onsdag 28 september 2016

Ny måne i Vågen.

YES! Nu går Pluto direkt också, tack och pris. Den 26/9 vände Pluto, som den sista av de 5 planeterna som dansade retrograd (bakåt) här under vårens början.
Stagnerad energi lossnar och jag själv kände det som om jag skulle bli förkyld, det i sig hade inte varit någon skräll pga omständigheterna, men så var det alltså inte. Härligt.

Känner du att det lättar lite för varje dag som går nu?
Långsamt lämnar vi den tiden av året då fokus har legat på "mutable"/rörliga tecknen och precis som det svenska namnet indikerar, det blir mindre rörligt då (Och mindre rörigt).
Istället faller fokus över på "cardinal"/kardinal tecknen, dvs Väduren, Kräftan, Vågen och Stenbocken och här hamnar fokus mera på agerade/action.
Förhoppningsvis har en del av den "rörighet" som vi upplevt piskat upp nya saker i oss, saker vi nu har lust att agera på, förändra och jobba med.   Det är inte stilla på himlen men mer fokuserat än på en lång stund.

Jupiter har tagit klivet in i Vågen och kommer att välsigna alla med solen, månen, ascendenten eller andra planeter i Vågen med sin närvaro. Jupiter stannar ju ca ett år i varje tecken så från Sept 16 - Okt 17 finns den här och påverkar.

Detta handlar om växande genom partnerskap, alla typer av samarbeten gynnas men speciellt då de med fokus på lika värde, lika rättigheter.
Du kan använda denna energi till att utöka, ändra och justera i dina sociala cirklar och relationer, liksom få till det "så det passar dig".  Men komihåg - på lika villkor! Det är kärnpunkten.
Vågen har polariteten "balans - obalans" och det som Jupiter skiner på expanderar alltid. Se därför till att ljuset faller på balansen och inte på motsatsen.

Kika gärna på vart 4-8 grader av Libra/Vågen faller i ditt horoskop så ser du vad som aktiveras här i Oktobers början tillika vart du kan har riktigt god "tillväxt"/chans att lyckas.

Jupiter "återupplivar" eller snarare, aktiverar, kvadraturen mellan Uranus och Pluto.
De ligger delvis i den berömda T-formen... Detta gjorde det senast på 60-talet.
Uranus symboliserar ju frihet, egenhet, oberoende och Pluto symboliserar bl a så kallad "topdown control" alltså att det finns en chef/ett överhuvud och att man kan klättra på den stegen (typ fjäska uppåt och sparka nedåt), kraft, kontroll, makt.

Detta skapar, via kvadraturen, en stark spänning mellan dessa ytterligheter och detta ledde på 60-talet till hippi rörelsen, demonstrationerna, upploppen osv.  En liknande spänning, dock ej en kvadratur, låg mellan dessa under 2010/2011, den sk Arab Spring (Arabiska våren).
Då var det våldsamma upplopp, regeringar och nästintill "fossila" statsskick föll och skakades i sina grundvalar i många länder på den arabiska halvön.  Kanske står vi inför något liknande?
Denna spänning aktiveras från 12/10 och ligger i av och till fram tom April 2017.

Runt denna nymåne har vi också en kvadratur mellan Jupiter och Mars.
Detta handlar om att slåss för lika rättigheter, lika värde osv och på ett personligt plan kan denna spänning frigöra och ge dig energi till att färdigställa projekt, dra upp riktlinjer för framtiden m.m.
Mars står för kraften, Jupiter för att intensifiera och expandera.
www.anneortelee.com

Den 1/10 kl 02.11 på morgonen har vi alltså en nymåne på 8 grader i Vågens tecken.
Solen/månen (som alltid står tillsammans vid nymåne) står i konjunktion till Jupiter och detta blir sålunda en expansiv, härlig måne.
Den handlar om att leva ur ditt hjärta, generositet ur hjärtats innersta rum, att vara det bästa "jag" som du kan vara/uppbringa, den handlar om spirituella principer, om villkorslös kärlek och allas lika värde.
En måne som vill ta alla i famn!

Personlig växt genom relationer är ett såklart ett genomgående team här och denna måne får mycket "nystartar anda" pga Jupiter men också pga en transit till Saturnus (som jag tycker är för komplicerad för mig som lekman att ge mig in på).
Kontentan av detta blir i vart fall - Önskar du lämna något bakom dig? Speciellt gällande relationer så är detta ett gyllene tillfälle att kombinera både ett släpp och ett fokus för framtiden. Vad vill du korrigera eller göra annorlunda from nu?

Mycket gynsamma aspekter för detta. En måne att gå ut och leta efter "love in all the right places" för en gång skull. ;-)
Veckan fram till nymåne är lite "gungig", som alltid, och minns att mörkermåne tiden är en viktig tid att återhämta/fokusera sig under. Så vila, meditera, lyssna in och så, schwooosh ut med dig när nymånen kommer, nätverka och flytta runt i dina relationer. Lycka till.

Live with Passion & as always, Blessed you are!
Love, M


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar