onsdag 11 november 2015

Ta vara på energierna i dagen!

Det är nymåne tid!
Jag känner hur det värker av längtan inne i själen, där jag vandrar i min favoritskog.

Mörkermåne dagarna är tunga, introverta, eftertänksamma och såhär i November känns det lite som om ögonen aldrig riktigt öppnas. Tunga ben, tunga ögon, djupt inne, en bärande vibration, ett frö.

Idag är det den 11/11.
11 är i numerologin ett kraftfullt tal, ett sk mästartal, och det påminner oss högre dimensioner men också om ljus, sanning och kommunikation.

Att nymånen i Skorpionens tecken infaller just idag, detta datum, klockan 18:47 (hos oss) och 19 grader in i det aktuella tecknet känns på något sätt i sig själv "magiskt" och förstärkande.

Skorpionen är ingen "kall pratare", den vill ha djup, känsla, eftertänksamhet, ärlighet.
"Hur samtalar du egentligen?" "Hur ser din kommunikation ut?" Med dig själv, med andra, med massorna..
Solen, månen och Merkurius ligger i Skorpionen så fram med kommunikationen, se på den, fundera runt den. Vart vill du nu?  Släpp det som hör till gårdagen, det är inte längre giltigt. Hitta nya former.
Det finns ett djupt helande att finna i denna nymåne, så använd den till att gå djup, djup i dina känslor och insikterna är dina. Det löftet får du av universum.

Denna nymåne i Skorpionen gör också en sextil till Jupiter, ni vet, den stora, snälla...
Och allt som Jupiter skiner sitt ljus på blir större, likt ett förstoringsglas, så det du ber om idag, det får du och allt kommer inifrån dig själv.
myranmagnusson.se

Skorpionen är det enda tecknet som har fyra nivåer.
Den grundläggande Skorpion aspekten, den djupa, inåtvända, beskyddande delen. Mycket jordnära, intensiv, passionerad och närvarande.
Nästa del är fågel Phoenix. Möjligheten att resa sig upp ur askan, återuppstå med nya fjädrar, ny kunskap. Detta är också en del av Skorpionen, på ett högre plan.
Tredje nivån är Örnen. Förmågan att ställa sig högt över allt, få perspektiv och insikter från en högre ståndpunkt, se helheten.
Fjärde nivån - duvan. Symbolen för den Helige Ande, förmågan att hänge sig till det gudomliga, i tilltro, i kärlek.

Man säger att just denna månen i Skorpionen har förmågan att nå tredje och fjärde nivån, mycket pga de andra planeternas placering.
Kraftfull är den dock så ge dig hän!

Som alltid, ta en titt i ditt eget horoskop.  I vilket hus ligger 19 grader i Skorpionen?
Det är där du kommer att påverkas mest och där du också har mest utbyte.
Orkar du inte kolla det, ja, då rekommenderar jag bara att vila idag, meditera, lyssna på ditt inre och ta tillvara de kreativa energierna som kommer.

Låt bli det negativa! Komihåg, Skorpionen är svart eller vitt, allt eller inget och Jupiter gör allt du tänker på större nu. Fokusera positivt.
Gör som alltid en nymåne ritual så vet du vad du lovat dig själv och du kan känna av vad som fungerade och vad du behöver jobba mera på.

"Jag har nigit för nymånens skära.
Tre ting har jag önskat mig tyst.
Det första är du
och det andra är du
och det tredje är du min kära.
Men ingen får veta ett knyst.
Jag har nigit för nymånens skära
tre gånger till jorden nu..."     
Bo Bergman, "Flickan under nymånen"

Live with passion & as always, Blessed you are!
Namaste! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar