsåg och svets i sina dagar, gjort sin militärtjänst vid F4 plus att han, enligt ryktet, är en jävel på att förhandla. Så, vad är problemet?
Vill man bli av med ogräset måste man rycka upp det med rötterna.
Att stå och jiddra om att det inte "borde vara där", DET hjälper ingen!

Vi kan INTE rakryggat säga att alla har lika värde, alla får ha en åsikt, vi gillar olika och alla andra klyschor och sen i nästa andetag säga "men det gäller inte Sverige demokraterna".
Vad i hela h..vete är det för ett resonemang?
De, och nu är de många, uttrycker något som vi helst inte vill se på, något vi uppfattar som "mörkt, ondskefullt och annorlunda". Skall vi då titta bort?
"De" är inte värre än monstret i garderoben!  Jaga ut dem, diskutera med det, påpeka det orimliga i deras resonemang, utbilda dem.
Gör som alla andra morsor "man kommer längre med lock än med pock!" 

Själv har jag tagit lätt på deras sk parti hittills men vinden vänder.
Dynamiken i världen kräver att vi som människosläktet kommer vidare nu. Både vad det gäller religion och politik - dags att ta ett krafttag.
Man kan inte skapa ljus genom att fokusera på mörkret men det kan heller inte finnas ljus utan mörker. Vi fokuserar på ljuset men utan rädsla för mörkret.
Mörkret är inte större idag än igår, det kräver bara mera insats och en klar plan.

Ha en strålande början på veckan där ute.
Live with passion & as always, blessed be!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar