onsdag 8 februari 2017

Wake up & smell the coffee! - Fullmånen i Lejonet (shadow eclips).

Välkommen till Februari!
Denna månad bjuder på inte mindre än 2 eclipser.
En sk "shadow" mån-eclips nu den 11/2 kl 01.33 i Lejonets tecken och så en Sol eclips den 26/2 i Fiskarnas tecken.
"Vänta nu..." säger den påläste "vaddå Lejonet? Har inte vi eclipser i Jungfrun/Fiskarna?"

Precis! Det är så det har varit men nu "öppnar" vi helt nya dörrar med den första eclipsen Lejonet, och avslutar med den sista i Fiskarna. Båda i samma månad.
Jungfrun/Fiskarna är nu klara för den här gången med sina omvälvande "eclipser" och turen har kommit till Lejonet/Vattumannen.

Här har vi inte haft eclipser sedan 11 Augusti 1999, så hade du något speciellt som skedde i den tidsperioden kan det mycket väl hända att det tar sig en tur med dig igen, i en annan del av utvecklingsspiralen! Det blir 7 till eclipser för Lejonet/Vattumannen innan vi är klara med dem i Februari 2019 och kan gå vidare.

Jag vill bara påminna kort om att eclips anses som mycket omvälvande, ett wild card, och önskar du läsa mer om just fenomenet så föreslår jag att du söker på min blogg. Det finns ett helt inlägg vigt enbart till eclipser, värt att läsa igen, om du vill förstå kraften i händelsen. Låt mig dock säga, effekten av en eclips kan ligg inne i upp till 6 månader.

Själva fullmånen infaller alltså 11/2 kl 01.33 på morgonen, 22 grader in i Lejonet tecken.
Vilket hus påverkar detta hos dig? Ta fram kartan.
Medan du ändå är inne och ser på den, kontrollera också vilket hus du har 23-13 grader av Libra -- även här har du goda chanser till ny kunskap, växt och "gott väder".
För det är mellan dessa grader 23 och bakåt till 13 som Jupiter nu vandrar i sin retrograd bana. (startade 6/2).
Man kan tycka att retrograderna är tråkiga och onödiga men faktum är, vi behöver integrera det vi lärt, gå över igen, lägga på plats och detta sker nu med Jupiter i Libra.
Vilket hus får denna "genomgång hos dig"?

Tillbaka till månen, vår fullmåne på steroider... Lejonet styrs av Solen, har hjärtat som sitt chakra.
"Modig som ett lejon". Självsäkerhet, trygg, medveten om sitt värde, personlig,  intresserad, engagerad - i sitt allra bästa element och mitt emot detta står, Vattumannen (Solen är ju där).
Vattumannen handlar om det opersonliga, om det kollektiva medvetandet, om vad som är bäst för gruppen.  Så, käre läsare, vart har du ditt hjärta? Vem är du i hjärtat? Vad står du och framförallt, vad brinner du för? PÅ vilket UNIKT sätt kan du din prägel på det kollektiva, på gruppen?

Vi har flera aspekter som stärker just detta konceptet, att göra det som är bra för alla, för det kollektiva, för mänskligheten men att det "måste göras på ditt sätt". Copy cats göra sig icke besväret i denna nya tidens anda, vi vill ha genuint och unikt. NU är tiden att ta risken och göra det du aldrig gjort förr!  Som Émile Zola uttryckte det "LIVE LOUD".

Elipser påverkas av antingen månens norra nod - som drar in ny energi.
Eller den södra noden - som släpper på energi som inte längre är "giltig". Denna eclips är alltså vid den norra noden, vi får in helt ny energi.
Denna nya energi känns extra tydligt just nu, man kan nästan känna sig som om man blir skjuten framåt av en propeller genom okänt vatten... Detta beror mycket på att vi har massor av ELD energi, vi har Saturnus i Skytten, Uranus, Mars, Venus och Eris är i Väduren.

Det bästa med denna energin är att den är relativt "trygg", den vägen som vi nu trycks fram igenom stärks och byggs av denna trygga Saturnus och Lejonets mod står oss liksom bi.
Förändringarna är här nu, bara att gilla läget, och kan vi dessutom resa med tillit, ja, då är mycket vunnet.
22 är numret för mäster byggaren, den som skapar drömmarna i materian, manifestationer av typen "The Star" i tarotleken.

På himlen har vi också, något jag inte alltid pratar så mycket om, nämligen sk Sacred geometry.
Himla kropparna skapar tydliga geometriska figurer på kartan.
Först och främst har vi en sk Fire Grand Trine dvs en trekant med tre planeter i eld tecken- Saturnus, Månen och Uranus. Denna anses som extremt lyckosam, kreativ, snabba manifesteringar..
På toppen av detta har vi en sk Mystic retangel som bildas av Månen, Solen, Jupiter och Uranus.
Denna är egentligen skapad av 2 sextiler och 2 trines och är en mycket ovanlig grej, och sålunda, ansågs av astrologer som "lyckans smed". Du kan smida din egen lycka nu, bada i den, få som du vil.
Vidare har vi det berömda "Ödes fingret" (The finger of God/Yod). Som är en sextil som formas mellan Jupiter och månen och dessa två skapar en tunn triangel med spetsen mot Chiron i Fiskarna.
Denna tunna triangel är inte helt olik ett uppåtpekande pekfinger. Aspekten anses uppkomma när det finns information att hämta från kosmos/Gud/kraften och att detta kan innebära ett stort lyft för individen.

Frågar du mig om råd?
Kolla först kartan! Vilket område kan du "maximera effekterna" av detta nu? Skjuta det framåt.
Meditera så på - vad kan universum tänkas vilja dig? Hur ser din väg ut framåt?

Sen, klä dig i dina färggrannaste, gladaste, sexigaste kläder, dra igång en hejdundrande fest och festa natten lång, INGEN kan skaka loss som ett sexigt Lejon.
Livet är inte bara en promenad på törnen, det är en fantastisk dans på rosor också!

Live with (LOADS) of Passion & as always, Blessed you are!
Love & Energy,  Maud










Inga kommentarer:

Skicka en kommentar