torsdag 8 oktober 2009

Ekorren, hunden, vagnen och tanken..


"Man kan inte vara medveten om allt på denna jord! Vad vill du vara medveten om?" Detta står som visdomscitat på en av mina favoritbloggar och jag inser att det väl summerar dagens funderingar för mig.
Denna bloggen som i min tanke skulle reflekteras i och igenom Nessers bok "Svalan, katten, rosen och döden", därav min titel men istället kom den att omformas i mitt huvud och reflekteras genom detta citat.

I boken " The secret to abundant happiness" står detta att läsa som "lag" nummer 1 dvs the power of attitude (attitydens kraft i direkt översättning): I am as happy as I have made up my mind to be!
Låter kanske lite som "foten i kläm, jajamensam!" men det är inte så det är menat.
Det är bara så att allt kan ses med olika inramning och boken indikerar att man i var situation kan fundera över vad som är bra, vad som kan göras bättre samtidigt som man har kul i processen.

Jag har inte hunnti tala om för min man att vi har en hyresgäst.. Nästan varje morgon träffar jag honom och han ger mig dagens första påminnelse. Lycklig kilar han fram och tillbaka över vår infart och är inte ett dugg rädd för mig och vagnen. I mitt huvud heter han "Ratatosk" precis som ekorren i den fornnordiska berättelsen om trädet Yggdrasil. Han påminner mig om min medialitet och att allt hör ihop.

Sedan träffar vi hunden, den som är fascinerad av barn och barnvagnar. Han ställer försiktigt sina tassar på vagnens kant, böjer sitt huvud in över kanten, kikar på Selma och piper förtjust.
Igår var Selma vaken, kanske var det vanans makt eller så såg hon honom för första gången.
Hon log förtjust och ganska snart hade jag ett underbart samtal framför mina ögon, ett samtal över artsgränserna och där ålder inte spelar någon roll. Båda försvinnade lika, ögon som glittrade, förtjusta ljud, gurgel och pip, alla lemmar rör sig på en och samma gång och välviljan fullkomligt strålade ur dem båda. Hundens svans blev nästan till en propeller som hotade slå ner allt i sin väg, Selmas ben och fötter bankade som pistånger emot vagnens botten.
Ögonblick av lycka, "abundant happiness", fotografier till hjärnans minnesbok!

Vagnen - stor, klumpig och användes nästan aldrig då Claire var liten. Här, idag har den blivit "basvara" och en kapsel att ta sig ut och runt med. Den är älskad av både mig och Selma, den tar oss till möten, på nya vägar och när vi vandrar föds nya tankar.
De vävs ihop med gamla och redan tänkta..
En grön kapsel, vårt eget "rymdskepp", full av drömmar, tankar och glädje!

Innan vi går ut i höst luften, solskenet har vi bestämt oss, dagens val är klart!
Är ditt?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar