torsdag 19 november 2009

Lilla My's tips!


"I dessa tider av rädsla, den rädslan som kryper innanför skinnet, så måste man verkligen slita för att stanna i ljuset!" sa hon med en djup suck genom telefonen.
Hon, med sonen som föddes med ett stort hjärtfel, hon, som trots eller pga detta fightats med läkare i varje instans för att han skall slippa bli vaccinerad! Då hon i sitt hjärta och själ är övertygad om dess skadliga effekter.

Nej, detta är inte ytterligare ett blogg inlägg om vaccination!
Det finns redan så mycket info därute.. Detta är ett blogginlägg om hur man MOTAR RÄDSLAN och hjälper filifjonkan från igår vidare.
Lilla My får stå som symbol för det oemotståndliga, den orädda, en som flyttar positionerna framåt, en efter en som vore det ett spel, ett monopol eller Fia med knuff.
Egentligen finns det fem enkla regler för att leva, frodas och nå sitt mål.. Problemet är bara - man måste jobba! Utföra dem varje dag likt en idrottsman. Vilka de är?
Okej, vi kör dem en gång till!

1) "Mata" och stärk ditt mind (dvs din själv, ande, mentala process) med något värdefullt varje dag annars riskerar du att bli stående med all typ av ogräs som växer där!
TA KONTROLL över ditt fokus! Ett bra citat i sammanhanget brukar vara "Every day, stand guard at the door of your mind!" Vad är sant för dig?
Alla har olika fokus, viljor med det som sägs och görs, dolda och synbara planer och agendor. Vill du följa med i någon annans ström? Helt ok! Men se i vart fall till att strömmen går åt det håll du vill! Våga välja och mata sedan dig själv med sådant som stärker dig.

2) Stärk din fysiska styrka!! Låter det löjligt?
Ok, har du försökt lösa stora problem/funderingar när du är sjuk, t ex har ont i huvudet, har influensa eller liknande? Gick det bra?
Nej, just det! Vänta inte på "rätt" motionsform, rätt tränare.. Bara sätt igång!
Faktum är, att om man en endaste gång springer tills det smakar blod i munnen, sträcker sig emot den "omöjliga yoga positionen" och NÅR FRAM.. För det gör man! Så lär man sig att gränser är till för att spräckas och därmed utvidgas också medvetandet! Pröva!

3) Finn någon att se upp till! Hur gör hon/han? Vart började det? När vände det? Nära eller långt borta, känd eller okänd. Spelar ingen roll! Det ger dig något att tro på!
Hittar du ingen? Gå till punkt 1 - ta dig till biblioteket, låna självbiografier, läs.. Finn dig en ny hjälte! Många nya vägar har börjat med någon annans "tänk och mod". Låt dig inspireras!

4) GÖR EN PLAN! Men framförallt.. AGERA!! Du kan ha tusen planer i din dator, din Ipod, ditt sinne MEN vad spelar det för roll om du inte göra något med det?
Väntar på rätt tillfälle? Rätt tillfälle kommer INTE utan AGERANDE!
Sätt bollarna i rullning! Rätt bollar, fel bollar - vem bryr sig? Bara det rullar..
Kan du bedömma vilken boll som är rätt och fel innan det börjat rulla? Antagligen inte.
Så, sätt igång dem! Blir det fel? VÄLJ OM! Det är alltid din fria vilja att ändra närhelst du vill!

5) Ge näring till din själ! Tacksamhet för det du har.. se sig omkring, se på allt som faktiskt funkar, som är bra, som är kärleksfullt! Inse och var tacksam för det du är, det du har och det du har skapat redan! Återuppliva dig själv. Be, om det ligger för dig.
Meditera, om det känns bra. Ge - finn de som är mindre lyckligt lottade och ge till dem!
Ge dig ut och berör någon så att ditt liv får mening, känn att du gör skillnad och punkterna ovan blir så mycket lättare att uppnå!

Som LasseMajas detektivbyrå brukar säga:
"Nu kör vi! Vad har vi?"
Ut i ljuset...Vi ses!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar