tisdag 24 januari 2017

Stay true to your own "North Star"/ Nymåne i Vattumannen 28/1

Orden som återkommer när man lyssnar på duktiga astrologers diskussioner om år 2017 är:
Intensitet, Turbulens, Transformation, framsteg i utvecklingen som inte går gradvis utan skuttar framåt plötsligt, avsteg från kända mönster... Lägg denna känsla på minnet, den kan visa sig viktig.

Åren 2017 - 2020/2022 har jag nämnt förut som en tid av stora "strukturella" omvälvningar i världen och den informationen kommer såklart från tolkningarna av kartorna inom astrologin.
Vi lämnar en gammal era, kliver in i en helt ny och transit perioden mellan dessa två ytterligheterna är nu igång.

Det kommer att innebära polariseringar mellan grupper, speciellt nu i början men det är otroligt viktigt att var och en jobbar med att behålla sin egen "tonart", sin individuella energi frekvens.
Grupper, känsla av samhörighet är bra, till en gräns, sen suddas individen ut och detta behöver vi förhindra.   Varför tar jag då upp detta just nu?  Jo, det har med den ankommande nymånen att göra!

Nymånen infaller den 28/1 kl 01:06 på morgonen, 8 grader in i Vattumannens tecken.
8 grader i en sk fixed sign är en kritisk, stark grad (har vi haft något annat de senaste året?)
Vattumannens styrare är Uranus och detta blir extra viktigt nu då vi har denna pågående Jupiter-Uranus oppositionen. (se förra fullmåne bloggen, kallas allmänt för "Power of the people").

Se i din karta, i vilket hus faller denna nymåne?
Och medan du har kartan ute, kolla också om du har något mellan 4-12 grader i de sk fixed signs, Vattumannen, Oxen, Lejonet och Skorpionen. Även dessa aktiveras extra under nymånen.
Bara några timmar efter nymånen går också Mars in i Väduren, vilket innebär att energi och framåtanda (läs DRIVE) kommer att "drabba" det hus där du har "din Aries".  Så, kartan är viktig!

Vattumannen är ett lufttecken och anses allmänt som "lite svårtolkat" eftersom så mycket handlar om "det unika", "det egna", "det oförutsägbara" MEN det är bara en del av det.
Vattumannen är/vill gärna vara altruistisk och detta är alltid fördelaktigt när man har att göra med Vattumannens energi, var gärna unik men se till at det gagnar andra (det du gör).
Många uppfinnare, världsförbättrare har någon "stark" planet eller spänningsaspekt till detta tecken eller Uranus, plötsligt uppvaknande, insikter, klarhet osv.

En annan särdrag hos Vattumannen är "han" blir aldrig nöjd, kan faktiskt gå så långt att han är "kontant missnöjd" men detta beror enbart på en sak, han kan aldrig bli tillfredsställd, det blir aldrig nog, aldrig färdigt osv.

Så, denna måne kommer att handla mycket om "walk your talk", var dig själv (även om det alltid fungerar) och använd dina verktyg/egenskaper till allas goda.
Vi har fortfarande ett helt gäng med planeter i Fiskarnas tecken (Chiron, South node, Venus, Mars och Neptunus) och detta handlar också den allomfattande kärleken, helheten kollektivet mer än individen.
Mars sticker dock strax in i Väduren men vid själva nymånen står den i de sista starka graderna av Fiskarna, själva essensen av Fiskarnas tecken.
Chiron ligger också på de allra sista graderna, en till indikation på slutet av en era/starten av en ny. Gamla sår läks, en ny, kraftfullare tid tar vid.

Saturnus och Venus skapar en kvadratur (spänning) till varandra och denna kan ge känslor av att det är "lite för trångt", lite tungt och alltför många val. Nymånen ger oss känsla av att allt är möjligt, allt kan ändras närsomhelst och tycker man om kontroll och ogillar förändring, tja, då kan detta skapa obehag.

Vi kommer förhoppningsvis alla att mötas av känslan av "det nya", fräscht, nytt HOPP.
Men förvänta dig också en liten dragkamp mellan känslan av att vilja dra dig lite undan/jobba på din uppkoppling till kraften och den drivande ryckande känsla som uppkommer i önskan om att agera och agera NU.
Uranus kommer att befinna sig i de starka graderna av Väduren helt till Maj 2018 och därför känner vi så mycket av denna planet under de kommande året.

Sabian symbolen för denna nymåne är "A flag is seen turning into an Eagle". 
Tolkningen är att detta handlar om ett spirituellt "lyft" uppåt, ett bättre perspektiv, se en större helhet och fokus bör ligga på observerande, bön, inre arbete mer än agerande.
Skall man ändå agera i någon form bör det sålunda vara med detta perspektiv och allas goda i tanken, ALLAS!

Den Uranus energi vill gärna väcka det som "tappat gnistan", stagnerat, så vart i ditt liv har detta skett? Vilken del vill du ha en nytändning i?
Vad säger kartan?

Ställ dig själv en lite annorlunda fråga denna nymåne.. Säg "WHY NOT.." och fyll sen på med det du vill.  Why not stay? Why not try? Why not go? Why not change... 
Har du inget vettigt att svara på dina frågor, pröva då. Frågar någon varför så svara som tonåringen:
"Just because I can!"  😀
Denna typiska Uranus energi kan faktiskt ge dig helt nya vinklar och insikter.
Var redo att förändras detta året!

Men du... Glöm inte att njuta livet också. Livet är inte bara arbete och promenad på törnen..
Det är en dans på rosor också.
Live with Passion & as always, Blessed you are!
Love & curiosity,  Maud









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar