lördag 22 juni 2019

Spännande energirörelser - hur navigerar man?

Han lade stilla ner gitarren på stolen, kisade bortom strålkastarnas sken, ut mot publiken... 
"Please welcome my wonderful wife! 
She is the strongest, toughest, most righteous person I know but she is also fragile and sensitive in a way that few people know.
So, I do my best looking out for her... Even though, she is fully capable on her own.
Give her a hand, boost her heart and Let's ROLL.."

Finns det en "igenkänningsfaktor" hos dig på de orden där? Stark, tuff, tålig, modig, drivande...
Men också, sensitiv, skör, inkännande, mjuk..
Kan du tillika känna ett drag efter att någon skall se dig såsom han ser sin fru? Som en helhet, som det komplexa pussel av olika bitar som du faktiskt är. Denna "någon" kan tom vara du själv.
Ja, då tror jag du kommer att ha behållning av denna bloggen... Om inte, tja, allt är inte för alla, tyvärr.  Välkommen igen nästa gång.

Vad händer "därute"? Har världen blivit galen? Vad händer inom mig? När skall detta ta slut?
Och slutligen, jag har aldrig upplevt något liknande. 
Detta är ett axplock av de kommentarer jag hör varje vecka numera bland spirituellt intresserad och nyligen uppvaknade. Jag är inte på något sätt "undantagen" detta heller, jag känner det helt in i kärnan.
Det är just det.. Kärnan förändras, för oss alla, och energierna som skapar detta kan nästan upplevas som elektriska. I min sista månblogg beskrev jag en sort zig-zag eller dragspels energi, där vi kastas mellan expansion och kontraktion och energien som driver detta är, just det, elektrisk.
Denna energi fylls på (tänk portalöppning eller batteriladdare) 3-4 gånger per år.  Effekten av dessa uppgraderingar känns inte alltid med en gång, det tar en stund innan vi "upptäcker" att det finns mera energi och nya höjder att inhämta.

En liten "hake" till, om man nu kan kalla den en sådan, är att vi ofta ligger lite efter (2-3 månader ca) i att kalibrera/ställa in de nya frekvenserna.  Det finns fördelar och nackdelar med detta.
Självklart, tar det tid att ändra/förändra, ta in och släppa och det är ju bra att det alltid finns mera "material" att jobba med. Men samtidigt, vi behöver vara varliga och förstående med oss själva då energierna inte alltid ger mening eller tydliga förklaringar direkt.
Svårt är också för oss människor är att acceptera att vi jobbar emot en destination, ett slutmål, som vi inte kan föreställa oss till fullo eller ens räkna ut med erfarenheterna.  Vi är på väg dit ingen varit förut, fascinerande och skrämmande, och det kräver helt nya verktyg!
Dessa energier gäller ju inte "bara" inom oss utan det genomsyrar allt, allt är energi och därför påverkas "allt".   Väljer man att se på energierna ur ett astrologiskt perspektiv så ser vi rörelsen genom Stenbocken där de tyngsta energispelarna befinner sig(Saturnus & Pluto).
Stenbocken handlar om regeringar, institutioner, stora företag, delvis bankväsendet och allt sånt som vi "kopplar ihop" med hur världen har sett ut under vår levnad (mer eller mindre).
Allt detta står i massiv förändring och vi har bara sett början än, ty den resan har såvitt börjat.
Destination? Okänd, än så länge men vi får glimtar, fler och fler, för varje integrerad uppgradering.

Jaja, säger du kanske nu men hur hjälper detta mig?
Känner du mig aldrig så lite så kanske du tänker "jaha, nu kommer "self-mastery" lektionen igen" och ja, delar av den blir det nog.  Droppen urholkar stenen med sin beslutsamhet ;-)

Först och främst, du är levande, här och nu, i dagen. Du är här i den här tiden, tror du det är en slump?  Nej, det är ett val du tagit långt innan du kom, ett val som handlade om önskan att få vara med här då "allt skall ske". Att få med sig denna tidens spännande utveckling OCH vara en aktiv bricka i det spelet!
Vad är en aktiv bricka?  Jo, att du tar hand om dig, uppgraderar och jobbar med DINA energier, bara dina, det är nog!  För varje energiansamling, varje själ, som tar ansvar, jobbar, förändras och integrerar gör denna process lättare för resten av mänskligheten och för planeten.

Därmed inte sagt att du skall låta bli att hjälpa andra, inte alls, men du bör först se till att du har något att ge (fyll din kopp först) och att vederbörande verkligen behöver den hjälp du erbjuder.
Vi är alla på olika ställen och inte alla behöver hjälp hela tiden, ibland behöver man vara fast för att komma vidare (vi återkommer till det längre ned).

Mycket av tiden går åt att "kämpa emot" vissa känslor och sinnesstämningar, ibland för att de "inte går att förklara", ibland för att vi inte "gillar att känna oss så".
Speciellt kännbart blir detta då vi är vid ytterligheterna, dvs maximal kontraktion eller expansion och det är då vi försöker "kontrollera" vad vi skall uppleva.  Detta är den största återvändsgränden och bästa sättet att skapa mera smärta på och en ännu högre tröskel.
Ge det fullt spelrum istället, det som vill vara närvarande! Låt det vara där även om det inte går att förklara.  Det kommer att passera, det kommer att släppa...
Du är en del av helheten, helheten uppgraderas och du kan samarbeta och tillrättalägga eller motarbeta.

Människan har en magisk förmåga till anpassning och förändring, vi är själar, vi är energi och som sådana är vi inga "viljelösa" jon.  Vi är medskapare och det är viktigt att hålla i minnet/känslan.
Du kan öka din mottaglighet för denna elektriska energien genom att styra den, bjuda in den i den mängd du kan och orkar ta emot den. Gör detta i din takt, i samklang med din ork, bara påminn dig själv om att "jobbet inte försvinner" om du låter bli. Se på energien som något du kan bli en del av, istället för att bli uppbränt av den.
Om du vägrar, om du sätter upp alltför mycket motstånd/kontroll så hamnar du i känslan av att inte "tillhöra den här världen" eller känna dig som en relik ur det förgångna. Det är INTE meningen.
Du är mycket mera kapabel att integrera denna energien än vad du tror!

Tänk dig tanken att du är på fest... En person dansar vilt och lyckligt mitt på golvet, kanske sjunger han/hon också för full hals, vibrationerna studsar mellan väggar.
Inom dig stiger irritationen, det kryper i kroppen, tankar runt vilken substans vederbörande ev har tagit kanske stiger upp inom dig... Ni är helt enkelt inte i synk.
Naturligtvis finns här flera valmöjligheter (i verkligheten) men energimässigt, vet du vilken som är minsta motståndets lag då? 
Jo, att delta i dansen.  När du deltar flätas era energier samman, dina förbehåll släpper, säkert irritationen också och så antingen ökar danstakten eller saktar in. Hur det än är, en kalibrering sker, balans återinträder.  Är du med på tanken?


Tre bra affirmationer är (ändra gärna ord så de passar dig):
1)Energierna har en högre, snabbare frekvens, det har jag också. Jag håller jämna steg. 
2)Jag tillåter kärlekens elektriska energi, öppenheten och nya möjligheter in i mitt hjärta, kärleksfullt, mjukt och i min takt.
3) Jag är öppen att ta emot. Med lätthet ser jag vad som är mitt att behålla och tackar nej till det som inte passar mig. Mina energicentran är mina guider i vad jag skall ta emot och jag är inställd på att ta emot det som är sant och riktigt för mig och min resa. 
Ge dig tid att sätta nya vanor. Nya vanor tar tid och övertygelse men det går.
Det bästa med denna snabba, nya energien är att allt det positiva också är mer och snabbare, och där räknar jag in helande och läkande samt att gammalt också försvinner fortare än tidigare.

Kroppen håller på mycket gammal energi och är en av huvudorsakerna till att vår kalibrering tar såpass lång tid som den gör. Dessutom är kroppens energifrekvens inställning mycket sofistikerad, behovet av fininställning stort.  Därför, hjälp kroppen på det sätt du kan och följ det som känns rätt för dig. Ren mat, lättare mat, små portioner ofta- ja, det är råd vi hört förr och ofta hör då kroppen är stressad.
Dessa är i allra högsta grad giltiga men det finns inga genvägar eller one-size fits all, så pröva dig fram!

Praktisera din spiritualitet regelbundet men var beredd att "svänga lite" här också.
Nya tider, nya behov och nya vanor.  Detta är också en sorts "muskel" som måste tränas och som med all träning... den bästa träningen är den som faktiskt blir av! (inte den man bara pratar om).

Tiden runt Midsommar är alltid energimässigt stark och vi är energimässigt extra känsliga (Solen går in i Kräftan). Detta året har vi Neptunus i retrograd, vilket förstärker känslan av upplösning eller villervalla.  Framför oss ligger eclipserna, universums stora "omstartsknapp", med både avslut och ny energi i samma paket.  Men detta, det är en helt egen blogg som kommer till veckan.
Det är dock en sort allmän energirapport och denna säger inte "ta med solkräm", nej, den säger:
Var varlig med dig själv, stora saker är på G MEN du är inget offer!  Forma energierna!

Lång blogg och ändå har vi knappt skrapat på ytan..
Finns så oändligt mycket mer att dryfta men till syvende och sist, var resa är unik!
Låt oss dela det vi kan, låt oss låna verktygen av varandra och låt oss resa oss mot den nya frekvens med glädje och tacksamhet!

Välkommen med funderingar och feedback!
Live with Passion & as always, Blessed you are!
Love & Light,  Maud














Inga kommentarer:

Skicka en kommentar