fredag 10 juli 2015

Full inbox..

Vissa dagar och tider kan den fulla "inboxen" stressa mig.
Mail väntar och ibland hastar det med svaren. Hur skall klienten fortsätta med sin behandling?
Vad göra med det sjuka barnet?

I tillägg ligger det en del appar och skräpar med "svar önskas" i sin respektive inbox och jösses, jag vill ju svara på dessa.. Vill och önskar.

Men i likhet med Alfons Åberg så "skall jag bara..." innan jag kommer till skott och får det till.
Livet! Det är bara det som händer på sidan om medan min inbox fyller sig själv.
Imorgon eftermiddag knackar "semestern" på dörren eller som min far brukade uttrycka det "byte av arbetsplats". 
Just detta året är det verkligen så, livet bara fortsätter någon annanstans och hösten står redan på min trappa och vill in, med ännu mer i inboxen i släptåg.

Firmorna, kollegorna, klienterna, blivande kurshållare och kursdeltagare.. Alla vill ha någon form av svar innan de går på ledigt och jag förstår dem. Detta är mitt levebröd, min passion och min önskan.
Men hur få det till rent praktiskt?
En assistent ligger i framtidens drömmar och skvalpar...Den som kan hjälpa mig sortera, i viktigt och oviktigt, den som kan dela glädje och sorg.
SCHHOOWSCH så har vi placerat den önskan i min vortex och jag glädjer mig till det kan bli verklighet och manifesterat.

Döm då om min förvåning när en känd kvinna lägger ut texten om att ha detta som automatiskt svar på just sin personliga email:  (översättningen är gjord av mig, inte ett officiellt citat)

"Hej, Jag lever mitt liv just nu, så låt mig bara få säga tack för att du skriver, och NEJ, till allt du eventuellt ber mig om/önskar av mig i detta mailet!
Jag kommer helt enkelt att kasta ditt mail utan att läsa det, allt pga att jag önskar att bibehålla min inbox och mitt liv någorlunda intakt. 
Eller så kommer jag att läsa det snabbt, med ett leende på mina läppar medan jag tänker goda, snälla tankar om dig. Eller om lyckans stjärna skiner ner på just dig, så kanske jag skriver några rader och ber dig hålla kontakten. 
Men allt detta satt till sidan, det är fortfarande ett NEJ till allt det du önskade/bad om i ditt mail, kära vän. Ha det bäst! "

Elizabeth Gilbert.  (Love, Eat and Pray)

Såklart menade hon ovanstående som ett skämt.
Såklart vet jag att jag inte är där, inte på långa vägar, jag vill att min inbox skall svämma över med roliga grejor men det måste få ta lite tid.
Att få tänka till, att få andas, att få sova på saken eller som japanerna så fint uttrycker det "Tid att konsultera din kudde!"
Hitta balansen som i allt annat..

Kanske bara ett kort och gott "Hej, jag är på semester. Svara när tid finnes men svarstiden varierar sålunda med livet.  Ge inte upp, luta dig tillbaka, andas och vet att svar kommer. 
Allt kommer när tiden är mogen. Njut sommaren. Kram. 

Bloggen tar inte semester.
Jag brukar snarare skriva mer "när jag är på en annan arbetsplats", idéerna och kreativiteten får en
fritt utlopp. Rapport om Astroläget kommer snart..
Jag önskar dig en strålande helg, njut det av sommaren du kan få till dig.
Och du, sätt email inboxen på vänt. Fyll livets inbox istället.

Live with passion & Blessed be.
Namaste!



 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar