tisdag 17 november 2015

Ooups.. Tiden flyr.

Oj, det är verkligen den galopperande hästens år det här.
Sex dagar sedan jag skrev blogg, sju dagar sedan jag var på resa, jösses, vad hinner jag egentligen med?

Sexåringens kalender ser ut som ett pussel, födelsedagar, besök, fest, skridsko skola, hon springer genom dagarna och jag springer efter, plockar saker, byter ut, curlar och stjäl en kram här och där.

Bredvid mig ligger konstant ett papper och en penna, idéer dyker upp medan jag jobbar, skriver och jag behöver skriva ner allt det jag inte vill glömma.
"Kolla det.., fixa det..., läs igenom det..." sådana typer av meddelanden till mig själv, annars skulle jag bli alltför splittrad.

När man känner sig såhär kan det vara svårt med stora projekt, svårt att hålla fokus och hitta inspiration när man har så många små, mera akuta saker runt sig.
Samtidigt försöker jag att inte lägga in "motstånd i ekvationen", alltså jag försöker att inte göra saker när jag har motstånd till det eftersom det sällan eller aldrig blir bra.
"Dela upp det i små, små delar" säger vännen som är expert på stora projekt, expert på att vänta.

Det funkar faktiskt. När jag tar mitt stora projekt, delar ner det i olika delar, ja, faktiskt, delarna har nästan olika färger så annorlunda är de. Då, då plötsligt funkar det.
Jag får till det. Varje ledig stund hittar jag något som jag kan göra, något som känns attraktivt och bra och ändå, jag får något gjort. Det är lysande.

Där ligger mitt fokus för dagen.
Att i varje ögonblick må så bra så möjligt utan att vara beroende av "yttre källor".
soundandlighthealingart.com
Vara glad, närvarande och klar oavsett yttre omständigheter och fokusera på att öka det flödet.

"Hur känns det att vara i det du kallar flödet?" Ögonen plirade nyfiket men innan jag hann svara föll den andra kamraten in i diskussionen.
"Du ser det på henne, när hon är där.. Ingen får till möten som hon, just där, just då. 
Det är som att stå och se in i en magisk värld som öppnar sig, folk öppnar sig, saker kommer till och allt jag kan fokusera på är - vart är trollspöet?" 
Jag kände att orden fastnade, PRECIS, det är precis så det är när flödet är där och inget jag hade kunnat säga hade sagt det bättre.

I min mun smakar det som den godaste av alla kakor och lett barn på jakt efter godisbutiken upptar detta stora delar av min vakna tid..
Hur vara där oftare? Hur "teleportera" mig själv dig när det inte känns fullt så bra?
Få andra saker betyder något just nu, ty när jag är där, ja, då får jag till allt, jag fixar allt och allt känns och är bra. Vad mer behövs? Ingenting.
Det är allt och inget..

Nej, nu rycker det i tarmen att få tag i nästa projekt.
Det röda, mitt på bordet, det som har en annan riktning än allt annat. DET är min passion just nu.
Vad får dig att minska motstånd? Att leva mera som du vill?

Live with passion, curiosity and As always, Blessed you are.
Namaste! 






 








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar