torsdag 2 juli 2015

Pang i planeten. Eller var det näsan?

Godmorgon,

Har du varit uppe och genomfört din fullmåne ritual?
Smakat på dina önskningar och dina djupaste känslor? Eller har du bara irriterat dig över att du sovit dåligt, svettats och funderat...?

I går kväll somnade jag medvetet utan rullgardin och med fönstret vidöppet,
jag visste månen skulle visa sig då himlen var klar och ren och mycket riktigt klockan 01.16 vaknade jag med en tanke i huvudet "Inte mer av det nu.."
Mitt i blickfånget låg den gula osten, den klara skivan som jag så uppskattar att se och jag visste vad som jobbade inom mig.  Fullmånen är i Stenbocken och själva höjdpunkten stod kl 04.19 idag 2/7.


Vad vill du med ditt liv? Vad är din livsuppgift? Vad har du tänkt att ta dig an?
De är de stora frågorna som ligger och "trycker" i vibrationerna mellan planeterna just nu, inte bara pga av månen men den förstorar allt, gör alla känslor stora. Så när planetläget har ett visst upplägg så
förstorar en fullmåne detta, drar det emot oss på jorden, gör det synligt och kännbart.

Stenbocken styrs av Saturnus, den planet som även kallas för "den store fadern" eller "den stränge läromästaren".
Vi får in vibrationer om disciplin, om genomförande ty Saturnus släpper bara igenom till nästa nivå det som är färdigt att gå dit, färdigt att släppas ut i världen.
Gåvan blir, vi ser vad vi lärt, vi ser också vad som inte är färdigt, vad som kräver mera jobb.
Dessa energier ovan kan med fördel också användas vad det gäller beskydd, då ledtemat blir "hit men inte längre" (av vilket skäl den sedan än månne vara).

Många planeter tillika asteroider vandrar just nu en sk retrograd bana, det innebär att när vi ser på dem från jorden ser de ut som om de går baklänges. Astrologer anser att detta gör att teman fördjupas, att vi måste nedåt, inåt för att finna svaren och det känns just nu.
Solen i kräften (alla kräftor har ju födelsedag i dagarna), månen i Stenbocken - blir hemlivet/familjelivet(kräftan) och det offentliga livet, karriär, rykte och ansvar i den andra polen (Stenbocken).  Här ligger vi nu och "skvalpar", för att uttrycka sig lite mer i linje med solens energi.

Samtidigt bildar Neptunus, i Fiskarnas tecken en spänning till solen som kallas trigon och det kan leda till att du mitt i tanken om karriären och livsmålet plötsligt drabbas av tanken på kärleken.
Är kärleken belagd med villkor? Eller är den villkorslös? Hur och på vad märker du skillnaden?

Känns det lite "ödesmättat" när du rotar runt i detta med livsuppgift etc?
Ingen fara! Det är månens förstorande kraft.
Min anledning till att skriva om det är för att du skall använda det till din fördel, manifestera igenom det istället för att dras med in i otrygghet, rädsla och oro.

Fullmånen påverkar före och efter sin "peak", sin höjdpunkt.
Själv sprang jag med näsan "rakt in i" Saturnus stängda dörr redan på Måndags kvällen.
DET gjorde ont! Ont på riktigt!

"STÄNGT pga att vi är klara här! Inget mer att hämta" - stod det i eldbokstäver på den stängda dörren medan jag förtvivlat gnuggade min brutna näsa! (och min iskalla mage - vart tog magkänslan vägen?)
Jo, så kändes det... Har man ªhämtat sitt vatten" i samma källa under en lång tid blir man lite förvånad när man plötsligt kastar i hinken, och får upp, jord.
Inget vatten! Inte det man kom för.. slut, finito, empty, gone,done!

När jag summerade och funderade senare på kvällen insåg jag att känslan hade talat om för mig långt innan att detta var fallet, att inget mer fanns att hämta, att nästa steg låg där nu istället.
Men jag lyssnade inte, jag var upptagen med andra delar av livet än just karriär och livet i det officiella så jag gick till samma gamla brunn som alltid och så gick det som det gick.
Källan stängd, för alltid.

Så, tillåt dina djupa tankar.
Sätt dem på pränt, be om hjälp och tugga lite på någon ny del av livet.
Det smakar gott!
Ha en fin Torsdag därute och njut den magiska vädret!

Live with passion & as always, Blessed Be!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar