onsdag 10 december 2014

Välkommen hem till mig!

Hej och välkommen hem till mig!
Jag har flyttat.
Jomenvisst, såhär i December månad har jag slagit till och skaffat mig en liten tvårummare.
Inredningen är lite spartansk fortfarande men jag funderar på att skaffa en julgran, det är ju strax tid för det, så får jag fundera lite på vad jag vill ha efter jul.

Mitt nya hem är rött, inte den milda faluröda färg som jag gillar, nej, mer en skarp hallonröd färg med en touch av gul runt fönster och karmar.
Vardagsrummet består av två mjuka stolar, men den ena har jag blivit tvungen att begränsa med ett stålstativ för att få plats med alla lösa attiraljer. Se det gärna som en sorts garderob, förvaring och bokhylla i ett.
En fin stereo har jag också, ja, ingen lyx, inte Spotify eller Wimp eller nåt sånt. Basic, basic liksom men jag har musik och poppar gör jag gärna och mycket.
Min goa stol har värme, är ställbar, nästan som värsta "Stressless stolen" och framför den har jag ett enkelt svart matbord. Även detta har en tendens att bli överbelamrat då det är svårt att bo i en tvårummare när man inte är van.
Så äta gör jag mest i knäet, eller varför inte, på väg mellan på platser? I halkan, i mörkret och vätan. Matro är kraftigt överskattat, tro mig. 

Värmen och ljuset är kanske det bästa med detta lilla hem och visst, det är en viktig del.
Mitt andra rum är inrett med en svart/grå matta, ja, jag vet, lite tråkigt är det men faktum kvarstår, det är sällan jag ser det där golvet, så fullt är det. Alltid.  Se bilden ovan som är en illustration av rummet, en dag då det inte är alltför fullt.

Köket? Nja, det är en illusion, än så länge. Jag har ingen möjlighet att värma mat. Hålla den kall är dock lugnt, bara sparka den ner på golvet bredvid stolen med stålställningen så löser det sig.
Där är både tapet och golv dåligt, så där fixar vintern resten.

Badrumsfaciliteterna lyser också med sin frånvaro så kissar gör jag utomhus.
På bestämda platser. Ja, bara för att man bor lite billigt behöver man ju inte changera helt, man skall hålla sina urineringar till bestämda platser så man inte äter där man förorenar.
Fråga vilken klok häst som helst och han kommer att upplysa dig. Dessutom förstår du då att intagande av dryckesvaror också är något man undviker in i det längsta. Varför frysa om musen om man inte behöver? Kan vara långt till kisseplatsen också och jag blir så irriterad när jag är nödig.

Vill du skicka ett julkort?
Gör inte det! De kommer bara bort i Posten!
Skicka en digipost. Snabbt, enkelt och säker leverans på nätet tom om du skriver mitt personnummer på och så vet du att ingen läser det du skriver. Det är mer än man vet om postmän, mycket löst folk i den branschen. 

Lukten hemma hos mig är omöjlig att missa. På vintern, i fukten så läcker den in genom de där öppningarna jag precis berättade om, du vet den nere vid stolen, ja, och sen är det en uppe vid taket på andra sidan och faktiskt en vid min gostol också. Men who is counting?
Vart skulle doften av diesel annars smyga sig in och göra mitt liv perfekt? Sätta smak på mat, lukt på kläder och hud och skapa dessa mjuka, tryckande vinter huvudvärkar.
Blir bättre till sommaren så det är bara att hänga i!

Jag glädjer mig speciellt till alla glada grannar, de varierar timme för timme och det är ju bra, jag blir fort uttråkad.  Alla mina grannar har dock det gemensamt att ju närmare jul vi kommer desto grinigare, mer stressade och osympatiska blir de.
Ja, det är något märkligt i luften så jag hastar vidare. Ingen idé att hänga upp sig på dem.
Här I Norge kallas det för "julestria" men strida har jag ingen lust med, det får de lösa själva. 

Jag skall fira helg i min lilla lägenhet, vanlig Lördag, dagen före dopparedagen, själva dopparedagen, alla mellandagarna och dessutom, nyårsafton.
Det blir fantastiskt!  Minimalt med städning, en liten julgran bara så är allt i box.
Får bara räkna ut hur jultvagningen skall gå till så är saken biff.

Leva upp till loggan på utsidan av min lägenhet är vad jag försöker med just nu..
Glömde jag att säga det tidigare?
"Vi lever for å levere!"
 Tid till något annat finns inte just nu men det är väl som Ludde säger, var sak har sin tid och just nu är det tid att köra Post!

Söker du mig?
Leta efter en röd postbil med Team 5 Bærum på, en hallonröd Ford med regnr: BS16461.
Ett sista råd - skicka inga SMÅ julkort. Inget mindre än ett A5, om du vill ha dem fram och du, snälla, plasta inget du skall skicka. Det bara glider omkring.
Räcker gott med alla idioter som plastar sina tidningar i parti och minut.
Ha en strålande julhelg och pussa på din postman (han behöver det och förtjänar det).

Live with passion (med eller utan postbil) & Blessed be!
Kram

PS! bilden nedan är tagen där jag kör Post, varje dag. Vackert är det, i alla väder.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar