tisdag 21 juli 2015

Förväntan avblåst.

Vad är "sommaren"?
Sommaren är väl inte bara en evig sol från en klarblå himmel, eller?
Detta filosoferar jag på medan jag lyssnar på regndropparna som faller på tälttaket ovanför mig, stora, tunga, mjuka och känner tacksamhet för den milda natten, tacksamhet för att inget vatten läcker in.

Den delade känslan - känslan mellan vad vi förväntar oss och vad som sedan blir...
Just den känslan tror jag är det största krokbenet vi människor kan lägga för oss själva och samtidigt, vi behöver lite förväntan, vi behöver lite drömmar och önskningar.
Men måste vi vara så specifika? Så konkreta?

Om du ser den "magiska" tältturen framför dig, eller kajakpaddlingen, eller grillningen, måste du då lägga till den där solen? De där bara benen? Eller att det är vindstilla? Eller att alla är glada, lekfulla och sommaravslappnade?
Vi har alla planerat den "perfekta midsommaraftonen" eller nyårsafton och nästan aldrig lyckas vi återskapa bilden i praktiken.
Detta till trots har vi alla "magiska" minnen i vår kappsäck, oftast minnen från när det inte blev som det skulle..

Själv minns jag plötsligt en resa till "viktiga" kontakter i England där jag landade med en sjuhelvetes migrän, var sjuk i 36 timmar, innan jag på bambi ben letade mig ut i regnet. Allt för att komma bort från "skammen" att ha varit toalett ockupant under hela min vistelse hos dem.
I omgivningarna fann jag ett kafé, inhyst i en lada, möblerat med udda möbler från olika loppisar och på just detta kafé åt jag de godaste scoones jag smakat i mitt liv, fullt paket, med te, vispad grädde och hemlagad jordgubbssylt. 
Därefter återvände livsandarna och jag kunde vända på steken, genomföra mitt uppdrag och njuta tillvaron med ett leende.

Aldrig i min vildaste fantasi hade jag planerat eller sett framför mig att resan skulle arta sig på ett sådant sätt. Min relation till värdparet är och förblir den allra bästa.
De visade mig omsorg, tålamod och mycket kärlek under de där 36 timmarna, något som jag fortfarande blir varm i hjärtat av.

Alla har vi sådana historier i bagaget..
Besöket här eller där som inte "blev som det skulle", istället blev det helt annorlunda och ofta "bättre" än vad du kunnat räkna ut.
Semestern som slutade på ända och istället "fick liv någon annanstans", slut på kontroll, tillit påbörjad.
Såklart, detta gäller inte bara semestern. Det gäller ju livet i stort men att "öva sig lite" på semestern kan kanske vara en idé eller i vart fall smart.

"Vart har du varit då? Så brun som du är!" väste en irriterad bekant i munvinkeln.
Jag kände verkligen hur jag inte "orkade" gå in i vädersnacket ty jag visste att svaret skulle väcka missnöje, att jag "bara" varit hemma, det var för "otroligt".
Solen har varit här, mellan molnen, på morgonen, på eftermiddagen, vid havet, på berget...
Bara inte så långa stunder som förra året, bara inte lika varm och lika intensiv men på besök har den varit och jag har haft möjligheten att springa ut när den varit här. Njutit. Smält bort.
Varit tacksam.

Det finns ingen anledning att vältra sig i det där, bättre då att vältra sig i det som är..
Min sommar innebär en massa nytt, jag byter ut sak efter sak, händelse efter händelse och det känns fräscht.
I Lördags var jag på väg på långtur när jag filosoferade över glasögonens vara eller ikke vara.
Fickorna på jackan var nämligen inte av bästa kvalité för att förvara dem men så tänkte jag att, nåja, de är redan slitna, jag skall till optikern i höst, byta ut.
Halvvägs in i upptäcksfärden försvann glasögonen ur min ficka och när jag fann dem igen, tja, då var de trampade på, glasen på marken, bågen rätt skev.  De var tillräckligt hela att ta med hem, använda som extra brillor tills vidare men för dåliga för att ha resten av sommaren.

Sålunda blev det ett trevligt möte hos optikern igår, nya brillor beställda, fler än ett par också.
Allt gjort under denna sommar då allt skall bli nytt och skinande.
Vad väntar bak nästa hörn?
Det undrar jag lurigt, med ett leende och med förväntan bubblande, alltid kommer det något.

Njut din vecka. Lagom doser med släpphänthet, lagom doser med kontroll, låt passionen råda.
Live with passion & as always, Blessed you are.











Inga kommentarer:

Skicka en kommentar