söndag 7 februari 2016

Vattumannens måne.

Har du hunnit pusta ut efter den intensiva vecka som ligger bakom oss?
Eller har du njutit av draget under den eviga elden? Åkt med på de snabba rides som erbjudits?
Själv har jag knappt hunnit andas och ändå, inte mycket syns i materian. 

Men nu åker vi, eller som RuPaul sa:
"When the going gets tough, the tough reinvent!"
Ett uttryck som egentligen är allt du behöver ha i åtanke inför den kommande veckan.

Imorgon är det alltså kinesiskt nytt år dvs vi kliver in i Eld apans år. Här hos oss i väst kommer möjligheten att medvetet gå in i en ny måncykel, vi har nymåne i Vattumannen.
Själva månen infaller 19 grader in i Vattumannens tecken kl 15.40 och som vanligt, se efter vart detta faller i ditt eget horoskop (+-5 grader åt båda hållen). 
Personligen har jag lite svårt för den gode vattenbäraren, som namnet till trots, faktiskt är ett lufttecken. Tricket ligger nog precis där i elementet luft.. 

Vart hämtar du ditt "vatten"? Vad gör dig unik? Lyssna till ditt inre, till din becon, till den lilla rösten..   Nymånen i Vattumannen ber oss att verkligen se till det som betyder något för oss, inom oss, det unika och följa det utan att vi för den sakens skull tror att vi är bättre än någon annan.
Vattumannen handlar mycket om att vi bidrar som en unik bricka men att vi är del i den stora helheten, en helhet som inte är komplett utan oss men som också kan fortsätta utan oss.. Balansen däremellan kan vara hårfin.

Men samtidigt, att lyssna till sin inre röst kan innebär att man hör helt andra saker än det som "samhällets fioler spelar på". Denna nymåne menar då i allra högsta grad, följ det nya! Öppna en ny dörr..  I Vattumannens "herravälde" ligger nämligen också ny forskning, nya idéer, annorlunda tankar och detta klarar Vattumannen oftast utmärkt utan att blanda in personliga känslor och reflektioner. 
Det vill säga, fundera inte så mycket över det gamla du behöver släppa, bara släpp och ta till dig det nya.  Var din inre guru! Umgås med särlingar, knäppskallar och annat löst folk, skillnaden mellan geniet och den galne är ändå alltid lika hårfin.


Vad lovade du dig själv till nyår? Vilka bestående, långsiktiga förändringar vill du skapa detta året och framåt?
Ta fram dessa löften igen, se igenom dem, förnya löftena till dig själv!
Saturnus stärker denna nymåne, ge dig uthållighet och envishet att faktiskt genomföra det du bestämmer dig för. Var fokuserad och disciplinerad och jobba på att få till en balans mellan vad du känner att du behöver och vad du känner att måste göra. 

Mars ligger fortfarande i en kvadratur till både Solen och månen, samt att den triggas av Uranus - vad innebär då detta för dig?   Tja, the red hot warrior visar fortfarande sin lättirriterade nuna för oss.
Undvik diskussioner, speciell de "poänglösa", de du har tagit många gånger förut.  Se på din irritation, fundera över förändringarna du kan göra och använd Mars energierna till det. Eller träna, gör något fysiskt.. Något som får Mars att utmattad kasta sig på golvet i vila.. ;-)
När du så ligger där på golvet, då kan du höra din "magkänsla", din inre becon och du kan följa den in i ett medvetet agerande.

Fascinerande med denna tid är också att Uranus, den stora väckaren, är kopplad till alla fem sk personliga planeterna.  Detta talar om att i denna tiden är det verkligen bara EN sak vi vet - att förändring och ändring KOMMER ATT SKE. Oavsett vad vi tycker om det.
Så, Uranus energin kräver ändring, medan skeendet runt månen kräver att vi lyssnar till den inre rösten, reflekterar över vad den vill innan vi agerar. Tänk på den!

Många, många aspekter och till slut kanske du bara har lust att kasta hela astrologin åt fanders, tillsammans med den här bloggen...
Låt mig då koka ner det till detta enkla - denna måne vill att du själv företar förändringar INIFRÅN DIG SJÄLV.   Så, är det alltid, detta gäller ALLTID men denna måne påminner dig extra mycket om det.  DET ÄR TID NU! Våga förändra, förändra i stor och smått, förändra så att det passar dig.
Bättre att du gör det än att universum gör det åt dig!

Vet du inte?
Helt okej! Ställ dig då under nymånens skär och låt det hända!
Att vara mottaglig för universums flöde är inte alltid det sämsta, långt därifrån.
Hursomhelst, njut den intensiva vecka som kommer. Njut Eldens Apa som nu rasslar in med pukor och trumpeter.. Borta är det långsamma, känslosamma fåret (eller geten i vissa delar).  Astrotwins gav följande härliga beskrivning av det som kommer och fick mig att skratta högt:
"Take the wool out of your ears and listen up, people! It’s about to get noisy in this joint, as the chattering chimps and babbling baboons of our cosmos seize the mic. Take a deep breath and jump into the conversations—they promise to be lively!"

Med den kommentaren kan jag bara avsluta...
Live with passion & Blessed you are! 
LOVE

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar