tisdag 22 mars 2016

Fullmåne i Vågen & Månförmörkelse.

Onsdagen den 23/3 kl 13:00 har vi en Fullmåne i Vågens tecken, närmare bestämt 3 grader in i tecknet. Samtidigt infaller en sk Partial eclips dvs inte en hel/fullständig månförmörkelse utan en som påverkar månljuset "delvis".

Vi kan inte se månförmörkelsen i Europa, den syns endast i Nord Amerika och Asien men ändå påverkar den oss energimässigt.
Som vanligt, fram med ditt födelsehoroskop, kontrollera vart ligger Vågen i din karta. (Du kan också kontrollera plus/minus 3-5 grader runt det aktuella gradtalet) Vilket hus påverkas? Någon planet? 

Vågen är det andra tecknet lufttecknet i zodiaken, och som du säkert förstår av namnet, den gillar balans. DET är vad alla vågar strävar efter och Vågen styr det 7:e huset, relationer, så då är det väl ganska klart vad denna fullmåne handlar om.  Relationer!

Den närmaste, viktigaste relationen är den du har till dig själv.
Hur har du det med dig själv? 
Ralph Waldo Emerson sa:  "Most shadows in this life is caused by standing in one's own shadow." 
Är det så för dig?  
När fullmånen finns i ett tecken, finns alltid Solen på den exakt motsatta sidan. I detta fallet, månen i Vågen, Solen i Väduren.   Det är just Solen i detta fallet som står för funderingarna runt "mig, mig, mig" och så månen som får dig att fundera över hur du relaterar till andra.  Hur vill du ha det? Vilka grupper vill du tillhöra? Del i ett partnerskap eller föredrar du att vara ensam? 


I dessa funderingarna inkluderas också möjligheterna att acceptera alla dina egna små "egenheter", det som kort sagt, gör dig till dig. Vågen kan ibland vara så intresserad av kompromisser och balans att han/hon glömmer bort vad som är viktigt för dem själva, vad de gillar, vad de står för.
Detta är chansen att "hitta tillbaka" till de där som betyder så mycket att det aldrig borde ha "tvättats bort" och förminskats.
Du är unik, bara du är du, bara du kan bidra med din speciella vibration till den här världen -
kanske är det dags att vara stolt och älska dig själv precis såsom du är? Med alla små skavanker, egenheter och lösa delar.

Pantheon @maud
Man kan tänka sig att vi vandrat genom en energitunnel, från vårdagjämningen, genom dagarna emellan och så in i denna fullmåne och förmörkelse.
Vad vill du ta med dig genom tunnel?
En månförmörkelse är ett starkt fenomen inom astrologin och sambian symbolen (se tidigare blogg) för just denna grad i Vågens tecken är:
The dawning of a new day - alltså, när du ser allting förändras/vakna ur sin slummer.. (The awakening). 

Den anses påverka oss för sex månader framåt denna månförmörkelse, den anses ha krafter att ge oss plötslig medvind, att kasta oss i en helt annan riktning än vad vi varit i tidigare och med det försvinner automatiskt en del av det gamla.
Den södra noden är också aktiverad under skeende, även den talar samma språk - släpp det gamla. 

Det rör sig i grytorna! Opåverkad tror jag inte att någon går ur detta men, såklart, vi reagerar alla individuellt och du känner ditt uttryckssätt bäst.
Se det som en vårstädning i garderoben. Vilken gammal vinterkappa vill du inte ha nästa år?
Vilka skor? Vad vill du bära/ha med dig/fokusera på from nu och sex månader framåt?
Se till att dessa saker visar vem du är, ger de signaler du önskar föra fram.

Vi har kvar många planeter/aspekter i Fiskarna (vatten) fortfarande, i tillägg har vi nu påslag av Eld (Solen, Merc i Väduren samt en spänningsaspekt mellan månen/mars). Detta sista här handlar om kommunikation så tänk på att vakta lite på orden.
Men det innebär också fokus på de övre och de nedre chakrana, se till att få balans mellan det jordiska/mänskliga bitarna och det andliga.

I övrig önskar jag dig en fantastisk upplevelse, en strålande fullmåne & NJUT energierna.
Låt strömmarna föra dig till bästa möjliga plats.
Live with passion & as always, Blessed you are!
Love & Joy






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar