tisdag 8 mars 2016

I Fiskarna med katapultstolen.

Hurra! Dagen är här...
Moonbeams dipping into the Sea - Evelyn Morgan
Energierna och rörelserna på himlen har strax nått punkten som jag "väntat på" i nästan två veckor nu,
Natten till Onsdag kl 02:55 infaller Nymånen i Fiskarnas tecken (18, 55 grader in i tecknet) och samtidigt har det södra halvklotet en full solförmörkelse.

Jo, jag sa "södra halvklotet" men det påverkar oss ändå häruppe i nord, då det är samma himmel, samma energier.

Solförmörkelse inom astrologin innebär alltid en sort fullständig omstart, reboot, som det heter på engelska.
Alla pågående program stängs ner, allt startas om från början och dessutom håller man ett extra öga på de länder där solförmörkelsen sker. Vad händer där?

Detta är, rent energimässigt, den största "knuff i ryggen" framåt som vi kan få det närmaste halvåret, så varför inte pröva att använda dig av den?

Kolla ditt horoskop! Vad har du i Fiskarnas tecken? Vilket hus är det?
Vart kan du få ut mest av energierna? Vad vill du nystarta/få insikter om?

Solen och månen står i Fiskarna, Chiron (the wounded healer) och den södra noden finns med där när nymånen infaller och i opposition till dem står den välvillige Jupiter och den Norra noden.
Energin i denna nymåne är mjuk, löftesrik och helande. Service (till dig själv och andra), osjälviskhet, omhändertagande och en titt på helheten är delar av vad den har med till oss, denna fina nymåne.

Själv ser jag framför mig hur en jättestor antenn letar sig upp emot himlen i natt, det finns möjlighet till andlig kunskap/insikter och kommunikation av stora mått nu.
Medvetenhet och tillit samt att göra saker på ett nytt sätt/se dem på ett nytt sätt kommer också upp och de spänningsaspekter som finns på himlen lovar också helt nya och plötsliga möjligheter.
Är du beredd att ta emot dem nu?

En del astrologer ser på denna nymåne/solförmörkelse som en nästintill "överjordisk" och otroligt mystisk händelse. Detta är pga att denna eclips triggar/ligger i spänning till en plats på himlen som kallas för "The Great Attractor" och denna plats har, som namnet anger, dragningskraft på allt runt sig.  Detta himla fenomen ligger på 17 grader i Skyttens tecken och anses kunna ge oss stora "hopp" framåt gällande vårt öde/vår personliga resa.

Så vaknar du imorgon på en annan plats än vart du var när du somnade så bara säg "Tack" och gå vidare.. Hehehheheh.. Nejdå, jag skojar lite bara.
Men i skojet ligger allvaret, som alltid, använd energierna till din resa och njut skjutsen framåt!

Koppla upp dina antenner idag, imorgon och någon dag till. Ta dig tid att lyssna inåt och uppåt.
Meditera, var gärna kreativ om det ligger för dig och våga ta emot impulser utifrån.

Vi är en i en tid där vi kastas mellan gränssättning, snäva tydliga gränser, då Saturnus står i kvadratur till denna nymåne och pekar ut olikheter av alla sorter och den mjuka, allomfattande energin som tillhör Fiskarna och Neptunus. Den sistnämnda inkluderar allt och alla och vill absolut inte ha några gränser alls men riskerar då att bli väldigt drömmande, oklar och svår att leva efter på det sättet.
Se på fighten som pågår i USA, Mr Trumph kontra Bernie Sanders. Se på gränserna i Europa, flyktingströmmarna, taggtråden kontra hjälp över gränserna. Diskussionerna och balansen.

Allt detta pågår även inom dig, makro kosmos, mikro kosmos - vart önskar du ditt flöde?
Jag önskar dig härliga dagar med massor av energi och en reboot som heter duga.
Själv sätter jag mig i katapultstolen, spänner fast säkerhetsbältet och förbereder ett "Tjohoo" till avskjutningen... Låt oss starta 2016 på allvar. Vart pekar kompassen?

Live with passion and curiosity.
And as always, Blessed you are!   LOVE

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar