söndag 17 september 2017

Chakran i den 5:e dimensionen (fortsättning från Juli).

** Jag började i Juli att sammanställa information och mina egna upplevelser av hur chakran förändras/utvecklas i denna spännande tid av energiförändring.
Mycket av informationen blev skriven men "den kom liksom aldrig ut" här eller via andra kanaler då flera hinder lade sig i vägen...

Nu har den energiblockeringen tydligen lyfts och jag förutsätter då att vi har grönt ljus i vår vidare resa.
Se gärna igenom Earth star och Base chakra om du inte har gjort det tidigare.
Speciellt viktig blir informationen om ÄrkeÄngel Gabriel som har huvudansvaret för Base, Sacral och Navel chakrana.

SAKRAL CHAKRAT:

Det här chakrat har lett till en del utmaningar för oss på vår "energiresa" då energierna här delvis har handlat om vårt sätt att hantera partnerskap, intima relationer, sexualitet och en del av våra familjerelationer (dock ej alla).
Enligt sägnen/historien så hade de själar som vandrade på jorden under t ex Atlantis inte behov av att "koppla andra själar" till sig via partnerskap/intimt sexuellt umgänge.
Detta chakra utstrålade då den "obundna, rena" kärlekens energi och i mångt och mycket är det dit vi skall tillbaka(och så vidare till nästa nivå)

I perioden efter Atlantis, helt fram till rätt nyligen, har energierna ur detta chakra använts till att binda partners samman främst på en fysisk nivå. Med detta kommer en helt våg av energimässiga kopplingar både på gott och ont t ex äganderätt, tvåsamhet, trading relationer osv.
När energierna nu höjs så befinner sig många i relationer där de måste "rensa/balansera" detta chakra igen för att kunna följa energihöjningen mot den femte dimensionen.
Detta kräver mycket tålamod, stor visdom, urskiljningsförmåga och intuition men belöningen är desto större, klivet in i den femte dimensionen.

Energimässigt är det "meningen" att vi skall släppa dessa karmiska trådar och bindningar till varandra så att energierna kan flöda fritt emellan oss igen. På det sättet kommer vi att attrahera till oss de som "naturligt" tillhör oss (läs: bärare av samma vibration) och det som är mindre kompatibelt kommer aldrig ens att snudda vid oss.
Den Aquamarine färgade ljusstrålen av energi, bäraren av den allomfattande kärleken och medkänsla, nådde och aktiverade på jorden igen i samband med öppningen 1987. 
Ljusstrålen hålls och riktas av en treenighet av ljusvarelser bestående av Ängel Mary, Mother Mary och Gudinnan Isis. 
Dessa bearbetar, via ljusstrålens frekvens, frekvensen på Sakral chakrana hos känsliga individer så att vi gemensamt skall kunna få uppleva den "sanna kärlekens kraft igen".


Det skapar en del förvirring, denna sammanblandning mellan sakral energi och hjärtenergi.
Lite förenklat kan man säga att när du attraherar till dig en relation via sakral chakrat på en tredimensionell nivå så baserar detta sig ofta på en fysisk attraktion.
När chakrat har öppnats emot den femte dimensionen öppnar vi upp emot transcendentala relationer.
Djup (are) själsliga kopplingar sker via hjärtat.

Det Sakrala chakrat i den femte dimensionen expanderar tills det når från höft till höft, en lysande ljusrosa färg sprider sig till alla i din närhet och alla vars chakra lyfts till denna nivån hjälper till med att förändra/höja Moder Jords frekvens.  Att bidra på det sättet är att göra tester och initieringar enklare för de som kommer samma väg som vi valt att göra.

Ett vanligt "missförstånd" gällande kopplingar mellan "själsfränder" och Soul flames är att när man attraherats in i varandras närvaro så "finns där inget mer att göra" alternativt "så levde de lyckliga i alla sina dagar".  Vad skulle vara universum och energiernas mening med detta?
Nej, även två själar i perfekt harmoni, anpassade till varandra via både sakral chakrat och hjärtchakrat kommer att ha saker att lära varandra, ting att spegla.
Resan blir dock tydligt enklare då både är medvetna om sin egen inre guidning och respekten för varandra/energilagarna är tydliggjorda.

När familjemedlemmar kan koppla upp sig mot varandra via sakral chakrat kan karmiska band upplösas. Detta innebär att individerna i samma familjegrupp får vara/bli självständiga och fria att njuta av relationen baserat på kärlek och respekt (i motsats till andra värderingar).


ÄrkeÄngel Gabriel är den som aktiverar och öppnar detta chakrat. (Se info om honom från tidigare blogg). Viktigt blir här, att såsom alltid, arbeta med hela energipelaren. Försök att skapa flöde och öppning genom hela pelaren.

En visualiserings metod kan vara att låta Gabriel placera en diamant i området av sakral chakrat och så förstorar du den så mycket du kan (helt till den fyller området mellan dina höfter). När den är så stor som du klarar att göra den, ja, då fyller du den med de relationer/intima kopplingar som du önskar rensa/upplösa/omvandla.

Därefter kan du be ÄrkeÄngel och Eld drakarna att ta med sig detta för "process" och så ser du vad som sker, vad som kommer upp nästa gång osv då denna process självklart tar tid och kräver upprepning. 
Så kan du lägga till en bön eller en affirmation om att detta vakuum/tomrum nu kan attrahera nya, femdimensionella relationer till dig.

NAVEL CHAKRAT: 
Detta är chakrat som förenar våra energier med energierna till alla andra varelser/livsformer.
När detta chakrat är på plats, öppnat och välfungerande, ja, det är då vi känner att vi har en naturlig plats i "alltings ordning"och att vi är kopplade till allt/alla.

När detta chakra expanderar i den nya tiden så höjs nivån av acceptans mellan människor, vi klara av att se varandras kärna och själ och det yttre förlorar sin betydelse mer och mer.
Nya typer av samhällen byggs upp, samhällen med samma värdegrund, baserade i kärlek och lika värde.  Som du kan se är samarbetet mellan sakral och navel väldigt närbesläktat och det är här vi kan skörda frukterna av samarbetet med vår själsfamilj, vår soul tribe.

Det här "flödet" är redan igångsatt sedan länge och vi ser hur energierna här ökar från dag till dag, speciellt i tider av "turbulens i omvärlden". Själens längtan blir tydligare och vi accepterar inte längre att vara en del av en vibration vi inte kan identifiera oss med.
Här kan vi dra fördelar av sociala media, möjligheter att koppla upp oss till likasinnade över hela planeten och "besöka" energier utan att ens vara på plats.
På detta sättet har vi valmöjligheter utan att riskera allt på ett kort.

Att verkligen "känna" att man är en del av helheten, att känna sin sanna energinatur ger de flesta en känsla av trygghet, tillit och förståelse.
Vi närmar oss då det som hittills kallats för "Christ Consciousness" vilket innebär att vi kan acceptera/omsluta alla själar oavsett vad de gjort eller vilka de är.
Vi blir då uppmärksamma på att vi varje dag "beträder" något, Moder Jord, som har en typ av medvetenhet.
Att allt vi möter är energi, medvetenhet och en del av oss, på någon nivå och vi är alla sammankopplade som pärlor på samma tråd. 
Området här fylls av ett gyllene/guldaktigt ljus när detta chakra lyses upp.

Visualisera gärna guldtrådar som går ut från detta område och ger dig koppling till allt och alla som du möter i din värld. Se hur energierna flödar fram och tillbaka genom tråden, lyssna och ta emot meddelanden som kommer.  Sänd ut energier av fred och kärlek på jorden.
Se för ditt inre hur Navel chakrat fyller ut hela din kropps djup, från framsidan, helt bak till ryggen.

Min tanke är att när vi gått igenom alla chakrana skall vi genomföra en meditation på svenska där vi jobbar igenom chakrana enligt dessa tankar. På så sätt kan ni få flera verktyg till er process.

Nästa gång, om en dag eller två återkommer jag med Solar Plexus chakrat och så jobbar vi oss uppåt..
Hänger du med? 
Frågor? Funderingar? Skriv gärna en kommentar här eller kontakta mig via Facebook sidan.

Live with Passion & as always, Blessed you are!
Love& JOY,   M






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar