söndag 16 juni 2019

Fullmåne i Skytten 17/6 - 2019

Vackra själar, 

Hur har du det under denna energimässigt intensiva helg? 
Själv har jag "processat" hårt, något som förde med sig att jag sovit rätt dåligt men mediterat desto mer. 
Sittande ute i trädgården under de tidiga morgontimmarna kom två bilder till mig gällande denna fullmånen.   

Den första är en liten flicka som sitter på ett trägolv och sorterar sin stensamling.
Hon har en hög för "sparas", en hög för "åter till naturen" och så, där i mitten, en hög för "kanske". Plötsligt ser jag en sko med klack vid flickans sida, hon ser upp, budskapet är kristallklart - det finns ingen plats för "kanske" längre! Tre högar måste bli två, punkt, och så skall den ena väck.

Bild nummer två är en bro, en bro som sticker iväg rakt ut i Vintergatan och försvinner utom synhåll. 
På bron rör sig folk både åt det ena hållet och åt det andra. Vintergatan (eller the galactic center) både tar emot det som inte längre har livets gåva samtidigt som det ger ut det nya, det högfrekventa, det önskade. 

Jag ser att budskapen är liknande men känslan säger att det handlar om två olika delar. 
Den första energien handlar om det som sker inom dig, dina trossystem, dina övertygelser, dina ramar om vad som är rätt och fel för dig. 
Den andra bilden handlar om din plats i universum, din plats i alltings ordning och hur du förhåller dig till detsamma. 
Jodå, det finns ting att jobba med denna sommar. Förberedelserna är igång och nästa eclips säsong väntar bakom knuten.. Är du klar?


Jag är helt övertygad om att du klev in på bloggen med tanken om att "läsa in dig" på den kommande fullmånen... Det är en superbra intention och jag är tacksam för att du väljer just min sammanställning och blogg men denna gången kan vi inte "bara" prata om själva månen. 

Självklart ingår månen alltid i ett "större spel" men denna gången är det skeendena runt som talar mer till oss än månen själv, den är bara en liten, viktig bricka i en helhet.
Därför kommer vi att fokusera mer på detta än "månen själv" i denna blogg. Häng med!

From Oktober 2018 har vi kunnat känna av ett sorts zig-zagande av energier, en polaritet mellan sammandragande(tighta) och expansiva (utgående) energier.
Pluto och Saturnus i Stenbocken har stått för de tyngre, sammandragande energierna medan Jupiter och Neptunus samspelet har stått för de mera expansiva. 
Detta pågår fortfarande, som en sorts bakgrundsmusik till denna måne, och aktiveras nu extra mycket av att Mars ger spänningsaspekter till dessa stellium (kombinationer av stjärnor) på flera olika sätt.
Även Merkurius blandar sig i leken, förenar sig med Mars, och när de båda står i Kräftan, ja, då får vi under några dagar även en stark polaritet mellan manligt (Pluto/Saturnus i Stenbocken) och kvinnligt (Mars/Merkurius i Kräftan).

Att känna bakgrundsenergierna här kan ge dig större förståelse för vad som pågår inom dig, speciellt om du känner dig lite "kastad runt i torktumlaren". Vi förbereds och primas inför 1) Sommar solståndet, 2) Merkurius retrograd (7/7) 3) Den kommande eclips säsongen som avslutar det vi påbörjade 5/1 samt "öppnar upp" energierna inför den kommande hösten.

Viktiga datum att "se/känna in" extra är bl a:
19-24/6 - Här kommer först Merkurius, tätt följd av Mars att stå i opposition till Pluto och Saturnus. 
En del astrologer anser att detta är "största händelsen" 2019 eftersom Pluto opp Mars brukar vara kännbart. Fokuserad vilja i bästa fall, påtvinga, våldsam energi i sitt sämsta.  Var extra observant.
Vårt intellekt "spring gärna" före oss här och det kan orden också göra. Ta ett extra andetag innan du säger din hjärtas mening, låt ting landa. Undvik konfrontationer och områden som normalt anses som "otrygga".

Håll också lite koll på vad som sker med/runt dig dessa dagar. Detta är ju en av flera generalrepetitioner inför både Måneclipsen i mitten av Juli och inför mötet i Januari 2020. Alltid spännande att se vad som dyker upp.

21/6 - Två stora händelser:
Neptunus går retrograd från 18 grader i Fiskarna men har bromsat in och stått stilla en god stund nu.
Vad betyder detta? Jo, att planetens inverkan på oss ökar!
Här kommer vi tillbaka till en av mina käpphästar för 2019 - selfmastery! 
Hur ändrar du frekvens snabbt (om du måste)?  Vilka verktyg har du för att "sitta lugnt" i båten när det stormar?  Under denna retrograd period får du möjlighet att "fundera över" och ytterligare sätta dessa verktyg på plats. En annan typ av generalrepetition, en mycket tydlig en.

Sommarsolståndet - inträffar hos oss kl 17.54, samma dag. (En separat blogg kommer om detta).
Behöver jag säga, med tanke på ovanstående, att det nästan är ett måste att ge sig ut i naturen och meditera?  Se till att din inre hårddisk är tömd för det kan bli fråga om stora mängder energi att ladda ner! ;-) Skämt å sido, slöjorna mellan världarna brukar var öppen vid denna portal men i år är det förstärkt.  Utnyttja det, det har en mening!

23-24/6 - här får vi ett T-kors mellan Venus (17grader Tvillingarna), Jupiter (17 grader Skytten) och Neptunus (18 grader Fiskarna).  Den sköna gudinnan ger all sin kraft till det sköna, expansiva samspelet mellan giganterna här.  Här har du möjligt att fortsätta att sträcka dig mot kreativa, spirituella höjder. Njut det! Använd det! Uttryck dig, skapa, lek...
Men håll i plånboken och ta kärleken för "vad den är"!  Kombon kan göra att vi ser guld i oasens centrum, när det i verkligheten bara är en hägring. Låt tiden utvisa vad som är värdefullt och inte.

Observatoriet, Teide, Teneriffa. 


Fullmånen inträffar i Skyttens tecken (25 grader 53 min) den 17/6 kl 10:30.
Ta fram din karta och ta dig en funderare på vad detta innebär för dig!

Vid fullmåne återfinns alltid energier av avslut, knyta ihop säcken, komma till förståelse osv.
Skytten är ett "sannings älskande" tecken. Ett tecken som söker efter svaren på de stora frågorna, som är hederlig, rättfram, intellektuell och filosofisk. Dessutom älskar Skytten friheten, valmöjligheterna och nyfikenheten. Inte att förglömma är, detta är ett Eld tecken.
Därmed kan vi förvänta oss att denna måne kommer att uppenbara och avslöja sanningar, både i dig och i världen runt omkring oss (speciellt pga bakgrundsmusiken, se ovan).

Skyttens härskare, Jupiter, är hemma i sitt eget tecken och befinner sig i retrograd på 14 grader.
Något som ytterligare förstärker "Skytt energierna" runt denna måne.
Vilka trossystem och sanningar är fortfarande "giltiga" hos dig och i dig? Vad gör/tänker du bara av gammal vana?
Denna måne kan mycket väl skölja upp sånt som behövs tittas på och åtgärdas runt det du kallar "din sanning".  Det är delar av universums tvättstuga inför eclipserna.

Starka spirituella energier är i omlopp under denna måne, främst pga att månen själv nästan infaller på det som kallas " The Galactic center" medan härskaren Jupiter står på den sk "Great Attractor".
Dubbelt påslag av det som kallas kosmiska energier och uppdateringar..  Bara detta, denna del av informationen, är tillräckligt för en egen blogg.
Du får helt enkelt lov att tro på mig på mitt ord eller kolla upp mera själv.  Energierna önskar att vi "byter operativsystem" inom oss, i detta nu. Vi skall uppgraderas.
Bakom oss lämnar vi Fiskarnas tidsålder med förtecknen av "I believe", därav rensningen.
Så kan vi kliva in i Vattumannens tidsålder med förtecknet " I am". 

Men du, glöm heller inte bort den andra sidan av Skytten.
Skall du kasta bort en massa "sanningar" och trossystem, ja, då kanske du behöver fylla på med ny information, ny frekvens, ny vibb..
Ha tillit till universum och gå på upptäcksfärd!  Ta en chans eller tre.  Dra en rolig historia, snacka med en främling eller dra till en riktigt utmanande plats.. Live a little!
Det är också Skyttens melodi för hur skall man annars hitta sin tonart, sin vibb?
Balans!

En sista ting, en liten hint...
Ser du att flera av de stora giganterna går retrograd? De skapar underströmmar, bearbetning under/bortom ytan och ibland även bortom det "medvetna".
Under tiden går de personliga planeterna framåt, vilket ger oss en känsla av att allt fortgår och rör sig framåt.  Detta är, med andra ord, inte helt sant.
Vi rör oss framåt men mycket är fortfarande under konstruktion, under omarbetning, i zig-zag rörelsen mellan kontraktion/expansion.  Det är som det skall... Vi kommer i mål men inte just nu.
Tålamod!

Jag önskar dig en fantastisk fullmåne i Skytten, många ljuvliga insikter och pusselbitar.
Hör gärna av dig med feedback och frågor. Det håller bloggen och mig "på tårna".
Låt oss gå ut och njuta sommaren i alla dess former.
Live with Passion & as always, Blessed you are!
I ljus,  Maud
I Skyttens anda ;-) 











Inga kommentarer:

Skicka en kommentar