lördag 30 juli 2016

Övat på ditt vrål?

Har du "drabbats" av plötsliga händelser den senaste veckan?
Eller kanske ett och annat "infall" som liksom kom ur det blå men verkade helt rätt när det väl var på plats?   Have no fear, Uranus is here!

Hehehehe, jag gillar planeten Uranus, rent astrologiskt sett och just nu är dess inflytande på våra energikroppar rätt påtaglig..  Idag, den 30/7 går planeten sk stationary retrograd dvs det ser ut som om den stannar, står still en kort stund (stationary) och så byter den håll. I detta fall, den backar. Planeter kan också gå "stationary direct" dvs då de vänder framåt igen. (se nedan)

När en planet "utför" denna manöver blir dess effekt på vår energi större, i Uranus fall har det varit så under den veckan som varit och kommer att fortsätta vara så hela den kommande veckan.
Uranus kallas för "the great awakener", just för att den ger oss dessa aha-upplevelser, plötsliga, ofta viktiga, omvälvande och inte sällan leder det till sånt vi minns efteråt.
Denna första Augusti vecka ligger Venus och Uranus i en fin sk trine till varandra, de triggar varandra och detta kan leda till nya möten mellan människor, människor som annars kanske inte skulle anses ha så mycket gemensamt.
Passa på att se dig om, nya vänner är i faggorna, tillika en ny romans, om du nu skulle önska det!

Den 2/8 kommer den härliga, eldiga nymånen i Lejonets tecken och den faller nästan på 11 grader (10 grader, 57 min). Upp med horoskopet ditt - vart kan du maximera denna energi? Vart faller det?
Själva nymånen föds kl 22.44 hos oss och fick jag välja bara EN nymåne att göra ritual vid så skulle det bli denna.  Sätt upp dina intentioner för de kommande 30 dagarna (gärna längre) och fundera speciellt mycket på - HUR TAR JAG HAND OM MIG?  ÄLSKAR MIG SJÄLV?

Nymånen i Lejonet handlar om just detta, hur älskar jag/tar jag hand om mig själv?
Lejonet styr hjärtat, glädjen, kreativiteten, livlusten... Vad ger dig glädje?
Vad fyller dig?
Den här nymånen är extra härlig, för det känns som om den uppmanar dig att ta nya tag och leva mera "efter ditt hjärta". Själv tänker jag alltid på fransmännen vid denna tid på året, de anser att detta är den "andra våren".  Hösten innebär ju en annan typ av nystart.. Nytt skolår, nytt arbetsår, nya mål och därav kallas detta i Frankrike för "re-entré" typ komma in igen, försöka på nytt.

Sambian symbolen till denna nymåne är magisk:
The early morning dew salutes the sunlight! 
Vackert, eller hur?  Vi är många som behöver och längtar efter att få ny luft under vingarna och detta är möjligheten.
Några få timmar innan nymånen lämnar Mars (som numera går framåt) Skorpionens tecken och vandrar tillbaka in i Skytten, där den trivs helt perfekt, eld på eld. Det ger en skön push framåt, och en mycket efterlängtad sådan för många av oss.  I vilket hus faller detta för dig?  Just på dessa fronter kan det nu äntligen lossna ordentligt.  

Även den stillatigande och lite surmulne Saturnus har lust att hjälpa oss vid just detta tillfället och ligger även den i en spänningsaspekt till både Sol och Måne. (trine)
Detta ger oss stabilitet, förmåga att faktiskt fånga vårt inre skeende och det ger oss det lilla extra så vi kan vara produktiva och skapande i det vi finner inom oss.
Saturnus går även den stationary direct den 13/8 - något att lägga märke till då det just då blir mera fokus på den pga samma energitillströmning.  Ytterligare en anledning till att se framåt emot en fantastisk höst! DET LOSSNAR!

Möjligheter att leva ur/i det vi önskar oss i hjärta och själ öppnar sig nu.
Vi får/har möjligheterna att skapa vårt liv och vi KÄNNER att vi kan det, att vi skapar, inte blir framtvingade ur någon märklig kraft utanför oss själva.
Du har taktpinnen!  Vilken takt slår ditt hjärta i? Vad önskar du?

Jag önskar dig ett fint slut på Juli och en strålande start på Augusti, affirmera, sätt intentioner och NJUT! Sug märgen ur själva livet, ur dagarna, ur ljuset, ur smakerna... ur allt du kan finna.
En sång dyker upp i huvudet...
"I got the eye of the tiger, a fighter, dancing through the fire
'Cause I am a champion and you're gonna hear me roar
Louder, louder than a lion
'Cause I am a champion and you're gonna hear me roar


Now I'm floating like a butterfly
Stinging like a bee I earned my stripes
I went from zero, to my own hero"      Katy Perry (Roar) -


LET THEM HEAR YOU ROOOOOAR!
Live with passion & as always, Blessed you are!
LOVE!

ofearna.us

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar