fredag 1 juli 2016

Smakstart i Juli.

Tralalalalalal... Do the happy dance. Tralalalalalalalalalalalla.. 
För Mars går direkt igen... DO the happy dance!  Eller...?

Ja, för visst kände du det? Eller?  Åtminstone en subtil ändring i luften när vi passerar över gränsen till Juli. 
Tyvärr är det ju så att det tar en stund innan den gode Mars får upp farten.. Han står kvar på 23 grader i skorpionen fram till 11/7, helt åter till sitt ursprung och "up to speed" är vi inte förrän 21/8.
Men, men, det tar sig sa mordbrännaren, när huset brann ner. Det tar sig.  ;-)

Själv tycker jag också att det är otroligt skönt att all denna "luft energi" som vi tvingades tampas med i storkorset också har lagt sig och vi nu får tid för att "sitta ner och vänta in våra själar" och våra känslor. Gott. Det känns som om tiden, impulserna, idéerna och intrycken har rasat genom denna våren/sommaren och nu känns det tid att samla in heatet.
Kräftan är, förutom det vanliga med närande, moderlighet, känslodjup, också associerat med det förflutna, att se bakåt (eller sidlänges, om du så vill) och reflektera. 

Så, är det synk mellan hjärta och hjärna hos dig nu?
Känner du dig trygg med vart du skall nu? Hunnit integrera allt det nya?
Har du tid att nära dig själv, ditt hjärta, själ och inre barn?  Nu finns möjligheten och energierna till det och även medkänslan för det egna självet.  7 planeter ligger i vattentecken vid nymånen varav 4 stycken är i Kräftans tecken.

Nymånen infaller den 4/7 kl 13:03, 12 grader in i Kräftans tecken.
Vart faller detta i din egen karta? Vart kan du boosta en genomtänkt nystart nu? Vart fylls det på?
Kom ihåg att använda den härliga energin till att lägga en plan för de kommande 30 dagarna.
Följ med flödet, känn in, våga lita på din intuition som får en extra boost, Kräftans styrare är månen.

En del av mina kontakter pratar om detta som en månad med potential att användas som "hjärtöppnare", att komma i kontakt med sig själv. Delar av det förstår du säkert när du läser ovanstående men det är också så att under Juli's första vecka har en opposition mellan Venus i Kräftan och Pluto och dessa två ligger i kvadratur till Uranus.
Vad betyder då detta (helt generellt)? Ja, förkortat skulle man kunna säga en spänningsaspekt mellan "hur ting har varit/gjorts och en önskan om att vara fri, göra ting på ett nytt/eget sätt.
Lite av - "vem har kontrollen?" Du/din inre sång eller det som "förväntas av dig"?

7-11/7 ändras energierna lite igen då det blir Merkurius på Venus plats med Pluto och Uranus som medspelare.  Här kan du istället förvänta dig nya sätt att "lösa gamla problem på", helt nya vinklar och vändningar, idéer och tom uppvaknande. En sprittande "nybyggaranda" men på ett väldigt praktiskt, användbart plan. 

TILLIT - är den energi som har högst kurs just nu.
Tillit, all is well, vara i kroppen och känslan mer än i intellekt/huvud och ego.
Känna in, pyssla om, vad kan väl kännas mera rätt än det i semestermånaden Juli.

Vi har också en sk Grand trine in Water, en triangelformad "spänning" mellan Venus i Kräftan, Mars i Skorpionen och Chiron i Fiskarna.
Ta dig därför en extra titt. Har du någon planet eller aspekt på gradtalet 20-26 i någon av vattentecknen? Ja, då kan du också njuta av skön känslomässigt healing under denna månaden.
En extra skopa liksom, men vi alla kan njuta av Kräftans moderliga, känslomässiga kaka denna period på ett mycket fördelaktigt sätt.

Kära vänner, ljus föröver. Sommarnattens trolska ljus, framtidens härliga lockande lyktor.
Vi har vänt nu... PÅ väg uppåt och långsamt, långsamt ger det sig nu och faller på plats.
Här kommer snart blogg om neuropetider (som just nu upptar mycket av min vakna tid), om synkronicitetens magi, om 2020 och mycket mer... Häng med! 
Njut dina sommardagar, wherever you are! Använd energierna på Måndag.

Live with Passion & As always, Blessed you are!
In Love,  M




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar