tisdag 19 september 2017

Nymåne i Jungfrun 20/9 -2017.

Då var det strax dags att starta en ny måncykel (20/9 -19/10) igen och såhär i September har turen kommit till Jungfrun.
Själva nymånen infaller den 20/9 kl 07.30 hos oss, placerad på 27 grader (&27 min) in i Jungfruns tecken.

Vid nymånen har vi inte mindre än Solen, Månen, Merkurius, Venus och Mars i Jungfrun (Jordtecken) plus att vi har Pluto i Stenbocken (ytterligare ett Jordtecken).

Jungfrun tillhör också en grupp som kallas "mutable"signs dvs tecken med rörlig, kreativ energi.
Vid tiden för nymånen har vi så många som 8 planeter i dessa mutable signs. Förutom de 5 du ser ovan i Jungfrun har vi också. Saturnus i Skytten samt Neptunus och Chiron i Fiskarna.
Vad innebär detta för dig? Jo, att vi har mycket föränderliga energier fortfarande, att saker kan vända på en femöring och att vi kan dra stora fördelar av att vara flexibla.
Go with the flow - är fortfarande ett mycket gott råd.

Jungfrun har ofta ett oförtjänt dåligt rykte som petimeter, överkritisk och lite negativ...
Jag tycker det är dags att tvätta bort delar av det ryktet.  Tänk på årstiden. Det är skördetid.
Förr i tiden kom man in med vagnslaster av mogen, nyskördad råg/vete/havre. Detta skulle sorteras i tre delar, sånt som var otjänligt för bruk (t ex fuktigt), sånt som skulle malas till mjöl/användas och sånt som skulle sparas till nästa år sk utsäde.
Den personen som sattes till att sortera detta var, just det, en Jungfru. 

Jungfrun har ett fantastiskt öga för detaljer, det som ligger i blickfånget och koncentrerar sig till 100 % på sin arbetsuppgift.
Detta medför att Jungfrun ofta ser pusselbiten framför sig helt perfekt men missar helheten då zoomen är lite ur funktion. Intentionen och önskan om att ge service och vara till lags är det dock inget fel på alls, Jungfrun är ett av zodiakens mest service inställda tecken.


Så, vad kan du göra av detta?
Börja med att fundera på om du på något sätt kan kombinera det du önskar att göra i livet med att ge service till dina medmänniskor.  Finn ett sätt att hjälpa till på och då får du den hjälp du önskar i retur.
Städa upp, rensa och använd ditt aktiverade detaljsinne tillika förmåga att jobba hårt (jordtecken). Skapa den miljö du önskar, insida likväl som utsida.
Jungfrun styr magen, matsmältning, vardagslivets rutiner så det kan leda tankarna till förändringar här. 
Diet, anpassad mat, genomgång av hur du använder din tid osv kan lätt ställas om med nymånen här.
Naturliga metoder att läka ut på t ex homeopati, örter, frigörande andning, mindfulness - allt detta passar Jungfrun som hand i handske. 
Se på detaljerna, vad har de för inverkan på helheten? 

**Viktigt är - ta fram din födelsehoroskop och se efter vart Jungfrun faller i det. Vilket hus påverkas?
När du ser detta vet du också lättare vad som kommer "att kännas" hos dig.

De övriga spänningsaspekterna tolkas lite olika från astrolog till astrolog beroende på vilken "typ" av astrologi de förespråkar men även beroende på hur stor de gör "orben" runt varje händelse.
Denna lilla detalj som t ex kan innebära att en astrolog tar med en spänningsaspekt till en planet som ligger 10 grader undan. Medan en annan håller sig till 5 grader.. Är ni med på hur detta går till?
Därav variationerna i information.

Att Chiron, "the wounded healer" ligger i direkt opposition till denna måne är de alla eniga om.
Chiron's "jobb" är ju att föra upp våra gömda/glömda saker sår till ytan, sår vi kanske satt en plåsterlapp på och försökt glömma.
Problemet med just denna aspekt under nymånen är att vi verkligen tror att vi nu har ny, sann information som vi kan agera på, att vi vet hur det ligger till och är klara att agera..
Det är här vi kan föras bakom ljuset för även om känslan kan komma som en blixt från klar himmel så är rådet - vänta några dagar, bearbeta, ge det uppåt (till de/den du samarbetar med) och se om svaret som kommer är på samma linje.  Ja, då är det ok att går vidare med det.
Är det dock en gammal tanke som kommer upp för "en runda till", ja, då kan du använda nymåne energin med större precision och klarhet.

Vi har en "lös" (tänk på det där med orben) triangel i Eld och en i Luft, dessa två ligger över varandra och skapar då något som kallas "The Star of David" (Davidsstjärnan).
Det handlar mycket om det jag skrivit om ovan.. Att koppla samman sin tanke (luft) med den högre makten (eld), alltså detta med att kolla av tankar och inspiration innan agerandet.

Solen och nymånen på samma grad formar en sk quincunx med Uranus i Väduren
En spänningsaspekt som i princip skulle kunna liknas vid att planeterna är på samma sida av boken men ser inte varandra.  När Uranus är inblandad händer det nästan alltid något oväntat, vi vaknar upp på nåt sätt eller blir omruskade. Detta kan vara en influens utifrån, något vi inte kontrollerar och då är det inte mycket att göra åt.
Men igen, detta med att balansera mellan att "flyta med" och att fokusera på det vardagliga (enligt principen:ändra där man kan) kan vara en möjlig lösning.

Skall vi summera lite?
En lite "knepig" nymåne då den kräver full fart framåt och allt känns kristallklart samtidigt som den informationen som kommer "ner" behövs revideras en gång till.  Du skall vara flexibel och samtidigt inte ändra för mycket.. Ja, det är lite av en balansgång och som vanligt, vart den ligger i din karta blir det viktigaste.

Viktigast av allt tycker jag att det är att du faktiskt använder energierna!
Gör en fullmåne ritual! Skriv ner dina intentioner!
Välkommen med kommentarer och frågor!

Live with Passion & as always, Blessed you are!
Kram M
Jungfrun i det gröna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar