onsdag 26 oktober 2016

Förberedelser för nymåne.

Välkommen in till mörkermåne tiden!
3-4 dagar innan nymånen dyker upp på himlen har vi det som kallas mörkermåne tiden, den tid som skall användas att fundera över vilka frön du önskar plantera då månen blir ny.

Vilka löften vill du avge? Vad skall denna kommande 30 dagars period innehålla för dig?
Och du, denna gången bör du använda tiden väl!! Den nymåne som kommer nu borrar sig "till benet" och du kan lägga planer/plantera frö för en mycket längre period än "bara" 30 dagar.
Vad med att se på nästa 10 års period?  Behöver du dina dagar av mörkermåne extra mycket nu?

Själva nymånen infaller den 30 Oktober kl 18.39 hos oss och den infaller 7 grader och 44 minuter in i Skorpionens tecken.  Denna nymåne är en sk Black moon, så kallas nymånen när vi har två nymånar inom samma månad och då vi hade en i början av Oktober är detta vår nymåne nummer 2.

Black moon's har rykte om sig att vara ockulta generellt sätt och en sådan i Skorpionens tecken ansågs/anses vara den mäktigaste. Skorpionen har haft två styrare genom historien, först Mars och så Pluto, båda katalysatorer för omvälvningar, transformation, krig, styrka men också, de djupa frågorna, intuition, mediumskap och kreativitet.
Den berömda slöjan mellan världarna är väldigt tunn under Oktober, det vet vi sedan förut, och detta öppnar ytterligare upp den "vägen att kommunicera".(En trine med Neptunus & South node of the moon)


Så, tänk på vad du gör! Har du lust att ta fram woodoo dockan eller kitteln och koka ihop en förbannelse, tänk igen.  Planeterna talar sitt tydliga språk, vi har en kvadratur vid den sk midheaven och den belönar genast den som lägger fullt fokus på sig själv, maximera din egen potential, plantera dina egna frön.
Tona in och skapa (speciellt musik), ta en titt DJUPT inom dig själv, gå in i mörkret, och välj!
Dåliga vanor/mönster är lättare att bryta nu än någonsin och nya frön får massor av näring.
Vart skall du? 
Allt fokus på dig och missbruka ingen energi på någon annan, den blir blixtsnabbt omgjord till karma och det är det inte värt.

Tittar man på sambian symbolen till denna graden av Skorpionen så hittar man följande:
"A deep calm lake bathed in silvery moonlight, a place of quiet & peace!"
Gå till din egen inre sjö, lyssna, lär och eventuellt dyk i, om det känns rätt.
Ta dig också en titt på vart i din egen karta denna nymåne infaller och glöm inte att noggrant tänka igenom det området i livet - vad vill du förnya? Vilka frön vill du plantera?

Vi har extremt mycket YANG energi i rörelse just nu, även detta gör att jag vill uppmana dig till närvaro, centrering och kanske lite utlopp någonstans (träning, få svettas..)
Uranus ligger i kvadratur till både Mars och Pluto & som ni säkert minns vid det här laget, Uranus är planeten för uppvaknanden, utmaningar, gärna plötsliga, oväntade sådana då denna planet är en trickster. 
Men det kan också innebära konflikt/utmaningar i relation till auktoriteter eller öppna fiender.

Mars och Uranus kvadraturen kan även innebära t ex olyckor och andra plötsliga händelser.
Därav uppmaningen, var i nuet! Håll fokus! Uranus spelar oftast spratt med oss när vi har huvudet någon annanstans så var uppmärksam!

Det viktigaste är dock:
"Watch with glittering eyes the whole world around you, 
because the greatest secrets are always hidden in the most unlikely place.
Those who don't believe in Magic will never find it!!   Roald Dahl.

Ta med dig MAGIN in i denna nymåne!
Det kan inte understrykas nog!  Ha en härlig nymåne ritual när dagen kommer.
Live with passion & as always, Blessed you are! 
Love and Joy 



 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar