torsdag 23 februari 2017

Förlora tid och rum - Nymåne i Fiskarna 26/2-2017

Var börjar man?
Hur har denna intensiva vecka varit? Hur har du mått?
Vad har du observerat inom dig och ute i världen?
Kan du/orkar du tolka tecknen?

Själv är jag ordentligt Mars påverkad och Februari känns som "tempo, tempo, tempo", något jag sliter hårt med att försöka skaka av mig och kanalisera ner i jorden och in i materian.

Ok, låt oss bena lite.. Fram med din egen karta (eller gör dig en egen på någon gratissida).
Den 26/2 kl 15.58/59 har vi en nymåne och solförmörkelse 8 grader in i Fiskarnas tecken.
Vad har du här? Vilket hus påverkas?

Fiskarna är det 12 tecknet och dess energi handlar om det allomfattande, att dra sig undan, att integrera, om att drömma, om villkorslös kärlek men också om avslut, göra klar cirklar, det sista...
Lägg till detta, att denna solförmörkelse sker nära den Södra noden. Södra noden handlar om avslut, sådant som spelat ut sin roll, det berömda "släppet".
Eclipser har en tendens att göra "processen kort" med saker och ting, det kan liksom få oss att skutta framåt i tiden, ta ett hopp in i det nya från högsta avsatsen. Både fascinerande och kanske lite läskigt till tider. Dessutom är det viktigt att tillägga att effekten av eclipser kan ligga i upp till 6 månader, dessa plötsliga händelser kan ske inom det tidsspannet.

Du kan börja förbereda dig lite redan nu.. Tre dagar innan förmörkelsen (solförmörkelser kan bara ske i samband med nymåne) går vi in i den sk Balsamic phase. Förberedelsen.
När det nu gäller Fiskarna (och Neptunus på 11 grader i Fiskarna) ja, då handlar det om att söka inåt, meditera på vad det är som skall släppas/förändras/omvandlas. Håll mer koll på din inre vibb än någonsin och ta hänsyn till dina drömmar. Vilken guidning får du?

Vad behöver din själ? Vart saboterar du för dig själv? Hur försöker du aktivt slippa undan "trycket" från världen och omvärlden? Vad är du beroende av?
Jodå, för den känsliga Fiskenergin tillika dess styrare Neptunus handlar också om det, illusioner, självbedrägeri, beroenden, offerbeteende m.m.


All denna vatten energi gör det enkelt att vara idealistisk! Var gärna det men i lagom dos!
Se till andras AGERANDE istället för att gå på vad "de lovar" eller den ev potential som du ser hos vederbörande.  Do they walk their talk? Do YOU walk your talk?
Eller måste du styra upp något nu?

Kelley säger ofta " Water waters the Earth, makes it fertile but too much water makes mud. Don't make mud!" DET skriver jag gärna under på.

Eclipser ger nymånen en super energi boost. Läs gärna min blogg speciellt om eclipser.
Långt tillbaka har man ansett detta som tiden då "portalen" till andra världar öppnas och man hållit ceremonier för att maximalt utnyttja energien.
Idag vet vi att dessa eclipser ändrar jordens elektromagnetiska fält för en period och vi kan ta hand om oss själva utifrån både gammal och ny kunskap.

Denna eclips (i kombination med Fiskarna) utnyttjas bäst genom att hitta det verktyget som får dig att liksom "ramla bortom tid och rum". När känner du dig så? Som att tiden, måsten, vardagen, rummet upphör att existera eller i vart fall får minsta möjliga uppmärksamhet..
Naturen? Skapande? Meditation? Matlagning?  Läsning? Håll dig där!
Försök också att grunda och jorda dig, ty det är andra energier ute och går här också... Såklart!

Vi har nu talat om Fiskarna, Fiskarna och Fiskarna och det är naturligt, vi har en hög med allt möjligt i Fiskarna just nu. Nymåne, Neptunus, Solen, Mars, Venus, Pallas Athena (Visdomens gudinna), Chiron, Södra noden.. Allt är i Fiskarna (och jag har säkert glömt något).
I direkt polaritet till detta vattnet står den sk primala elden, Mars och Uranus i Väduren.
Vatten versus Eld.
Å ena sidan så drömlikt fridfull som bara en Fisk kan vara ( en human BEING) och å andra sidan, en ilsken, otålig Mars/ Uranus som med kraft/agerande vill TVINGA saker till att ske. Ske MIN vilja.

Denna aspekt kan lätt ta över under denna förmörkelse, drivet i den är tungt MEN försök att undvika det! Kanalisera ut denna Mars energi i fysisk aktivitet, träna, bygg muskler, bygg hus, städa vind och lådor, förbered, gräv, skotta snö... Avsluta projekt du redan tagit beslut om när energierna var lugnare/tryggare.  Låter du denna energi löpa iväg med dig är det fort gjort att det blir till olyckor och situationer du får äta upp i lång tid efteråt.
Detta är verkligen en " I can do anything" energi MEN den skall INTE ha med beslutsprocessen att göra nu!  Den skall ske på insidan, manifestation kommer senare.

Komihåg - nymånen och Solen är i Fiskarna. Det är det som är den rådande aspekten!
Viktigt, viktigt!!!
Detta är inte tiden då du skall skrämma vettet ur folk, jaga dem ur hem och hus för att du VILL ha förändring! Nej, detta är tiden att känna in, väga på våg, andas och lägg plan för att steg för steg genomföra en LÅNGSIKTIG förändring. Detta är ordet - långsiktig!
(Om inte Uranus spelar dig ett spratt..)

Plöj inte ner viktig energi i det som ger dig tillfredställelse i nuet utan fundera över:
Vilken väg leder till bergets topp och ser till att jag har energi att stanna där?
Ha tillit och tålamod gällande framtiden nu. Bygg såsom muraren gör, sten för oändlig sten - stentråkigt MEN hållbart. ;-)

Eftersom Fiskarna har denna polaritet mellan drömmar -illusioner, känslighet - beroende och allt annat jag talade om härovan, ja, då är himlen såklart "nedlusad" med alla möjliga varianter av detta.
Det kan finnas element du ser men inte orkar jobba på, det kan vara saker du väljer att försöka gömma tom för dig själv, det kan vara denna driven från elden som driver dig på avvägar... Diversionerna ÄR många i Fiskarna, den känner så mycket, upplever så mycket, även sånt som inte är dens eget.

Du skall vara din egen hejaklacks ledare, är det inte så?
Ditt största fans!
Din egen beskyddare och beundrare..
Så, i funderingarnas farvatten ställ följande frågor:
Är detta med och skapar den bästa möjliga versionen av mitt liv?
Ger det glädje och mening ?
Får detta mig (och fisken i mig) att simma friare i livet vatten?
Om inte, LET IT GO!

Detta är den aspekten jag talade om tidigare i år då jag berättade att det gamla grekerna kallade detta för "The King must die" aspekten.  Vi är där nu!
När "kungen" inte längre tjänar folket, folkets vilja och väl, ja, då måste han avsättas.
Vem skall du "avsätta"?

Ledord i dessa tider: Flexibel, Tillit & Tro.

Jag önskar dig LYCKA till i dessa emotionella tider. Segla tryggt och lång.
Hör av dig om du behöver hjälp, jag skall göra vad jag kan!
Finns på Facebook och flera andra ställen.

Live with Passion & as always, Blessed you are!
Love & Compassion,  M

Ride the wave of the new energy..Enjoy! 















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar