torsdag 21 september 2017

Equiniox - Mabon -Höstdagjämningen.

Då står Höstdagjämningen/Mabon och knackar på dörren.
Är du redo för dess energier? 

Vi har haft en otroligt "energi intensiv" höst, eclipser, "byte" av månens noder, lions gate portalen, listan kan göras oändligt lång.
Jag anser att vi också ser dessa energier manifestera sig, alltså visa sig i vår fysiska verklighet, snabbare än någonsin.  Tanke blir till handling snabbare än någon gång förr.

Samtidigt har många av oss åkt kana ner i "dåtidens brunn", tvingats tugga skåpman både på härsan och tvärsan... Det är inte kul men förhoppningsvis har vi klargjort våra energier och fått till bra avslut.
Mabon har alltid handlat om tacksamhet, tacksamhet i skördetid men också tacksamhet för möjligheten att få vara med ett varv till. I den här tiden börjar vi se att naturen förbereder sig för vilan, introspektionen, tillbakadragandet och vi påminns om vikten av detta.

Equinoxen kommer detta året med en balanserande, lite lugnande energi.
Det finns lite tid att sortera, svängningarna minskar i sin amplitud och ändå, det är värt att minnas, vi är här för att uppleva växande/tillväxt. Vi är inte här för att alltid komma till målet.
Slutdestinationen är inte alltings mål, utmaningarna och växten är det vi är här för.

Tittar man på vågskålarna ute i världen nu så ser man så tydligt uppdelningen mellan det sk ljusa och mörka, mellan tilliten och rädslan, mellan.. ja, alla ytterligheter du kan räkna upp.
DU är skillnaden just nu, DU och din energi ÄR det sandkorn som får vågskålen att väga över!
Ett leende på rätt plats, ett väl valt ord som är sprunget ur kärlek istället för förakt, en meditation som tillför ljus och kärlek över Jorden, en bön om lugn till en orkan...
Nej, jag skojar inte! Faktum är, jag drar inte på munnen en gång, jag är helt övertygad om att det är så här just här, just nu!

Vi är på väg in i en ny tidsålder men den gamla är, såsom alla med privilegier, ovillig att ge ifrån sig "makten". Båda lever sålunda i denna tid, både den gamla och den nya, och det är upp till var och en vem man väljer att stötta.  Du är den som behöver ta det aktiva valet!

Välj det som är positivt för dig under denna Equinox! Skicka ut din energi i universum.
Välj din egen unika vibration och sänd ut den! Det är vad det handlar om... Att återigen minnas vår egen inre tillhörighet, vår eviga själ och vår sammankoppling med alltings varande.

Önskar du en ritual så finns det massor att finna på nätet. Vackra bord dukade med höstens rätter.
Äta tillsammans, tända eldar, minnas och TACKA - är höstens tema.
Fira den sk Dark Mother är också en del av ritualen ty att påminna sig om döden, det är en del av livet, det också.

Stay Positive, wherever you are!  Har du det extra tufft i dessa dagar?
Sträck ut en hand till någon, se dig om en extra gång - ofta finns hjälpen närmare än du tror.                Allt passerar, allt förändras så behåll lite styrfart, lyft blicken och se dig om.

Ha en underbar Equinox! Dela gärna med dig av dina upplevelser!
Live with Passion & as always, Blessed you are!
Love & LIGHT, M 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar