tisdag 5 september 2017

Fullmånen i Fiskarna 6/9-2017

"Pisces ritual" by Stella Im Hultberg
Godmorgon vackra själar,

Eftersom jag är född nyfiken och undersökande så måste jag fråga:
Hur har de sista 2 veckorna varit? Hur har du mått och vad har skett? 

Jag skriver dessa "mån bloggar" för att jag tror på rytm och cykler, och delar av det du skall avsluta nu är det som startade med den kraftiga eclipsen 21/8 (som ju även var en nymåne).
Förutom detta har September ju börjat med en tillbakablick och aktivering av just denna eclipspunkt.
Merkurius, som varit retrograd, har bromsat häftigt och går imorgon sk stationary direct (alltså vänder)på dessa grader i Lejonet(eclips punkten).  
Mars, den kraftfulla röda planeten, har vandra över punkten denna veckan.
Känslan för mig i veckan har varit att jag suttit fast i en "tidsficka", gamla ting, ting från slutet på Juli har varit uppe och seglat igen. Ändå, och samtidigt, har jag drabbats av några deciliter av oberäknelig eclips energi... Bakåt och framåt samtidigt, typ.

"Är det nu ÖVER?" har varit en fråga i veckan och mitt svar har varit diplomatiskt -
det blir bättre och bättre dag för dag, bättre och bättre dag för dag. ;-) 
Månadsmärkena till eclipserna, alltså 7/9 & 11/9 brukar vara skönt att få passera och sedan gäller det bara att ta det som det kommer.

Fullmånen i Fiskarna får vi den 6/9 kl 09:02 på morgonen, den infaller på 13 grader 53 minuter.
Ta fram din karta och se efter.. Vilket hus aktiveras här? Var kan du förvänta dig att spot lighten landar på?

Fiskarnas styrare är Neptunus och när ett teckens styrare är involverat i det som sker i tecknet, ja, då blir det såklart "förstärkt". Det sker saker, energier tillförs.
Vid denna fullmåne har vi Neptunus på mindre en en grad bort från månen (12 grader) och då skapas en spänningsaspekt till månen, (konjunktion).
Solen och månen står ju alltid mitt emot varandra vid fullmåne så vi har alltså Solen på 13 grader i Jungfruns tecken.  Denna blir då i opposition till Neptunus.
Neptunus själv, är i retrograd, något som gör att dess egenskaper förstärks. 
Summan av kardemumman blir då att du får en STARK (vad oväntat!!) måne i Fiskarna, ty detta blir som 3 x Fiskmåne.

Neptunus är dock inget kraftpaket, eller ens någon krigsherre, vilket är skönt för oss!
Månen i konjunktion med Neptunus ger förhöjd känslighet, intuition, kreativa impulser, omtanke, förmåga att se helheten (Fiskarnas adelsmärke).
Solen står i Jungfrun, ett jordtecken, och vatten (Fiskarna) när jorden och gör den blomstrande och grön, även denna spänningsaspekt handlar om en helande, känslig energi.
Allting har ju två sidor, så den lite mindre charmiga delen av Neptunus är såklart, att bli svept bort på emotionernas "vågor", att piska upp stämningar, hemligheter och illusioner (helt bort emot området skandaler).  Det enda du kan göra är balansera din egen del och hoppas att de mindre charmiga sidorna uteblir eller visar sig i "den stora världen" istället (det är ju en yttre planet, detta). 

Vi har en sk Grand Earth Trine vid fullmånen som också vill ha ett finger med i spelet,
Vi har Solen (13 grader Jungfrun), Pluto (17 grader Stenbocken) och Pallas Athena (17 grader i Oxen).  Pallas Athena står främst (och i korta ordalag) för rättvisa och evolution av vårt medvetande.

Ja, jag väljer att kalla det "evolution" då det handlar om ganska stora förändringar och jag anser att denna "Jord triangel" är en sorts uppstart på det som kommer snart.
Vi går nämligen in i en "lugnare del" alldeles strax, bort från Luft och Eld och in emot Jord och Vatten. Från inspiration och tanke, till känsla och manifestering, om du så vill. 

Råden för denna vackra måne blir:
Håll dig på jorden! Ja, gärna rent bokstavligt... Meditera ute, meditera på "hjärtöppning".
Promenera i naturen. Lyssna på den "lilla rösten" inom dig och ta extra vara på barn och djur.
Praktisera "self-care", ta hand om dig och dela så frikostigt med dig! Compassion - är ledord. 

Mer än någonsin är det viktigt att inte lyssna så mycket på "de stora trummorna" ty just nu piskar de upp varandra mer än någonsin. Detta är en direkt konsekvens av "för mycket vatten", för mycket onyanserade känslor som skapar lera istället för fertil jord.

Ta de drömmar och visioner som Neptunus ger dig och omsätt dem i största möjliga grad till praktisk handling. Låt dig inte vilseledas.
Bygg din vision på kreativitet, inte på konkurrens och tävling. Ett av de bästa sätten att använda Neptunus energi på är att låta den öppna portar/dörrar i ditt inre som gör dig friare.
Frigör din tanke och energi och så, skrid till aktivt till verket. 

Jag tackar för uppmärksamheten och önskar dig en ljuvlig, drömsk fullmåne.
Må den bringa dig djup insikt, härliga avslut och God skörd!

Live with Passion & as always, Blessed you are!
LOVE, M

























Inga kommentarer:

Skicka en kommentar