måndag 6 oktober 2014

Backen är ilagd..Bläh!

Så var det dags igen..
Merkurius retrograd. SUCK.
Det är som den "sämsta sortens middag", att bli bjuden på "fel saker", du ser den komma på mils avstånd och du kan inte göra mycket åt den.
Merkurius går i retrograd tre-fyra gånger per år och det innebär att om du ser på natthimlen så verkar Merkurius gå helt motsatt riktning till de andra stjärnorna.
Detta beror på att Merkurius i sin bana runt solen klarar av att göra ett fullt varv på 88 dagar istället för Jordens 365 dagar. Därför ser vi Merkurius både på vår sida solen, den verkar röra sig rakt framåt, så stoppar den upp och börjar gå bakåt (retrograd) innan den till sist, saktar ner igen och vänder framåt. Se förklarande teckning.
Den röda delen av pilarna ovan är den mest aktiva fasen, den som påverkar oss mest, om man ser det ur en astrologisk synvinkel.
Denna månad skedde det i Lördags den 4/10, intensiva dagar är den 5-8/10, så håller den sig i stabil retrograd mellan 9-21/10, innan det kommer en sista intensiv fas 22-24/10.Därefter, from den 25/10 vandrar planeten "rätt" igen.
I år har Merkurius passerat i retrograd i tre vattentecken, denna sista gång är det Skorpionens tur och vattentecken talar alltid om relationer, nära, kära och familj.



Merkurius kommer ur den romerska mytologin och är likställd med den grekiska (och kanske mera kända) Hermes. Han med de bevingade skorna, gudarnas budbärare och postman och den snabbaste av alla gudarna (likväl som den snabbaste planeten runt solen)
Namnet kommer från merx som betydde "handelsvara" eller idka handel.
Kommunikation, interagerande, medvetenhet, handel, IT och mycket annat som har att göra med rörelse kopplas till denna planeten. Kan du nu förstå varför det oroar mig när den går baklänges?

Tänk över din kommunikation fram tom den 25/10. Skriv helst inte på så många kontrakt och bindande handlingar, risken att något blir fel är stor.
Var övertydlig i dina nära relationer, fråga en extra gång, ställ kontrollfrågor och var på pass.
Säkerhetskopiera dina tekniska gizmos men bli inte förvånad om säkerhetskopian blir blank.
Told you so!

Merkurius i retrograd tvingar in oss i skuggsidorna av vår medvetenhet, intuitionen höjs och "tillfälligheterna" kan vara många och de kan föra oss än djupare.
Så, i Merkurius retrograd finns också stora möjligheter till växt men man får inte ha bråttom och helst, gör det på det gamla goda sättet. Ansikte emot ansikte. Dina email kanske aldrig når mottagaren.
Har du missat något under denna perioden dyker det upp runt den 25/10 igen, blir synligt och slår på trumman. DÅ kan du fixa det, inte förr och då är det gott om det inte är satt i sten såsom t ex ett kontrakt.

Själv jobbade jag ihärdigt på datorn idag. Skulle sända stora filer med viktig text när hela nätverket i huset plötsligt stängde ner sig. Mycket klurande och omstarter följde. Inget hjälpte.
Jag gav upp, startade TV:n och då, vips, allt gick igång.  Helt otänkbart sa familjens tekniska rotel misstänksamt i telefonen. Jojo sa jag och såg mig om...
Då gick strömmen. Borta i en halvtimme.
Direkt följt av ytterligare ett stopp i nätverket.   Behöver jag säga att det flesta av mina filer förblev kvar i min PC?
Jag väntar till på Torsdag, då har det lättat något och vi valsar på.

Pling i plong i mobilen. Märkligt ljud.
"Varning! Signalen från existerande nätverk är ostabil. Vill du justera?"
No shit, Sherlock! Nej, ingen idé.  Jag ger mig för idag.

Använd transiten till växt och introspektion.
Lyssna till ditt inre extra noga. Skratta åt det som går galet, det kommer igång av sig själv. 
Löp med Hermes över himla pellen och sålunda,
LIVE WITH PASSION & BLESSED BE!

 







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar