måndag 9 maj 2016

Mjuka energier i nummer 1000.

Idag är det dags för mitt blogg inlägg nummer 1000.
Det känns lite speciellt men å andra sidan, hela dagen har varit väldigt speciell.

Tacksam! Jag är otroligt tacksam för möjligheten att skriva, i alla former, och bloggen har varit bollplank för många goda idéer.

Tack till dig som tar dig tid att läsa, att följa mig, kommentera och skicka uppmuntrande ord!
Jag hoppas vi fortsätter resa tillsammans en god stund till och att ni hänger med på det som händer framöver.

Imorse vaknade jag med en irriterande smärta, ja, det är inget allvarligt men störande.
Till veckan skall jag få hjälp att fixa till det men just idag var det speciellt starkt och som sagt, störande. Dock tänkte jag inte låta det störa veckans högtidsstund, Söndags yoga med Massimo. 
Tidig frukost, en kort stunds avslappning, en tur genom facebook och en koll på Hay House World Summit.  
(Har du missat den? Logga in på https://www.hayhouseworldsummit.com och registrera dig! Alla fina intervjuer och filmer är gratis fram till månadens slut. Mycket info och spännande tankar.)

Nåväl, tillbaka till historien... 
Jag, som följt summiten i flera år, upptäckte snabbt en ny knapp. Låt Universum välja vilken intervju du skall lyssna på.   Ett knapp tryck och såklart, en av mina favoriter dyker upp, Kyle Gray. 
DEN hade jag verkligen lust att lyssna på men jag hann inte just då. 
Kyle är en härligt levande person som inspirerar mig med sina ritualer, hans spirituella "flagga" vajar alltid högt och med honom i tanken promenerade jag ut till bilen. 

På väg till yogan bad jag, ja, det i sig är inget konstigt för mig. Jag använder ofta bilen till att be, samtala med mina guider, sjunga, känna in.. Men just idag bad jag lite annorlunda, jag bad om healing, jag bad om att få känna mer än se. 
Väl framme på yogan tog ritualer och förberedelser vid, ut med min matta, ner på golvet, medvetenhet om andningen och avspänningen tog plats i min kropp.
När jag slöt ögonen var smärtan där mera tydlig igen, bredde ut sig, påminde mig och jag kände irritationen gry. Förstörd timme, mindre njutning, vad var poängen? 

Min lärare påbörjade sitt intro, långsamt vandrar han runt i lokalen, mellan våra utsträckta kroppar och ökar avspänningen genom att guida oss djupare inom oss själva. Jag följer rösten, fokusera på mitt emerald heart och det är då sensationen dyker upp, jag är inte längre ensam på min matta. 
En mjuk energi ger sig till känna, fascinerat låter jag det ske, öppnar alla mina vanliga "försvarssystem" och ger mig hän. Energin fokuserar genast på den smärtsamma området. 
Hela mitt inre fylls till brädden av en känsla av omhändertagande, av kärlek, av ljus och strax rinner tårarna ned för mina kinder, stilla, avslappnat.

Lika smidigt som den kom, lika smidigt försvinner den och min yoga morgon fortsätter enligt den mera vanliga planen trots att jag känner mig ovanlig mest hela tiden. Ovanligt älskad, ovanligt välsignad och på något sätt "besökt". 

Dagen bjöd på strålande väder, riktigt sommarväder och väl hemma insåg jag att båda barnen var upptagna med sitt så jag grep min laptop och parkerade mig på den stora trampolinen, med lurar, med kudde under huvudet. Nu skulle Kyle Gray intervjun få sin rättmätiga uppmärksamhet!  
Jag njuter solens värme, jag njuter ledig Söndag, jag njuter den härliga Skotska accenten som alltid bär mig "hemåt i hjärtat" och jag njuter hans höga vibration. 


Som alltid bjuder han på en övning och jag, där jag ligger avslappnad, är klar att hänga med. 
Döm om min förvåning när övningen inviterar änglarna och för andra gången denna dag dyker de upp, mer i känsla än i bilder. 

I känslan hamnar jag på en fyrkantig filt (fast jag ligger på en rund trampolin) och i varje hörn sitter en ängel och "jobbar", ytterligare en sitter vid sidan av min kropp och en jobbar på mitt smärtområde.   Jag har faktiskt ingen aning hur länge det varade och jag vet inte om bryr mig men vad jag vet är, jag bad om annorlunda och jag fick det! 

Jag tror på "jordnära" spiritualitet! Låter det som en motsägelse? 
Det är det inte! Det är balans. Himmel och jord må mötas och det ena går inte utan det andra, enkelt och klart.  Du är kropp & själ, inte den ena utan den andra och du har valt att vara denna helhet, i denna tid, i denna verklighet. 
Eftersom vi alla kommer ur denna källa har vi alla tillgång till den varje sekund utav våra liv, frågan är bara - vad väljer vi? 

Fånga din dag! Fyll ditt nu...
Ha en strålande vecka & du, Jupiter vänder direkt på Måndag kväll, bara det är värt att fira i sig! 
Live with Passion & as always, Blessed you are! 
JOY & Love, M

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar