lördag 29 juni 2019

Nymåne & Full Solar Eclips i Kräftan den 2/7 - 2019

Vackra själar, 

Nasse såg länge på Nalle Puh innan han utbrast: 
Hur stavar man till kärlek? 
Puh såg förvånat upp ur honungsburken och svarade: 
Men Nasse, man stavar inte till kärlek, man känner det! 

Kräftan har med sig en otroligt massa "magkänsla", intuition, kärlek och djup, tecknet styrs av Månen så låt dina tankar vandra till Månkortet i tarot och dess allra mest positiva energiströmmar. 
Är du redo för en Total Solar Eclips, en nymåne upphöjt i tre? Häng med så tar vi en titt! 

Under detta året och delar av det som kommer, till Maj 2020, kommer vi att ha eclipser i Stenbocken-Kräftan där de ligger mittemot varandra i zodiaken.
Det är därför spännande att tänka/se på 1) vad dessa två tecken spelar ut för polariteter 2) ha koll på vart i din personliga karta detta sker (vilka hus, ev planetmöten etc) 3) se på ev kopplingar till 2009-2010, något som kommer tillbaka för dig från den tiden?

Kräftan står för det inre, hemmet/hemlandet, känslomässig säkerhet, mage/magsmältning, bröst men också barnafödande och allt runt graviditet.  Ett mycket närande tecken som, i likhet med sin namne, inte möter livet "head on". Nej, alla kräftor rör sig sidlänges och möter gärna livet på det sättet, försiktigt och pö om pö.   Kräftan är ett Vattentecken, månen är härskar här tillika är det ett kardinalt tecken, vilket är det tecken som startar en ny säsong (sommar).
Här har vi den Norra Noden, vilket handlar om framtiden, dit vi skall, vår kollektiva energi  och det är här eclipsen kommer att infalla denna gången. Något som ger oss en boost framåt..

På den andra sidan, vid den Södra Noden, finner vi Stenbocken. Här kommer vi att få en fullmåne eclips den 16/7, något jag kommer tillbaka till.  Södra noden handlar om vår kollektiva förflutna, den gamla energien, den som omformas och "släpper" just nu.
Astrologi intresserade tänker säkert genast på att det händer mer saker här än Söndra noden och det är helt riktigt. Våra giganter Saturnus och Pluto jobbar ju sig igenom detta tecken på allvar och det är här vi kommer att ha det ökända/berömda mötet i Januari 2020. Stenbocken blir därför extra viktig att känna till under denna tidsperiod.

Stenbocken är, som du hör på namnet, en bergsget så här handlar det inte om sidlänges förflyttning utan här handlar det om kortaste vägen till målet (oavsett hinder).  Jordtecken, härskare är Saturnus och även här, ett kardinalt tecken. Stenbocken är tuff (kan gränsa till hård), hårt arbetande och slutar inte förrän den är vid målet/toppen, tålmodig, noggrann, hederlig, oberoende, ja, på det hela taget en man gärna vill ha med sig då man skall bygga något. Men inte någon man önskar konkurrera emot eller, i vissa fall, söka empati/tröst hos.
Så, detta sk "top-down" beteendet är en del av det vi behöver lämna bakom oss, istället kommer strömmar av samarbete, närande, andra typer av samarbete/jämnlikhet in, en omstart i/via Kräftans energi.

Så, fram med kartan! Titta på vilka hus Kräftan resp Stenbocken aktiverar hos dig. 
Fundera över vad du tror att ovanstående energi kan betyda för dig.
Därefter, ta dig en titt i minnenas allé.  Vad hände 2009-2010 som du kan se en koppling till idag?
Kanske dyker folk upp från den tiden, kanske knyter du ihop ett projekt du startade då...
Vi hade en konjuktion mellan Neptunus och Jupiter då, den har nu blivit till en kvadratur så vad hände med drömmarna?  (Även detta kan kopplas till husen som är/var aktiverade så se på det).


Juli är den mest intensiva energimånaden detta år, en klar topp, och energierna är tidvis mycket komplexa så håll i hatten och tungan rätt i mun. ( = styr från/med ditt inre).
De två eclipserna, en total Solar och en partial Lunar plus en nymåne i Lejonet som inträffar bara fem timmar in i Augusti (1/8 kl 05:11)hos oss (sålunda fortfarande i Juli månad i t ex USA).
Eclipser är en klar Joker i leken, ett vägskäl, en katalysator för förändring, en punkt där ting svänger sig runt sin egen axel och tar en helt ny bana... Det är universums re-start knapp och som under all restart, det blir mörkt en stund och när ljuset kommer tillbaka är du inte nödvändigtvis på samma plats som innan längre.

Du kan ha känt av energierna en stund redan, eclipser brukar börja stöka runt ca en månad innan själva dagen och när de väl är igång påverkar de energiskeendena upp till 6 månader framåt.
En nymåne eclips blir därför en sort förstärkt nymåne och dina intentioner och ritual blir desto viktigare!!
Lägg intentioner för den kommande måncyklusen men se också på, vad önskar du inför de kommande 6 månaderna? Specialfokus på husen som berörs i din karta men även livet i stort!

Nymånen och den totala Solar eclipsen infaller på 10 grader 37 minuter in i Kräftans tecken den 2/7 kl 21.16 hos oss.
Som sagt ovan, det är en North Node eclips, det för automatiskt energierna framåt, ger oss extra boost och propeller.. MEN, samtidigt har vi en tight konjunktion mellan Saturnus och den Södra Noden.
De ligger på samma grad, bara 7 minuter skiljer dem, så vi kan absolut säga att de är "över varandra" och vad innebär detta?  Jo, när en planet är i konjunktion med den södra noden så blir dess symbolism/energi förstärkt. 

Därmed kan vänta oss en lite "vågig energi" mellan gammalt och nytt, Saturnus kräver ansvar och kontroll över det "som varit".  Det kan därmed, på ett globalt plan, bli en del bråk mellan de som önskar förändringar/nystart i samhället och de som vill ha det som det alltid varit...
Något du även kan känna av på insidan, kampen mellan nytt och gammalt, det skall till ett nytt ramverk av övertygelser, inre sanningar och då måste något bort.  Det kan också piska upp en del gammal rädsla, familjedrama och annan "bakgrund" som behövs upp till påseende och tvätt.

Vi har egentligen bara en aspekt till själva eclipsen och det är en sextil till Uranus i Oxen.
Denna uppmanar oss verkligen att tänka utanför boxen, att pröva nya ting, att känna oss för en bit utanför komfort zonen och det ger även löften om "den saknade pusselbiten" till olösta problem.
Så håll korpgluggarna öppna och känselspröten nedfällda.

I dagarna efter eclipsen förbereder Merkurius sig genom att bromsa in inför retrograden den 7/7, något den håller på med tom 31/7 då den vänder direkt igen. Rörelsen blir från Lejonet och till 24 grader in i Kräftan så även detta är ett intressant område att ha koll på under sommaren.
Använd denna tiden väl då man helt klart ser att tempot kommer att öka för oss alla efter retrograden. 
Venus befinner sig också i Kräftan under perioden 2 - 27/7 vilket torde ge dig tid och möjlighet att ge sig själv extra näring och själv omhändertagande. Lite VAS tid, Vård av själv, är tillrådligt under semestern.

Allmänna goda råd under dessa första två veckor i Juli skulle kunna bli:
Pröva att håll ditt eget center, din ledstjärna och påminn gärna dig själv om detta flera gånger varje dag. Det tjänar ingenting att sprida ut sig just nu, det blir bara galet och du tappar mark.
Försök att vara så autentisk och sann du bara kan med/mot dig själv och andra.  Detta belönas vad det lider med mera flyt och flera möjligheter.

Låt dessa gamla trossystem och barndomens programmering få flyta upp till ytan! Du är INTE likställd med all gammal skåpmat du har inom dig, inte heller behöver du leva upp till allt! Släng, sortera och släpp.  Ge det nya plats!

Vårda alla möten/erfarenheter men speciellt de nya. Ge dem en extra boost och se om de inte växer en meter extra av uppmärksamheten. Den minsta plantan kan bära de godaste frukterna..

Fyll din egen kopp innan du ger till andra. Jobba på din Self-mastery, det kommer att behövas framöver. Var inte för självkritisk! Det är bra att våga "loda djupt" men man skall inte heller fastna i petitesser, håll balansen!
Hitta sätt att balansera den vågiga energierna snabbt, sätt att dra ner dig i kroppen igen om du flyger iväg, sätt att peppa dig om det behövs osv.
Affirmera gärna:
"Jag upplever en känsla av ökande trygghet och kärlek.  Jag vågar vila i detta och ta emot med öppna armar!"
"Ting förändras just nu för att jag växer! Mitt liv kliver upp en nivå och därmed upplever jag saker som är helt nya för mig. Mina erfarenheter från tidigare har förberett mig väl för detta så jag är helt trygg och vet att detta kommer att gå bra.  Jag är redo och detta är välkommet!". 

Du styr energierna, inte tvärtom.
Lev i vetskapen om att du är älskad, universum håller dig bakom ryggen...
Njut Juli, njut Eclipsen och du, kom gärna med tankar och feedback! Det uppskattar jag!

Live with Passion & as always, Blessed you are!
I Ljus och kärlek,  Maud


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar