söndag 12 februari 2017

Bön i tiden..

I juli 2000 genomförde den israeliska läkaren Leonard Leibovici en sk dubbelt blind test, RCT studie som involverade 3393 patienter, samtliga inlagda på sjukhus.  
(Ett dubbelt blindtest och RCT studie används ofta inom medicinen och dess anses säkerställa högsta möjliga grad av tillförlitlighet hos studien).

Patienterna delades upp på 1) kontroll grupp och 2) en grupp som mottog "behandling".
Dr Leibovici's önskan var att ta reda på om patienterna var hjälpta av att man bad för dem, alltså om en grupp med människor bad för en speciell patienten , gjorde det någon skillnad?
Bönen är ju ett ypperligt sätt att påverka saker som sker på olika avstånd från den som ber MEN HÄNG MED, för allt är inte alltid vad det ser ut att vara.

Leibovici valde ut en patientgrupp som hade drabbats av sepsis (blodförgiftning) medan de var inlagda på sjukhuset och lät en dator slumpvis dela gruppen i två.
Han jämförde sedan resultaten mellan patienterna med följande tre kriterier 1) hur länge febern varade 2) hur länge de var tvungna att stanna på sjukhuset 3) hur många som dog av infektionen.  (Inte helt ovanligt då sepsis kan få allvarliga följder hos de som redan är nedsatta och har flera pågående tillstånd samtidigt).

De som man hade bett för hade statistiskt sett färre antal dagar på sjukhuset och färre dagar med feber, såpass mycket bättre att det inte kunde bortförklaras med felmarginalen.
Vad det gällde antalet dödsfall inom grupperna så kunde man bara se en något bättre chans att överleva hos de som man hade bett för i jämförelse med den andra gruppen, men detta hamnade inom felmarginalen och kunde sålunda inte bevisas.

Detta ansågs vara ett fantastiskt resultat gällande hur mycket vi faktiskt kan påverka vårt "quantum field" med tankar, riktad energi och känslor.
Men var det något som slog dig?  Tyckte inte du att det lät konstigt med nästan 3400 personer med sepsis på sjukhus i ett såpass rikt land som Israel?   Var det så att de hade ett utbrott av denna infektionen eller var det helt slut på desinfektionsmedel?

Nej, inte riktigt. Faktum var, de som bad, de bad inte för patienter som var infekterade under år 2000.
De bad, helt ovetande, för namn på en lista med människor som hade legat på sjukhus med infektionen Sepsis under åren 1990 - 1996, fyra till tio år INNAN experimentet genomfördes.

Kom nu ihåg - patienterna i de två grupperna valdes ut av en dator med ett slumpmässigt program, som inte hade tillgång till några av dessa uppgifter.
Slutsatsen blev patienterna på 1990-talet blev bättre/hade det lättare med sitt tillfrisknande av böner som bads 10 år senare. Eller låt oss säga det på ett helt annat sätt, statistiken visar tydligt och bortom tvivel, att detta inte föll inom slumpens ramar.


Detta försök anses demonstrera det som forskare inom "quantum field" vill påvisa och lära ut.
Att våra tankar, böner, intentioner och känslor inte bara påverkar vår nutid och framtid utan de kan också hjälpa vår "dåtid".
Quantum lagarna säger att "all vår potential samexisterar i tid och rum" sålunda påverkar vår tanke &vår känsla inte bara vår framtid, vår nutid utan också vår dåtid.

Vad tänker du nu?
Kanske tänker du att detta är omöjligt, att någon bluffat med statistiken... Att det är något du inte vet...  Själv tycker jag att dessa experiment är riktiga "mind joggers" då jag alltid känt att tiden är en "bluff".  Klyschor som "nutiden är det enda du har"får plötsligt en helt annan mening.
Dessutom, det ökar din förmåga att "påverka" med 100%...

Nyfiken på mer?
Leibovici, Leonard, M.D., “Effects of remote, retroactive intercessory prayer on outcomes in patients with bloodstream infection: randomised controlled trial.” BMJ (British Medical Journal), vol. 323: 1450–1451 (22 December 2001).
Det finns mycket, mycket mer att läsa på detta området.

Ha en härlig Söndag (om det är Söndag ;-))
Live with Passion & as always, Blessed you are!
Love & light,  Maud


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar