måndag 12 december 2016

Connecting the dots - Fullmåne i Tvillingarna.

Då var det dags igen. Fullmåne och Supermåne...
Avslut av 2016 (äntligen!). Räkenskapen och "böckerna" ligger framme då vi direkt efter fullmånen tar turen in i Merkurius retrograd (19/12 - 8/1).

Som sagt tidigare, året börjar den 8/1 men då har vi å andra sidan, alla planeter direkt under en hel månad nästan. Det hade vi inte förra året.
Använd den öppningen i energierna!

Tvillingens tecken symboliseras ofta med två pelare bredvid varandra, formades något som ser ut som just det, en öppning, en dörröppning.
De två tvillingarna är (som jag berättat tidigare) Castor och Pollux (el Polydeukes, om du läser grekiska mytologin). De föds båda ur Ledas ägg men har två olika fäder.
Pollux var son till Zeus, halvgud och sålunda, odödlig.  Castor var son till Ledas make, Kung Tyndaros av Sparta och människa.  De var oskiljaktiga till den dagen då Castor dödas i en strid.
Pollux går då till sin far och ber om att få dela sin odödlighet med sin bror, Zeus uppväcker brodern från det döda men kampen med dödsgudinnan Hades blir svår.
Till slut nås enighet genom en kompromiss, bröderna spenderar varannan dag i Olympen (bland gudarna) och nästa hos Hades i underjorden.

Därför anses tvillingens tecken och energi handla om att sammanföra, det andliga/spirituella/inspirationen med det fysiska/det påtagliga/det jordiska. En sammansmältning av de två.

Men själva symbolen ser ju också ut som den romerska tvåan och två i numerologi står för nya möjligheter (uppkommer ju i mötet mellan inspiration & fysisk värld) men också val, man kan lika gärna välja den ena eller den andra och då uppkommer obalans.

Detta årets sista fullmåne infall natt till Onsdag den 14/12 kl 01.04, 22 grader in i Tvillingarnas tecken och detta är en sk Supermåne.
Månen i sig själv är en gladlynt, lite busig, "kom igen nu, ta det inte så allvarligt" måne!
Tvillingen är en splittrad energi, det är luft och tvillingen älskar att "connect the dots" men helst då i nya och innovativa mönster.
"Glädje är en muskel, den behöver tränas! Gör det!" - är lite av valspråket här.

Vi har en sk Grand Trine i elementet luft som pågår här, Fullmånen i Tvillingen, Mars i Vattumannen och Jupiter i Libra.   Tänka, kommunicera, handla, förhandla, visst resande... Mmm, här ligger en del av fokus.
Samtidigt har vi, som alltid, Solen mitt emot och mitt emot Tvillingen ligger Skytten och denna gång i dess direkta närhet, Saturnus.  Den spänning säger: "DETTA är vägen. Det finns bara en!"
Medan månen på andra sidan viskar tillbaka: "Finns inte bara en väg, finns oändligt med vägar, stigar och möjligheter. "  VART ställer du dig i detta?
Fullmånen ber dig tänka över, vart är du en blek kopia? Vart vågar du vara ett original?

Månen gör en kvadratur till Chiron i Fiskarna (20 grader).  Detta ger oss en känsla av att det finns hopp, hopp om att försöka igen där vi förlorade förra gången eller inte lyckades genomföra.
Det finns möjlighet att läka dessa sår nu, göra om och göra rätt. Kolla var dessa grader faller i din personliga karta, det är där det sker.
DETTA är rätt tid för att ta risker, börja om och det faller även fint in med retrograden som kommer alldeles strax.

 Som om detta inte var nog, vi har också, och har haft en stund, en sk trine mellan denna måne och Mars i Vattumannen.   Detta ger oss en känsla av - jag kan åstadkomma allt just nu!  
"Rör dig vidare" säger Mars, se efter dörrar som öppnas!
Med dörrar menar jag alla typer av möjligheter och i stjärnornas värld viskas det även om möjligheter som kommer in via andra, så håll korpgluggarna öppna!  (Trine mellan måne och Jupiter i Vågen).

Tvillingen älskar "mind maps" så gör minst en över ditt liv, koppla sedan samman punkterna på ett nytt sätt. Var kreativ! Låt intellektet och känslan jobba ihop.
Eller som Rick sa häromdagen "All heaven is breaking lose.." Låt oss njuta färden!

Glöm nu inte att kolla ditt eget horoskop! Det är det viktigaste, din individuella karta, dina hus och de planeter som en påverkas av detta.
Just nu funkar det mesta så var sann med dig själv och ditt hjärtas röst!

Ikväll har fullmånen här en härlig orb av ljus runt sig och en god bit ut ligger en sk gammaldags "järnring", väl synlig. Tecknen talar sitt språk...
Ha en fantastisk Tvilling fullmåne och njut veckan!

Live with passion as always, Blessed you are!
Joy & LOVE, M

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar