tisdag 27 december 2016

Find "Soul Esteem", Nymåne i Stenbocken 29/12

Då har vi klivit in i de sista skälvande dagarna av detta 2016, detta år "9" inom numerologin, detta år som... Ja, fyll i det som passar dig bäst.
För mig var detta året då hjärtan stannade, då själar inte längre ville resa med och därför gav sig hemåt. Året då jag "tvättade" byk efter byk, slipade, förfinade och funderade...

De sista dagarna har inte varit annorlunda eftersom jag minst en gång varje timme kollat nyhetsuppdateringarna gällande Carrie Fisher hälsotillstånd. Kommer det att gå? Håller tråden?

Just i dagarna inträder vi årets sista mörkermåne och stormarna drar över oss, med Urd i spetsen.
Inom mytologin är Urd en av de tre ödesgudinnorna och översätts med "hon som tvinnar" på forngermanska. Sålunda är Urd den som rår över folks öden, den som bestämmer hur lång tråden, livstråden skall bli...Hon är den äldsta av de tre nornorna, och den mäktigaste.
Rensningen - vad skall du ha med dig? Vad skall lämnas kvar?

Den 29/12 kl 07:53 på morgonen har vi en nymåne i Stenbockens tecken, närmare bestämt på 7 grader & 59 minuter (nästan 8 grader). Vart faller denna nymåne i din karta?
(Glöm inte orben, cirkeln runt på +-5 grader. )

Denna nymåne kallas på engelska för "builder's moon" eller working moon...
Stenbocken är vida känd för sin arbetskapacitet och sin förmåga att hålla fokus. 
Denna bergsget tar sikte på bergstopp, så jobbar han sig systematiskt steg för steg emot toppen, med egen insats och målet i fokus. Felsteg ingår INTE i planen!

Stenbocken är ett jordtecken, ett mycket praktiskt sådant. Han bryr sig föga om vad som ligger bortom bergstopp, han bryr sig inte om någon dold rikedom, något himmelrike, han vill bara komma till toppen.
Du, däremot, kan välja att följa Stenbocken till toppen av berget MEN du kan också tillåta dig att drömma om det som finns bortom denna topp... Vilket "Shangri-la" eggar din fantasi och dina sinnen?

Vid just denna nymåne har vi också, Solen, Pluto och Merkurius i retrograd, i Stenbockens tecken.
Solen ligger på 7 grader i Stenbocken och Merkurius står i 6 grader men backar - vad ger då detta?
Det kan ge dig en känsla av "nytt perspektiv" på ting, speciellt i det hus som detta påverkar hos dig.
Du kan komma att se på ting "inom detta huset" som om det tillhörde någon annan, kanske ser du helt nya lösningar eller vinklingar du inte tänkt på förr. Utnyttja denna chans.

Solen, månen och merkurius (även lite Pluto) ger dig chansen att "tala ut" under den här nymånen, tala från ditt hjärta och även vara mycket KRAFTFULL i kommunikationen. Vad vill du säga? 

Även Pluto, planeten för död & återfödelse, ligger i Stenbocken på 16 grader (1+6=7, 7 är kreativt tänk i numerologi). Även detta handlar om att få visioner, tydliga planer för framtiden... Vara kreativ och göra ting på nytt sätt.
Kom också ihåg, detta kan vara något gammalt, något du prövat och misslyckats med förr men som du nu får inspiration att göra igen, på ett nytt sätt. Go for it!

Kommer "något gammalt upp" finns det risk att du "blir rädd" eller i vart fall, fundersam. Detta beror på att Mars och södra noden är i Fiskarna och påminner dig om detta. MEN, minns då - Pluto är starkare här och så länge du gör det "på ditt sätt" och på "ett kreativt sätt" så har du allt stöd du kan behöva. 

En av de "mest spännande" spelarna under denna nymåne är Uranus, den stora "uppväckaren", som har gått retrograd sedan Juli men nu bromsar in, går sk stationary direct och så direkt 3 timmar efter nymånen. 
Som vi talat om tidigare, när planeter bromsar in och vänder drar de till sig extra energi och påverkar sålunda hela "stelliumet" (planeternas inbördes spänningsaspekter) extra mycket.

Uranus står vid denna nymåne, 22 grader in i Väduren och Väduren är en nummer 1, en nystartare, en omstart... Så vänta dig överraskningar, saker som kommer helt ur det blå och som blåser friska vindar in i gamla dammiga skåp och lådor. På dessa energier kan du segla in i 2017...

För mig är det inget tvivel om vilken dag vindarna vänder mot 2017.
Hoppa på de tillfällen som ges nu, de är gyllene men kräver tydligt och (ibland) snabbt agerande.
Avge dina nyårslöften den 29/12 istället för 31/12 och du har fina energier att segla på och större möjligheter att klara det du förutsätter dig.

Den gode Neal Donald Walsch gav följande råd häromdagen:

"Think this: My Soul knows exactly what it is doing.
Also, think this: My Soul already knows what really matters.
So it is not a question of “finding” that answer, it is a question of remembering. It is not a process of discovery, it is a process of recovery. 
This data does not have to be researched, it merely has to be retrieved."

 Ta dig tid i mörkermåne att vända dig inåt en gång till. 
Lyssna till ditt hjärtas visdom och så, gör månritual.  

Själv skall jag smygstarta 2017 idag med kursstart och samtal med min mentor. 
Sen skall jag sätta mina löften på pränt, klar till 29/12.  
Ha fina Mellandagar och njut förändringarnas vindar. 

Live with Passion & as always, Blessed you are! 
Love & Joy,  M





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar