fredag 6 maj 2016

Ta tempen på vibrationerna i nuet!

Puhhhu, vi är inne i mörkermåne tiden igen, med 5 planeter i retrograd (dvs backande) och jag har verkligen känt detta på mina livsandar. SEGT. Segt som att promenera i kola.
"Man promenerar inte i kola" säger du nu lite surt MEN det gör man visst. Om den står i
källartrappan för att stelna fortare och efter det vet man hur det känns att "gå i kola".
REflektion, REadjust, REdecorate, REvise, REnew... 

Min kreativitet sinar, men samtidigt, man kan väl inte leva såhär i flera månader - kan man?
Nej, såklart, man kan inte sätta livet på paus pga att någon planet skall traska baklänges men man kan förstå och styra sina cirklar bättre.
Häromdagen drog jag på smilbanden då huvuddatorn hos Specsavers skickade ut sms om tider som redan hade varit. Alltså av typen " Vi ser att du bokat en tid hos oss..." och så hade den tiden passerat för både två och tre veckor sen, genomfört och klart, liksom. Data supporten på Specsavers fattade noll.   Det förstår jag, inte alla är astrologi intresserade!

Igår påbörjade jag (istället för mentalt jobb) processen med att skapa ett nytt uterum.
Att få jobba fysiskt kände som ett skönt avbrott, att se skönheten långsamt formas tilltalade min styrare Venus, som precis just nu fyller och förskönar min värld.

Så idag, dags för nymåne igen, dags att starta och lägga planen för den kommande månaden.
"Mindfullness May" kallar några astrologer dessa tre första veckor, mest pga retrograden men pekar då också ut att här finns potential att lägga in en ny vana.
Något du har lust att "börja med"? Ta tag i?  I sånt fall har du dina 21-30 dagar att använda här i Mars, det stärks av retrograderna och du får draghjälp med det nya.

Nymånen uppkommer idag i Oxens tecken, 16 grader in i tecknet, kl 21.31.
Vart faller detta i ditt horoskop? Vad påverkas mest och vart får du mest draghjälp av denna "nya vind"?  Husens innebörd hittar du på många olika ställen på nätet.

Detta är en "jord nymåne", det är vår och det är i den sensuella Venus tecken - se dig om i naturen just nu så vet du vad det handlar om, överflöd, växt, ljus, styrka och den uppblossande kärleken.

Ta dig en titt på det finansiella, gå över försäkringar, lån och allt sånt. Det hjälps både av nymånen & retrograden. Undvik dock att skriva nya kontrakt men skriva om de gamla brukar gå bra.
(själv skrev jag helt nytt kontrakt häromdagen, trots allt, ibland kan man bara inte vänta).

Venus styr, såklart, kärleken, sensualiteten och det vackra, sinnena, det fysiska, så här finns potential att önska och lägga planer för många områden.

Vad är känslorna runt ditt kärleksliv? Dina intimaste relationer? Tar du vara på dem?
Hur har du det med "self-care"? Är alla dina inre bägare fulla? Om inte, vad vill du ändra?
Hemmet? Hälsan?  Dags för en inre eller yttre uppfräschning?

Du får också energi hjälp till att mjukt och långsamt transformera/ändra med hjälp av den sk "Grand Trine" som också syns på himlen nu. Det är en spänningsaspekt mellan Oxen, Pluto i Stenbocken och Jupiter i Jungfrun - alltså, alla planeterna i Jord.  Pluto, som du säkert vet, står för nästan alltid för förändring.. Så, det ger en mjuk, "jordig" transformation med stora möjligheter att lyckas.

Letar du på nätet i dagarna, ja, då hittar du en del "astrologiskt drama".
Ta dig tid! Go slow! Exercise mindfullness.
Det går inte att undvika, vi står i en "lite udda tid", ett år med talet 9, som faktiskt betyder avslut och som fått smeknamnet "The year of purification".  Året av rening..

Planeter som från jorden ser ut som de backar, ja, det har skrämt folk i alla tider och just nu har vi inte mindre än 5 av dem som sagt.  Detta är året då "allt" sker i de sk "mutable signs" dvs de rörliga tecknen i astrologin, Tvillingen, Jungfrun, Skytten och Fiskarna.

Men även om du inte är född i något av dessa tecken så har du, med största sannolikhet, något av din karta aktiverat på något sätt och du ser/känner/upplever att "mycket händer" i världen.
Känns det så, ja, vila då lite i Mindfull May för i Juni blir det ändå mera rörelse i det som kallas "The mutable cross". Detta får vi dock tid att återkomma till. 

Det är en "rörig" och rörlig tid, för att skämta lite med informationen ovan.
Undvik att "överväldigas" och pröva se på världen utifrån din karta.
Lär dig vad de olika skeendena betyder för dig och på så sätt kan du lättare navigera i en värld som "guppar och gungar". 

Jag önskar dig en "lysande" nymåne och en härlig helg!
Tanken är att det skall "droppa in" flera blogginlägg under helgen, om de kreativa musorna står mig bi. Håll tummen!
Live with Passion & as always, Blessed you are!
Love & Joy


Venus - i viloposition?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar