tisdag 26 september 2017

Jupiter i Skorpionen

Vackra själar,

Jag blir riktigt glad när jag känner/hör att mitt intresse för astrologi och att använda sig av energierna "gnuggar" av sig på Er. (och att ni ser/känner skillnaden).
Ett par av er har uppmärksammat att "lycko" planeten Jupiter byter tecken bara en gång per år/var 13 månad ca och har ställt lite frågor gällande den övergången.
Så, låt mig försöka berätta lite om det hela...

Först, finn fram till eget födslo horoskop.  Har du inget så kan du enkelt gå in på någon av gratis sidorna på nätet, knappa in dina uppgifter och skaffa dig ett.

Datum, tid och plats som du föddes på behövs för ett tillförlitligt horoskop.  Titta så närmast "navet" på det hjul du har framför dig - ser du siffrorna där? Det är husens nummer.
Därefter letar du reda på Skorpionens tecken, som ser ut såhär (se bilden, tecknet är svart):
Vilket hus påverkas? Nu vet du vart Jupiter kommer att vandra igenom hos just dig detta kommande år.

Den 10 Oktober lämnar alltså Jupiter Vågens tecken, där den uppehållit sig i 13 månader, och vandrar in i Skorpionens tecken.  Här stannar den till den 8 November 2018 (innan den vandrar vidare in i Skytten).
Detta betyder att Jupiter nu lämnar ett Luft tecken och går in i ett Vatten tecken... Enkelt uttryckt, vi går från tanke/mind till känslor/emotioner.
Vi hamnar nu på "axeln" (de två tecken som står mittemot varandra i Zoodiaken) Oxen -- Skorpionen och båda dessa tecken är sk Fixed signs och huvudtemat för axeln är kontroll.

För att förstå vilka energier som är "ute och går" behöver vi titta på tecknet som påverkas (skorpionen) och dess styrare, Pluto.  När du har dessa energier/egenskaper klart för dig kan du alltid fundera över och applicera detta till det "personliga" hus som det påverkar hos dig.
Jupiter är Lycko planet, javisst, men tänk också på att allt har en polaritet (ena och andra sidan av kronan) plus att Jupiter är som ett stort förstoringsglass, allt den kommer i kontakt med förstoras.

Skorpionen är ingen "lättviktare"! Nej, här handlar det om de stora "frågorna" och energierna i livet samt att verkligen "loda ner till botten" av dessa.
Död, återfödelse, transformation, intuition, healing, passion, intimitet/sexualitet, ja, att se på hela livet och "suga musten ur" livets märg är liksom huvudtemat här.

Borta är nu de "lite ytliga" kontakterna som vi skaffade oss under Vågens inflytande, nu vill vi känna, och inte bara känna, utan uppleva, sugas med i ! Helt, fullt och på djupet!
Denna aspekt leder till känslan av att Skorpionen kan "se runt hörn" då inga hemligheter går säkra här, han/hon liksom "bara vet".
" You are only as sick as your secrets" säger man ofta i olika typer av stödorganisationer och Skorpionen har ingen tanke på att "vara sjuk"i den bemärkelsen.
Kanske kommer vi även att se detta i världen runt oss? Övervakning av människor av staten? (till vilken grad kommer vi att acceptera detta?)            
Gamla, väl dolda "hemligheter" flyter upp till ytan och orsakar "skandaler"/tumult?

Skorpionen är intresserad av vad som får "din klocka" att ticka... Vad får dig att kliva ur sängen med ett "Tjosan" varje morgon?
Tecknet har ett oförtjänt dåligt rykte som "dare devil", bråkmakare och out-laws.. och visst, det finns ett element av det här, passionen och begäret flödar ju.
Men samtidigt räddas oftast samma Skorpion av sin starka känsla av rättvisa, den rättvisan som har en rimlig förklaring, den som känns vettig.
Få är så uppskattade i känslomässigt krävande situationer som en balanserad Skorpion. De tar turen med dig ner till Hades och vänder, då de varken skyr Gud eller Djävulen. Befriande.


Vad kan du vänta dig? Tja, som sagt, att tvingas gå på djupet (förvånad?) Att möta rädslor, gammal skåpmat och att står ansikte mot ansikte med dessa för att sedan kunna gå igenom en transformation.  Komma ut på andra sidan lite klokare!
Vad är "sann rikedom" för dig? Vad är din "essence"? Om du lagade en "ur tinktur" av dig själv - vad skulle den innehålla? Vad kan du leva utan och vad kan du "släppa"?

Då Pluto/Skorpionen är i farten blir ofta slöjan mellan världarna extra tunn (även här ett sorts avtäckande) så detta är året att jobba med din intuition, din fantasi/kreativitet och ditt medvetna manifesterande.  Vi kan också förvänta oss att dessa teman t ex ockultism, det som är tabu idag, alternativa team etc kommer upp på tapeten. Kanske inte bara i den "positiva" dager som många av oss hoppas på, utan även här som en starkare polaritet än någonsin... Men ändå, den kommer i dagen.

De tecken som drar störst fördel av Jupiter i Skorpionen är: Självklart, Skorpionen själv, gratulerar! Du har nu din sk Jupiter return (1 gn/12-13 år), NJUT lyckans lampa!
Men även Oxen, Jungfrun, Kräftan, Vågen, Fiskarna och Skytten har fördelar av denna placering.
Stenbocken och Vattumannen, hmm, kan gå åt båda hållen. Försök fokusera på det positiva ;-)

Tvillingarna, Väduren och Lejonet drar det kortaste strået.. De ser inte riktigt poängen med denna långsamma, tröga, djupt lodande energi. För lite action, kort sagt. Till er vill jag bara säga, andas. Använd tiden väl.  Från November nästa år är Jupiter i Skytten och då är det bra om ni är redo med ert "år av navelskådande" så ni kan agera för fullt igen.

Detta är en summering.. Den är långtifrån "komplett" men det ger dig kanske en "aptit retare" till att fundera över energierna och deras rörelse i vår värld.
Hör gärna av dig om jag kan bistå med något. Kommentarer, feedback är alltid roligt!
Until later...

Live with Passion & as always, Blessed you are!
Kärlek & Ljus,  Maud

Photo credit: Jeffrey McPheeters.




















  

















 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar