tisdag 10 januari 2017

Wolf Moon - Fullmånen i Kräftan 12/1-2017..

En riktigt berg och dalbana har börjat, ja, detta trots att Merkurius nu äntligen har vänt och vandrar framåt igen (i Skyttens tecken, just nu, snart i Stenbocken igen).
Har du fått en dörr i ansiktet idag? Har någon varit riktigt ohövlig? Eller kanske tom snäst åt dig?  Tja, sätt på dig säkerhetsbältet och vänd dig inåt, ta hand om dig och dina energier.

Skall vi ta oss en titt då?
Vid denna måne, inträffar detta sk "Cardinal cross" och det som pågår här i början av det märkliga året 1, dvs året 2017 inom nummerologin (2+0+1+7= 10=1).

Men först, kära läsare, det finns ALLTID mer att säga när man ser på "kosmiskt väder", man kan alltid dra in fler aktörer om man vill, lägga det på olika nivåer och till sist, din personliga karta är alltid viktigast.  Så, fram med den..

Se ett kors framför dig, i den ena änden av den horisontala linjen har du fullmånen i Kräftans tecken. Den infaller den 12 Januari kl 12. 33 på 22 grader (27 min) in i tecknet.
Denna måne får redan här lite extra kraft eftersom månen är kräftans styrare och kommer till sin rätt/styrka i detta tecknet.

Kräftan handlar om närande, säkerhet och framförallt då, känslomässig säkerhet. Månen i kräftan vill veta att och vart den är säker/närd osv.
Har du områden du känner dig oälskad, otrygg, inte kommer till din rätt osv, ja, då kommer månen att skina rakt ner på detta och det blir fullt synligt för dig.  MEN se också efter i vilket hus detta infaller så du vet vilket område av livet  som kommer att påverkas mest.

Så, detta kommer att handla om att "se över alla hål i väven" gällande personlig säkerhet, närande, trygghet, kärlek, och hur du tar hand om dig själv. Gör detta till din prioritet under denna veckan.
Jag talar då om "extreme self-care".

Vid fullmånen står alltid Solen i tecknet mittemot, i detta fallet Stenbocken, och denna gången flankeras den även av Pluto, som är tillräckligt nära för att räknas in.
Detta handlar om hur "din plats i världen", vad har du för planer? Hur kan du stå ut? Hävda dig..
Typ "vilken femårsplan har du för dina framtida avancemang inom just ditt yrke?"

** Dessa två är den "mera grundade" delen av energierna som rumsterar runt i eten nu. (Vatten - Jord)
Kom ihåg vid dessa typer av kors sker en polarisering, vi kan hamna i det vi är stolta över MEN vi kan också fastna i våra skuggsidor, visa upp dem. Medvetenheten höjs, antingen om det vi saknar eller det vi har tillräckligt av(är stolta över).  Återkommer till detta lite längre ner...

Så, på den vertikala har du Jupiter ( I Vågens tecken) på den ena sidan, Uranus (I Vädurens tecken) på den andra sidan.  (Luft - Eld).
Denna aspekt kallas av många astrologer för "Thank The Lord" aspekten eftersom den kan ändra ditt öde på en sekund.

Jupiter ligger i Vågens tecken helt fram till i slutet av detta året och som vi nämnt handlar detta i det stora hela om relationer. Så, dessa är på "tapeten hela året" men aktiveras extra under storkorset och fullmånen... I vilket hus vandrar Jupiter fram hos dig? Ta dig en titt på det.

Uranus är den stora uppväckaren, den som skakar oss ur vår slummer och ställer frågan:
"Vem har du gett din inre kraft till? Har du behållit den själv eller gett den till någon?"
 Uranus i sig själv är innovativ, egensinnig, fritänkande och det finns inte en "box att tänka innanför" så långt ögat når och detta förstärks av att den nu vandrar direkt genom Väduren.
Väduren handlar om jaget, individualisten.. Så dessa två stärker då varandra..

Ser man på kombinationen Jupiter - Uranus, ja, då kan man lugnt sagt säga:
Förvänta dig att din syn på olika relationer förändras och kanske tom över natten.  Uranus gillar tvära kast och snabba puckar.

Denna spänning "ligger i" från och till under hela detta året, aktiveras mer ibland, somnar av lite, för att så ta fart igen... Det gör att vi är inne i ett år av "Berg och dalbana känsla", det vänder riktigt, riktigt fort.
Samma gäller möjligheter och "tillfälliga öppningar", de dyker upp ur det blå och din enda chans är att kasta dig på dem i ögonblicket, ty sen är de, på typiskt Uranus-vis borta för alltid.
Försök därför att vara "född redo"under denna perioden och personligen skulle jag undvika att låsa mig i sten (eller inom boxen) gällande något som helst under detta året. Det kan hända att man har  "fel" i nästa andetag.

Det kanske mest positiva med detta är att detta ÄR det året då du kan lämna det gamla bakom dig om du verkligen vill!! Mer, bättre och snabbare än vid något annat årsskifte.
Låt INTE det gamla definiera dig detta året! Se inte tillbaka om du har önskan att skapa något nytt, skapa från den energi som finns i nuet och ignorera erfarenheter och andras kunskap.

Det viktiga här blir att "hitta din egen röst", ditt sätt att framföra din livsuppgift på.
Världen kommer att behöva och "vilja höra" allas unika bidrag framöver, det blir en del av den nya världen.  Följ din inre beacon mer än någonsin, vänd ett blint öga och ett dövt öra till världens kommentarer och klagosånger.


Det är bara du som har din individuella astrologiska karta. Du valde den innan du kom ner hit tillsammans med dina guider och rådet och kartan är dina samlade erfarenheter från tidigare liv.
Vill du känna dina tidigare liv? Lär känna ditt birth-chart (födslo horoskop).
Som Edgard Casey sa: " You are now the sum total of all you have ever been"
Använd därför denna fullmåne till att koppla upp dig till ditt inre "Cosmic Child", Kräftan är bäraren av moder/barn aspekten i zodiaken och sålunda även vårt inre barn/Cosmic child.
Även Venus & Neptunus i Fiskarna påminner oss under denna tiden om vilka vi är, eviga själar, odödliga och barn av "Prime creator" (Kraften, Gud, källan.. Fyll i ditt favoritord!
Vi är på väg från den tredje till den femte dimensionen och den resan påbörjas under detta år.

Medan allt detta ovanstående pågår i det "kosmiska vädret "så har vi också Venus, Mars, Neptunus, Chiron och en av noderna i Fiskarnas tecken. Fiskarna är, som de flesta vet, vattentecken och tillsamman med denna "vattniga" fullmåne, tja, så finns det risk att vi drunknar i känslor, gamla otvättade bykar och emotioner av all sorter.

Så, du.. GÖR INGET LIVSAVGÖRANDE under denna fullmåne!
Sitt i dina känslor, var med dem, fundera, marinera men vad du än gör, VÄNTA!
Det "regnar" så mycket gammal skåpmat därute nu att du omöjligt kan se klart.
Beslut kan du ta till helgen eller efter helgen då månen klingat av och mera stabilitet råder igen.

Ja, det är mycket på himlen, det händer mycket i världen..
Så mycket att jag inte får ut denna bloggen förrän den 10/1 (många ettor där igen) men jag hoppas du överlevt starten på veckan. Många härliga AHA- upplevelser önskar jag dig och MOD att TÅLA.

Live with passion & as always, BLESSED YOU ARE!
Love, Joy and STRENGHT, Maud.


  



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar