tisdag 30 september 2014

September revision.

"Opinions are like assholes, everyone has one but my own should be constantly and carefully examined at all times" Tin Minchin.

På Septembers sista dag ligger månen i sk void (tomrum, onåbar) och då jag mer och mer inser att jag är starkt påverkad av månens inverkningar (alltså inte fullmånen, utan astrologiskt) prövar jag att inte göra alltför mycket idag. Allt som sker idag skall ändå verifieras och kontrolleras senare.
Bättre då att ägna dagen åt studier, åt reflektion och samtal.

September har varit månaden då inte så mycket har hänt om man ser på min omgivning från ett världsligt perspektiv men inlärningen har varit fin.
Jag har tagit till mig ny kunskap, nytt fält och fått så otroligt mycket "food for thoughts" på det sättet.
Outsägligt spännande att likt Mr Minchins åsikt ovan, pröva och ompröva mina egna åsikter och kunskaper så länge jag lever. Livet är dynamiskt.

Denna månad har också handlat om att definiera mig själv utifrån min passion och vad jag önskar.
Hur lätt är det inte att kritisera, veta vad man inte tycker om, inte är enig med osv, svårare då att vända på steken och ändå är det just den "vända steken" som gör livet värt att leva.
Vill jag bli ihågkommen som "hon som inte gillade Söndags bilister" eller vill jag bli ihågkommen för hon som älskade spirituella samtal?  Lätt val!
Fokus i prio.

En tidig morgon såg jag ett norskt program som heter "Lykke skolen". En god vän hade medverkat som konsulterade fysiolog och jag ville kolla in resultatet.
Vår Tv har numera finessen som heter "vecko bibliotek", all TV som visas finns lagrad under veckan och du kan se om vad du vill, när du vill.
Så, mitt i natten såg jag denna episod och vid dess slut log jag brett, alla övningar i programmet var övningar jag själv har haft på mina kurser. Kvinnan som ledde programmet tog sig också tid att förklara varför just dessa övningar var utvalda, vilka vetenskapliga bevis som numera fanns för ditten och datten. Otroligt inspirerande och glädjande för mig.
En bekräftelse på det jag redan känt och en puff att våga gå vidare.
Trust your assshole, but do continue to examine it carefully!   Det skall finnas en balans i det!

Balans.. Ordet som kommer tillbaka i så många former.
På gymmet talas det mycket om "kvalitet på träningen", att träna bra, på god nivå för resultat men samtidigt, inte spendera för mycket tid på träning, inte slita och så vidare.
Ordet "övertränad" är på uppgång, symptomen definierade och kartlagda. Kinesen suckar tungt och viskar: Yin brist. Avsaknad av mål, otillräcklig näring(läs Light produkter), vardags stress, dålig sömn, ofokuserad träning baserad på press, press, press..
Vad skall till för en vändning? Är pendeln ute fullt ännu?

Mobiltelefonen blir mer och mer "skuldbelagd".
Ett norskt mobilföretag har nå reklam med en kvinna som i frågande ton säger:
"Att vara på lekparken med sina barn och ha pappaledigt är ett privilegium men du, du står väl inte och kollar jobb mail? Det är bra med telefon men lägg bort den emellanåt. Är du på lekparken så är du på lekparken.." Typ.  Nåt sånt. Ett mobilföretag.
Nej, jag skojar inte och det finns alternativ på denna. Balans.
Där vet jag redan, pendeln har slagit fullt och fler och fler VET vad man använder "flygplans läget" till.  Personen du söker har tyvärr slagit av telefonen eller är upptagen i annat möte - säger rösten här i Norge.  Bra det!

Jag avslutade September igår med att klippa lösa trådar.
Stor rensning i garderoben, tre plastpåsar till sopstationen, två papperspåsar modell gigant till klädinsamlingen. Ut med det gamla. Färdig.
Studenten har inte uppgraderat mycket de senaste åren, det gör inget, det kommer nya tider nu.
För mitt inre såg jag vad jag vill fylla på med och det kändes gott. Frigörelse av energi.

Bokhyllan åkte med i samma sväng. Det smärtar mer.  Att göra sig av med kassettböcker gjorde ont.
Många av dem har glatt mig många gånger men... kassett.. Jag har en kassettspelare kvar och den sjunger på sista versen, den är gigant stor, kan inte flyttas och sålunda kan jag bara lyssna i kök och här på kontoret. Det blir inte av. Kassetter blir gamla, nöts ut.
Vips, två frigjorda fyllor. Omplacering av andra böcker. Energi i flöde.

När jag tänker på det vet jag nu vad jag skall göra med dagen, åka till soptippen, såklart.
Dumpa allt det jag städade ut igår och lite annat.
Garaget är ju ändå överbelamrat med någon annans saker så då kan ju jag i vart fall slänga mitt.
Skapa spelrum, frihet och energi på gott manér, enligt mitt huvud och mitt eget asshole, sorry, åsikt.

Oktober - starkt lysande knackar på dörren.
Enligt Doreen Virtues förutsägelser för detta året, som hittills varit korrekta. är detta månaden av NYSTART. Att verkligen släppa taget om distraktionerna och gå efter det som är viktigt.
Det känns rätt och riktigt.

Ha en strålande sista Septemberdag med eller utan sol men LIVE WITH PASSION.
You are, as always, looked after so BLESSED BE!



















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar