onsdag 5 oktober 2016

Starta Oktober

Journalskåp...
Om några år kommer det att vara en term som är lika okänd som kassettband, skrivmaskin och några till, saker som står på museum och minner om forna tider.

När jag startade som homeopat fick man en del undervisning i hur man hanterar & förvarar journaler och jag är ägare till ett stort brunt journalskåp med lås och allt.

Journaler skulle/skall lagras i 10 år såsom deklarationer och andra viktiga papper och sen skall de makuleras, allt för att personliga uppgifter inte skall komma på avvägar.
Numera förvaras journaler, anteckningar och liknande på datorn. Där filerna ligger lagrade och förhoppningsvis säkra, bakom passord och digitala väggar. De kan skickas, kopieras och slängas, allt med enkla knapptryck. 

Dagen igår var avsatt till städning, sortering och strukturering av saker jag äger som jag inte använder till vardags, saker som står lagrade, saker som används bara vissa årstider och så vidare.
Det var då jag kom i "närkontakt med", just det, journalskåpet.
Lite drag i gamla lådor fick mig att inse att en stor del av journalerna som förvarades där hade passerat "det magiska datumet", några var gränsfall och några tillhörde en den skola som jag var delägare i under många år.  Eleverna på vår skola var tvungna att göra obligatoriska patientfall och kopiorna på dessa har jag förvarat i mitt journalskåp under alla dessa år.


Skåpet tar mycket plats och jag har inte längre lust att "släpa runt" på det som en del av mitt liv, den delen har passerat. På kontoret har jag dessutom en mindre variant av skåpet plus, som sagt, det nya, det nygamla som skall vidare går numera in på datorn.
Sagt och gjort, bara att börja tömma...

Kvällen igår spenderade jag sålunda framför kaminen, där jag gjorde "värme" av journal efter journal. Herregud, vad folk jag har träffat genom åren! Ansikten dansade förbi, namn från det förgångna, platser jag nästan glömt att jag besökt och email jag definitivt glömt att jag skrivit.
Provsvar, anteckningar, möten... allt flashade förbi medan eldens lågor girigt mumsade i sig både det ena och det andra.

I början av min yrkesbana var jag angelägen om att få med mig alla info, inte missa någon viktig detalj av kunskap gällande medel eller symptom. Sålunda jag renskrev varje patientfall på datorn, sida efter oändlig sida... Något jag egentligen visste men mängden fascinerade mig igår.
Namn ur högen fick plötsligt ansikten igen, vissa har jag träffat kanske tio till tjugo gånger men minns knappt ändå. Andra har jag träffat en gång men varje detalj sitter fastkilat någonstans i mitt minne, bara av en liten trigger i form av ett namn, ett datum eller en diagnos.

Många nedtecknade livsöden passerade in i min kamin igår kväll, många energitrådar släpptes.
Jm Storm får kredit för citatet:
October is about trees revealing colour they've been hidden all year,

People have an October as well". 

Jag är tacksam för den utökade kunskapen som dessa möten, dessa anteckningar, dessa journaler har gett mig och den erfarenheten kan ingen ta ifrån mig.

Att vara homeopat, att vara terapeut, det är att fortsätta på en lång tradition av lyssnande och nedtecknande av personliga resor. Att få leva många liv i ett, det är charmen med mitt jobb, den riktigt stora gåvan.

Detta energi "berg" har jag inte tänkt så mycket på, inte förrän jag släppte det loss och rensad ut det igår (och något återstår till idag).
Själva skåpet skall företa sin sista resa till de eviga "återvinningsmarkerna" idag och plötsligt är jag minst 40, kanske fler, kilo lättare.

Kunskapen och minnena på min egen inre hårddisk, naturligt urval råder där och resten tar jag med mig dit jag skall.
 Och nu...?

Onwards! Mitt "Oktober" är här!
Live with Passion & as always, Blessed you are!
Love & Light,  M







 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar