söndag 11 oktober 2015

En tid då månen är ny...

www.Ilesrof.se
En långsam Söndag...
Ögon som inte riktigt vill öppnas, tröttheten från veckan och från igår, ja, faktiskt tröttheten från en hel måncykel måste erkännas. Den är där! 


Mörkermåne påverkar mig. Det är anledningen till att jag ofta pratar om månens passager här, jag känner dem så tydligt.  Mörkermånen är introvert, fundersam, tyst, viskande, meditativ. 
"Vad blev det av din cykel"? säger den. Men också - vad behöver du nu? Vad har du lust att satsa på nästa gång?
Fullmåne piskas runt i media, för mig är det firandet, den ljuva mognaden, skörden, festen. 
Nymånen är starten, löftena, viljan som sedan byggs upp under cykeln med fullbordan i den fulla månen, så avtagandet, färdigställandet då månen är i nedan. Mörkermånen kommer med reflektion, begrundande och vila. 
Full cirkel. 

Tidigt, tidigt Tisdag natt, ja, faktiskt när Måndagen precis slutat och Tisdagen precis har blivit född kommer det en nymåne, kl 02.02.
Månen denna gången är i Vågens tecken och bärs fram som en "fredsmåne". Varför det? undrar du kanske.
Tja, Vågen är tecknet för samarbete men inte vilket samarbete som helst utan ett STARKT samarbete med betoning på kommunikation från hjärta till hjärta, från själ till själ.
www.dessertstarhealing.com
Men skall du kunna kompromissa, förhandla med andra på ett starkt sätt måste du först och främst veta vart du själv står. Vad vill du? Vad önskar du? Vad är viktigt för dig?

Denna nymåne handlar i högsta grad om att säkerställa/veta och leva den vetskapen men att också vara fullt på det klara med att andra kanske har en helt annan uppfattning och det FÅR VARA SÅ.
Vi behöver inte alla vara helt på samma lina för att få till något bra, vi kan släppa vårt ego, vår konkurrens, vår stolthet och förhandla med varandra på ett helt nytt sätt.
Den här typen av nymåne med de planeter som är involverade i övrigt (för så är det alltid) kan ge oss en viss känsla av att gränserna suddas ut.      T ex våra självklara "jag skulle aldrig" "kommer aldrig på frågan" och så vidare, utmanas i allra högsta grad och vi hamnar i situationer där vi tvingas ut på hal is.  Utsuddade gränser, nya områden, ut ur den sk komfortzonen...

För er som är intresserade baserar jag mycket av detta på att det samtidigt med nymåne har vi Venus, Mars och Jupiter i Jungfrun, i opposition till Neptunus och alltsammans i en kvadratur till Saturnus.
Dessutom formas nymånen i direkt opposition till Uranus. 
Detta lockar fram att se på våra egna behov men samtidigt, ödmjukt och inkännande respektera andras behov och åsikter. Att hitta balansen mellan allt detta och få det till, få någonting uträttat som passar alla, komma framåt.
Uranus kräver också något helt nytt, något lite oväntat. Blir inte förvånad om denna nya cyklus kommer med stora, helt nya utmaningar, om helt nya vägar öppnas och du knuffas framåt att gå, gå, gå...

Njut veckan som kommer! Mycket nytt dyker upp...
Låt mig gärna veta hur du upplevde det hela och gör gärna en nymåne ritual, sätt dina intentioner på pränt. Nu skall jag njuta skogen, glada barn och lägerbål!
Ha en fin Söndag!
Live with passion & Blessed be!
Namaste! 
http://www.burakucuncu.com.tr



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar