fredag 20 maj 2016

Blue moon.

"Once in a blue moon" -säger man på engelska och hänvisar då till något som sker mycket/ganska sällan. 
Varje år har vi alltså 13 st fullmånar fördelat på de tolv månaderna och de tolv tecknen i Zodiaken.
Hur går detta ihop?


Jo, denna månad har vi två fullmånar i Skyttens tecken och mellan dessa två, en busig nymåne i Tvillingarna. 
Den första fullmånen infaller den 21/5 kl 23:14 hos oss och denna ligger bara 1 grad in i Skytten (komihåg - plus/minus fem grader då du kollar ditt eget horoskop).
Så tar vi oss an en nymåne i Tvillingarna den 4/6 - jag återkommer till den, och så den 20/6 har vi en ny fullmåne, också denna i Skyttens tecken men denna gången 29 grader in i tecknet.

Denna bloggen tar sig an denna fullmånen, denna på 1 grader i Skytten samt "det övriga", det som pågår på himlen samtidigt och i allmänna drag.
En vän till mig kallar det "The celestial conversations" eller översatt "Himla samtalen" och det tycker jag är passande och vackert!

Jag uppmanar dig, som alltid, att se till ditt egen personliga horoskop när du läser detta. Fundera över hur det påverkar dig!  Det jag säger här är som en "väderprognos", om jag säger "det snöar i Värmland", ja, då kan det snöa i Torsby men regna i Kristinehamn. Om du förstår vad jag menar...
Det individuella skall också med! Alltid!

Vid denna fullmåne ligger månen på exakt samma gradtal som Mars, som går i retrodgrad, och därför tuggar sin väg baklänges genom Skytten. Mars står normalt sätt för det maskulina, för drivkraft, vilja och motivation men när planeten går baklänges så vändes detta oftast inåt. För påseende, för förfinande och genomgång.. Detta RE-beteende som vi berört många gånger. 
Men såklart, det kan också innebära frustration, känslan av att sitta fastlåst och oförmåga att röra sig framåt och när detta involverar Mars slår det gnistor. 

Mars är dessutom extremt nära jorden vid denna fullmåne, allra närmast kommer den den 22/5 och det gör också att dess inverkan på oss ökar.
Skytten är alltid upptagen av sanningen, den egna sanningen, det unika. 
Så när vi får fullmånen och den "sökande" Mars här handlar det om DIN EGEN SANNING!

Är detta kul? Gör jag det jag vill? Är detta motiverande? Inspirerande?
Var går min "bekvämlighets zon"? Är jag på rätt eller fel sida av det "staketet"!? 
Andras "sanningar" kommer att flyga högt och lågt nu, både på hemmaplan och i samhället i stort, både försiktiga mjuka sanningar och stora pompösa, självklara sanningar (som eldats upp av situationen). 

Ta in det du orkar, jämför med ditt eget och spotta ut det du inte vill ha/kan tillgodogöra dig.  Gör detta UTAN dåligt samvete!  Vi kan vara olika och ändå samexistera och vi behöver inte gilla allt som sägs av alla!

Samtidigt står Solen i konjunktion till Venus i Oxen och här handlar det om fred, vila, lugn, naturen, balans och allt det där som förknippas med det feminina och Yin.
Dragkampen blir därför i många olika riktningar, både inom dig själv, mellan din egen anima och animus, men också i din omvärld. Vad sker i ditt betraktande öga? Vad fångar du upp? För mycket av det maskulina? För lite? Vart är drivet? Vart är återhämtningen och närandet? 
Hur har du det med vågskålarna i livets pussel?

Ett sätt att klara av denna "eldiga", lite våldsamma energi, kan vara att söka sig till någon jordande aktivitet. Fixa i trädgården, gräva, gå på tur, meditera och tillåta det där sökandet inåt.

TA HAND OM DIG SJÄLV - kommer tillbaka hos alla spirituellt intresserade människor jag känner just nu. Det finns inga slumpar och energierna är inget undantag.

Vi är mitt inne i vibrations höjningen nu, det gamla faller bort och det nya är i sin linda.
Det sker nu! En av de astrologer jag uppskattar påminner nu om att vi hela tiden skall ställa frågan till oss själva -
Is this loving to me? 
Allt för att säkerställa att vi tar hand om oss själva på bästa sätt. 

För att hjälpa oss lite i denna balansakt mellan klarhet/insikt och frustration/hårda sanningar så har universum försett oss med en sk Grand trine in Earth.
En spänningsaspekt mellan Jupiter i Jungfrun, Pluto i Stenbocken och Merkurius i Oxen.
Denna vackra triangel ger oss möjlighet att tänka framåt, tänka på vad vi vill manifestera med våra "nyfunna sanningar" och vi får "lov" att drömma stort, grandiost och veta att allt bliver oss givet!

Känn på det! Två varningslampor lyser inom mig medan jag avslutar...
Ett, komihåg, denna fullmåne (mycket pga Mars) fungerar som en ficklampa, allt blir förstorat.
Två, var försiktig i trafiken i helgen! Solen/Vesta plus Mars gör folk övermodiga.  Ta hand om dig även där.

Ser man på himlen finns det alltid mer att lägga till, att utforska, att dra paralleller med.
Se nu på ditt eget! Vilket hus påverkar fullmånen? Några planeter där?
Gör en fullmåne ritual! På tidpunkten.. Precis efter... Morgonen efter...
Och blicka sedan framåt - och så? Vad sker nu?

Jag önskar dig en balanserad och härlig helg! Njut våren och ta vara på dig!
Live with Passion & as always, Blessed you are!
Love & Light

 










Inga kommentarer:

Skicka en kommentar