måndag 31 augusti 2009

Banden brista.


Sitter vid köksbordet, bara tvättmaskinens surrande stör tystnaden och utanför faller ännu ett höstregn. Jag ruggar lite, det börjar bli kallt därute och jag vill ha långärmat på mig härinne då vi ännu inte satt på elementen eller tänt brasa.
Jag ruggar lite på insidan också, jag har revision nämligen, just idag! En dag då jag tittar tillbaka lite, utvärderar och sedan sätter jag kursen emot framtiden beroende på vart jag nått under den sista tidsperioden.
Den sista tidsperioden har varit intensiv, mycket förändringar, både fysiskt och mentalt så det finns en del att utvärdera.

Mest funderar jag över band som brister, de band som brister och har brustet genom denna livsavgörande förändring är många och inte de som jag tänkte mig från början. Eller rättare sagt, inte de som jag trott skulle brista om du frågat mig innan allt började.
Ändå har jag varit igenom dylika saker tidigare, stora avgörande förändringar och jag vet att det är då linorna sträcks, livet prövar en och, som sagt, banden till visst och vissa brister.
Man skiljer agnarna från vetet som min mor alltid sade under sin tid som cancersjuk.

Det är bara att "gilla läget" och inse att alla band inte är "högspänningsledningar" dvs kan klara det som sker, den nya energin som strömmar igenom dem.
Men visst smärtar det en aning och visst har man frågor i vissa fall, frågor man antagligen inte får några svar på.
Energiförändring ger också en viss oförklarlig trötthet, man har inte energi att bygga nytt på en gång, först måste man revidera det som var, känna tomheten och sedan finns plats för det nya.

När någon går ur ett förhållande i den engelsktalande världen säger man att den personen är på "re-bound" dvs enkelt uttryck " på väg att stutsa upp igen", ta sig upp, loss från det gamla och det anses allmänt inte vara så lämpligt att inleda något med en sådan person. Han eller hon är ju inte färdig ännu.. Jag är på "re-bound" vad det gäller vänskap och arbete!
Översynen klar! Dags att se framåt emot vad jag vill ha!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar