onsdag 7 oktober 2015

Förnya gammalt verktyg!

Jag mötte den första gången 1988, hos Doris, min Doris.
Hon introducerade idén men gav den inget fint namn. Förklarade bara principen och bad mig
skrida till verket, utföra, genomföra.
Doris var psykolog, hade spenderat många år i USA och laddad till max kom hon hem till Sverige med en verktygslåda som bågnade av verktyg, system och tankar.
Alla dessa fick jag ta del av, fick fritt pröva och ta med mig och mitt tempel var hos Doris.
Detta var det goda, det bästa och det jag fortfarande till denna dag känner tacksamhet över, ljuset i en tid som annars var så mörk att den liknande en molnig natt i November.

Vid den tidpunkten jobbade jag på ett rederi och kryssningsföretag. I mitt jobb ingick att regelbundet resa med båten och det var under en av dessa resor som jag fann den första..
Min första "God box"!  Det var just en sådan Doris hade förklarat att jag kunde använda mig av men hon kallade den aldrig det. (Namnet fick den lång senare 2006-08 av Doreen Virtue i samband med skapandet av hennes föreläsningar och skapandet av en tarotlek.)

Min första God box var det vackraste jag kunde tänka mig.. Det var en ask från Armani, en av de första jag någonsin sett, den var röd, i sammet, hade en rosett och namnet på ovansidan.
Den doftade förföriskt av den parfym varje gång man öppnade den, trots att själva flaskan för länge sedan tagits ut av dess ägare.

Hur fungerar då en God box?
Ja, det är egentligen rätt enkelt. Allt du önskar släppa taget om, allt du inte vet hur du skall lösa, hur du skall få till, hur du skall ändra på - allt detta skriver du ber på en liten lapp, du ber en bön och du släpper lappen i God boxen.  På det sättet låter du veta att du nu överlämnar problemet till Gud.
Let Go, Let God - som så många av våra engelska vänner upprepar.
En fysisk handling som förstärker ditt inre släpp.

Min röda God box följde mig i många år innan den slutligen försvann under en flytt.
Jag letade förtvivlat, ringde transportfirman men ingenstans fanns den. Den tog med sig en stor kartong med fotografier och filmer från.. tja, från den mindre ljusa tid jag då hade passerat och till slut tvingades jag inse fakta. Borta.  Borta ur allt utom ur minnet.

Det gick några år utan God box men så aktiverades minnet igen via en föreläsning.
Samma eftermiddag pysslade jag tillsammans med dottern då hon fått ett set från Panduro från en god vän. Uppgiften var att dekorera, färglägga och fixa askar till sitt eget rum.

Jag fick en för eget bruk och bestämde mig för att göra den till min egen nya God box.
Just denna blev kungsblå med en kant av mjukast spets och massor av vackra färgglada stenar på.
Min skapelse, min box.
Även denna box följde mig under några år tills den dog en snabb död då en karaff med vatten tippades ut av en ovarsam hand. En box gjord av mjukt papper håller inte helt för det och dess färg blödde över hela bordet tills jag sände den in i evigheten via kaminens förtärande eld.

Så blev det återigen tyst på God box fronten...
Jag har tänkt på det då kortet uppkommer i min tarot lek, min Angel therapy lek men jag har inte gjort slag i saken.  Förrän idag..
Merkurius gör sina sista skälvande retrograd timmar just nu, denna perioden av allt re, release, replan, rethink, restructure etc är strax över och jag har något jag har lust att lämna över innan dess.
Vart skulle då boxen komma ifrån?

På väg hem från att ha droppat barn på skolan tänkte jag att jag skulle in i garaget och leta, hitta en box, dekorera... Precis då dök en bild upp ur mitt inre.
Jag har en vacker rund lerskål med lock som var min mors. Den är köpt på Dalarö, är dekorerad med blommor  och används sällan, just nu, som skål till mina rökelse konor. Kunde den funka?
Väl hemma gick jag rakt fram till den, synade den noggrant och upptäckte en tunn spricka..
Inom mig hörde jag orden: "There is a crack in everything, that's how the light gets in."
En av mina favorit citat och älskade sång av Leonard Cohen.
Leende på plats! Jag har hittat min nya God box!

Live with passion & as always, Blessed Be! 
Namaste! 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar