söndag 7 juni 2009

Meddelanden från en hemlig värld.


"Semlan är MIN!" Hennes mjuka hår leker över min numera mycket gravida mage där jag halvligger på soffan, kämpandes med en bekväm ställning.
Inom mig småler jag och tänker att de kanske har rätt, alla de som kommunicerar med en annan värld och som säger att min dotter har starka band till den lilla filur som växer i min mage.
Inte mig emot! Jag vill bara att vi alla skall vara lyckliga, avspända och närvarande..
Min stora prinsessa behöver mer än någon annan i denna familjen känslan av länkar och samhörighet, hon är i det skeendet i livet då det är a och o.

"Mmmhhmm, okej och vad gjorde du sedan då?" Hennes öra emot min mage, hennes mun blåser varm luft emot huden då hon svarar och jag känner Selmas sprattel till svar.
Kan man kalla det "trevägskommunikation"? Selma på sin insida, min kropp emellan och dottern på utsidan..Meddelanden från en "hemlig" och sluten värld.
Ändå är kommunikationen och viljan till sådan inte att ta miste på.

"Vad säger hon då, hjärtat?" Kan inte låta bli att undra.
"Jag frågade vad hon har gjort alldeles nyss.." Dotterns ansikte lyser.
Sovit tänker den mentalt oflexibla mamman som skumpat runt en stund, inte känt nåt från magen och vis av erfarenheten (tror hon) vet att Selma sover gott då.
"Hon säger att hon gick på bio! Det var så tråkigt därinne... Sen så gick hon på MacDonalds och åt en naturell hambugare, pommes och en Cola".
"Hmm, fick hon ingen efterrätt?" (Selma reagerar på glass i alla former)
"Jodå, glass såklart. Hon gillar glass.. Nej, nu går jag ut. Puss Selma, ses sen!"
Hon skuttar på lätta fötter emot altanens ingång..

Kvar ligger jag och ler, Selma reagerar mycket på bions höga ljud, MacDonalds verkar få oss båda att må dåligt medans glass har motsatt effekt. Såklart har dottern hört delar av detta från mig men ändå, önskan om kommunikation är inte att ta fel på.
Och jag..? Inte konstigt att jag är STOOORR, jag har ju både biosalong och MacDonalds inbyggt. Det ni!! Undrar om jag måste skatta för den verksamheten?
Skulle inte förvåna ett dugg... Trevlig Söndag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar