söndag 26 mars 2017

Nymånen i Väduren 28/3-2017

Västerländska astrologer bryr sig alltså inte alls om att "vårt nyår" ligger den 31/12, nej, de håller på hanen helt till vårdagjämningen och då, då skjuter året fart.
Med Väduren, 1: huset, 1:a tecknet och egentligen kan man säga att här föds jaget, "jag är, tillblivelsen.
De flesta föds till denna världen med huvudet först, Väduren styr huvudet, vi börjar HÄR!  Håll detta i tanken då det förklarar mycket runt denna nymåne.

Allt som blir till föds ur tankens kraft, ur energi, ur "the divine spark" och Väduren är ett eld tecken, primal fire/uppstartens eld(lite klumpigt översatt men ändå..).
Se dig om ute! All kraft som lagrats under vintern, se tidigare blogg, inom fröet, inom dig, allt exploderar på en gång och helst av allt, vi hade velat ha allt färdigt NU. ALL SYSTEMS GO!

Nymånen blir till den 28/3 kl 4:56 på morgonen, 7 grader in i Vädurens tecken.
Solen och månen möts då här och aktiverar den kraftfulla Vädurs energin, eld, drive, passion och rörelse framåt.   Gradtalet ger oss också en önskan om att "skapa på ett nytt sätt", hitta på något nytt, hotta på oss lite.
Det nya får gärna vara sådär på gränsen, ja, du vet, när det virvlar till i magen för att man inte känner sig helt säker. Lyckas du med detta, ja, då utnyttjar du denna energin på ett ypperligt sätt.

Vi har sex planeter i Eld tecken vid denna nymåne, Solen, Månen, Venus (i retrograd), Uranus och Merkurius i Väduren, samt Saturnus i Skytten (ytterligare ett eldtecken).
I tillägg har vi Mars i jordnära, stabiliserande Oxen samt vi har kvar Månens södra nod (ingen planet men en punkt), Neptunus och Chiron i Fiskarnas tecken. Summerar man ytterligare lite ser man att 7 planeter ligger i sk Cardinal signs dvs de fyra som öppna/startar varje ny säsong: Väduren, Vågen, Kräftan och Stenbocken.
Inte så konstigt att man känner en viss drive framåt, eller hur? Men vad mer kan det innebära?

Väduren med sin eld energi får/har ofta en en maskulin prägel, krigaren medan Fiskarna är en feminin, inkluderande, vattenenergi.. The warrior versus The mystic.
Det finns astrologer som hävdar att denna tid (se dig om i världen) har kommit till för att vi skall leta efter och finna vår inre sanning samt våga leva efter den. På djupet.
All den här eld energin gör oss sannerligen modiga nog och efter lång tid av introspektion kan detta kännas som en befrielse, att faktiskt få agera och skrida till verket.

Såsom alltid, se på vart detta faller i din födelsekarta. Vilket hus träffar detta?
Vart är du redo att "flyga Solo"? Vara lite pionjär? Inom vilket område kan du få det att "virvla lite extra i magen" eller kanske bara en lite förändring per dag/veckan tills jobbet är gjort?
Valet är alltid ditt.


Uranus & Merkurius påverkar denna måne, så du, ta med dig något att skriva på eller spela in med.
Nya idéer kan skjuta upp som sticklingar ur jorden lite här och var så var beredd.
Mars i Oxen kommer att vilja agera på idéerna direkt och det är inte fel, såvida det inte gäller kärleken.  Nya kärlekar bör "hållas varma" dvs utan några fagra löften om evig kärlek och trohet fram till Venus vänder rätt 15/4. Sen är det dock fritt fram, om de håller måttet då.. ;-)

Venus i retrograd i Väduren... Aj,aj,aj, gudinnan är inte helt lycklig här men som jag skrev ovan, Väduren handlar om jag/jaget. I sin retrograd bana frågar hon dig bla: Vad ger dig glädje/ tillfredställelse/lycka? Hur är din inre relation med dig själv? Pysslat om dig själv på slutet? 
Hon vill helt enkelt att du återuppväcker din känsla för dig själv, men du, passa på extra denna veckan ty Fredagen den 31/3 kliver hon in i Fiskarna. Då blir det genast mera "allmängiltigt" och svårare att ta på.

Har du sett vad som sker den dagen man släpper kossorna på grönbete?
De skuttar runt, slänger med allt som sitter löst, studsar på gräset, stollar sig.. Lyckan är total och den går inte att ta miste på, våryran.
Lite sådan vill jag att du skall ta dig an denna måne, med barnslig iver, att livet är kul och kanske tom lite "vilt", var gränsen går, bestämmer du som alltid själv.

Mitt enda pekfinger är den "lilla emotionella baksmälla" som kommer redan några timmar efter månen, sådär på förmiddagen.. Då aktiveras ungefär samma känsla av "ofrihet" och restriktion som du upplevde i början på denna månad, faktiskt de första skälvande dagar. Ringer det en klocka?
Hursomhelst, dessa känslor är kraftigt uppförstorade när de kommer så agera inte på dem.
Om du nu kan skilja äpplen från päron i detta läget!

En tumregel kan vara kraftigt påkomna nya känslor, inte det du jobbat med inför denna månen är det varningstriangel på.
Då skulle jag dra öronen lite åt mig, andas en dag eller två (trots att detta är motstridigt till det jag skrivit ovan) och se tiden an.. Är dessa känslor kvar efter en paus, ja, då är det bara att köra då.

I summering ÄR detta en skönt kraftfull nymåne som jag verkligen rekommenderar att göra månritual till. Bestäm om ditt nya säsong, om vad våren skall innehålla, om det hus som månen påverkar.. Ja, om allt du har på hjärteroten och skrid så till verket.

Njut veckan, Njut den kittlande känslan i magen, Njut nymånen!
Live with Passion & as always, Blessed you are!









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar