söndag 21 februari 2016

Läka sår, andliga plåster.

Det är fullmåne tid, igen.
Jag vet det utan att egentligen se på klockan eller titta i kalendern... När jag vaknar runt 3 tiden och har klara tankar, idéer, texter och arbetslust, DÅ vet jag att fullmånen närmar sig.
 Det är bara att njuta det, för att spjärna emot tjänar ingenting till, det bara sker ändå och jag tillhör ändå det lyckligt lottade (mera energi och välmående).

Fullmånen denna gång är i Jungfruns tecken (3 grader in i tecknet) och den infaller klockan 19:19 här hos oss. Så, fram med kartan.. Ditt personliga horoskop och kolla in, vilket hus påverkas?
Du kan också ta dig en titt på om Solen, månen, eller Ascendenten ligger 3 grader i något annat tecken, då kan du också påverkas extra av denna månen.

En del anser att denna måne blir extra stark då den inträffar på 222 dvs 22/2.
Det är en spännande tanke och jag kopplar ihop den med att Jupiter står bredvid och använder sin förstorande aspekt på även denna måne.

Karin Ugander kokade snyggt ner meningen med denna måne till en mening enbart och den lyder:
Skärp dig, ryck på dig och sätt fart! 
Så, då var bloggen färdig för idag!  ;-) Nejdå, skämt åsido, hon baserar detta på två huvudaspekter.
1) Vi har gått in i Fiskarnas tecken nu, så där ligger Solen men också en massa andra intressanta konstellationer såsom Neptunus, Ceres, Chiron och Södra noden.
Detta gör att vi har möjligheten att arbeta med gamla sår, smärtor, ja, allt som gör/gjort ont i själen men när avslutet på läkningsprocessen skall till, ja, då behövs en liten annan energi än Fiskens...

2) Det är här fullmånen i Jungfrun kommer in.  Jungfrun är ett sk rörligt jordtecken, inriktad på att fixa, hjälpa till, organisera och komma med smarta råd.
Denna måne visar dig på tillvägagångssättet, hur komma dig vidare nu? Vilka vägar finns? Vad är smartast, stabilast, enklast.. osv.

Lite som att få sina känslor silade genom ett kaffefilter, vad tjänar mig?
Vad är det som är "färdig ältat"? Det är en härlig tid för läkning med "permanenta" plåster på såren så att de hinner gro samman ordentligt.
Med månen här och Jupiter, som också vandrar sin retrograd bana genom Jungfrun, så kommer otvetydigt också frågor/funderingar/planeringar runt hälsa, välmående, träning etc in.
Hur har du det med kroppen och hälsan?  Funderar du på att fixa till något där, tja, då är tiden nu. Utmärkt stöttande energi!

Möter du på många gamla kontakter? Mycket från förr? Inte heller konstigt, pga samma Jupiter och dess knatande. Pröva att göra det mesta av dessa möten också, läk dem (mötena), läk dig!

Mån freak - det är ju det jag är och sålunda uppmanar jag till att använda denna energin, slöjan mellan världarna är tunn... Gör en fullmåne ritual.
Släpp, avsluta, städa, kasta, vädra, bränn lite rökelse.. Skriv av dig.
Energin har redan dragit igång nu under helgen och håller i sig ca 2,5 dygn efter själva höjdpunkten, först natten till Torsdag går månen vidare in i Vågens tecken.

Jag önskar dig en härlig Söndag, ett ljuvligt avslut på veckan och en härlig fullmånetid!
Live with Passion & as always, Blessed you are!
KRAM 







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar