lördag 31 oktober 2009

Halloween & alla helgon.


Igår samtalade jag mycket på telefon med goda vänner från när och fjärran, sådana jag inte talat med på länge och sådan jag samtalar med var dag.
Det handlade mycket om framtiden. Vår kommande husköp och min kommande firma..

Förändringens tidevarv och min lilla fyrtioårs kris i förskott har satt sina spår yrkesmässigt - vad vill jag egentligen?
Jag har "varit mitt yrke" i så många år nu, levt min passion och njutit det till fullo men också lärt mig vikten av att balansera med andra viktiga element, för att ha något att ge.
En av mina kontakter igår berättade om healern som gått i väggen, healern som inte längre orkade när köerna till mottagningen ringlade nerför gatan och folk började föreslå att han skulle sova mindre, ha mindre tid på toaletten osv, allt för att hinna med! Han vände på en femöring och gick in i alkoholismens glömska. Så, kan det bli.. I den bästa av världar!

Även bagarens barn saknar bröd ibland, om inte bagaren är uppmärksam.
Även skomakarens barn har trasiga skor, om deras far blir vid sin läst och aldrig tittar ner.

Svininfluensan och min egen coach aktiverar detta tänk i mig, javisst, tom influensan har något att ge! "Get your priorities straight!" uttryckte min coach det.
Min prio ett är min egen familj, den som jag skapat själv, den som innehåller alla de som jag valt in i den, inte nödvändigtvis de med blodsband.
Alla som ingår i denna skall ha det bra och jag vill finnas för dem eftersom det fyller mig.
Därefter får världen komma med sina bekymmer.. tror jag.

Det finns en förflugen tanke om ett annat yrke, en längre utbildning innan men jag inser snabbt att även detta yrke kommer att kräva min uppmärksamhet och mitt fulla engagemang.
Så blir det nu antagligen inte.. Jag är homeopat, för mycket, för länge, för långt ut i fingerspetsarna för att backa.
Blicken söker sig ut till den snart November gråa vädret, trädens kalna grenar och landskapets förändring. Man liksom ser mer nu när löven är borta.

Idag är polariteten där, den stillsamma funderingen över det år som gått och de som passerat över under de året likväl som barnens "bus eller godis" lekar, spöken, masker och välupplysta pumpor. Sådant skall livet vara, en gnutta allvar, två kilo bus!!
Så, om några timmar skall jag fixa till "Edderkopp drottningen". Vem det är?
Spindeldrottningen alias min vackra prinsessa Claire skall genomgå en transformation från ljusälva till mörkrets tjänarinna, komplett med lösnaglar, stående spindelvävskrage, guld spindel på bröstet och svarta ögon. Skall bli kul att se.

Men först, en stund nära, nära den lilla som sover sin skönhets stund. En stund av närhet, värme, utbytandet av energier i stilla ro.. Jag behöver avsluta min "månadskontemplation"!
Vi ses i November & duuuu, som oroar dig.. Såklart jag kommer att fortsätta med mitt jobb och värv, jag behöver bara marinera lite. För att vara säker, för att vara stark!
Happy Halloween! God Alla Helgonsdag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar