måndag 30 november 2009

Dagar då man vill ALLT!


Har du, kära läsare, dagar då du såsom jag idag vill allt?
Allt vill man hinna, projekten flyger som fåglar genom huvudet, man planerar, planerar om, fixar, donar, springer, sitter och går, på väg, på väg, på väg.. Färdiga saker far ur händerna och ersätts genast av nya oöppnade, oberarbetade saker.
Det är en underbar känsla! I vart fall hos mig, för det betyder att jag mår bra, har gott om energi, är inspirerad och har något mål, något att fästa blicken på.

Jag försökte fundera ut igår medans jag klättrade i fönstren och satte upp adventsstjärnorna- vad är det som triggar en dylik dag i mig men jag vet inte om jag kunde finna på något gott svar.
Förutom möjligen att man skulle kunna relatera dem tills dessa olika typer av faser, som jag pratat så många gånger om här på bloggen. Nej, nej, lugn, lugn, jag skall inte börja med dessa mina "käpphästar" igen men självklart, jag tror de spelar roll.

Annars är jag väl också en typisk oxe dvs jag bär drag av oxens tecken såsom ett kastmärke i pannan.. När jag jobbar så jobbar jag, jobbar, jobbar, jobbar och jobbar, låter inget stå i vägen och skulle det ändå göra det så flyttar jag bara bort det! Vips.
Sen har jag dagar av total passivitet, inget vill jag och att komma ur soffan är ett monumentalt jättekliv.. Problemet är som sagt, hur går man från den ena till den andra? Tips?

Men idag är en "jag vill allt dag"!! Jag vill färdigställa mitt efterarbete från dagar av jobb i Karlstad, packa mediciner, kolla journaler, arkivera. Jag vill hinna göra kursförberedelser, meditera/kanalisera ner lite material till den kursen som går av stapel i helgen.
Vill ta vagnen och tillsammans med Selma gå ut i snön, vandra till Ikea och köpa ljus, servetter och småprylar till Claire julkalender. Insåg igår kväll att jag vill ge min stora dotter en överraskning, en paketkalender. Hon har alltid önskat sig en men ingen haft och när jag fixade igår, letade juldukar etc hittade jag en gammal paketkalender som jag kan använda mig av.
Det är dock i sista momangen, det är ju December imorgon MEN JAG VILL!

Tills i eftermiddag står det en pepparkaksdeg i kylskåpet och väntar på att bli till ljuva kakor, tillsammans med mig och två härliga tjejer. Dessutom vill jag hinna pynta färdigt, laga en god middag, samtala och planer med min man innan det är dags att gå på kvällens träning. Det är näst sista gången innan jul och det gör mig gott, det ger energi tills imorgon.

Förutom det, jag vill ta en eftermiddagslur tillsammans med lillsnurvlan..Igår kväll fick jag tårar i ögonen då hennes händer, nära sömnens förlovade land, tvinnade mitt hår, lät det löpa mellan fingrarna, allt för att försäkra sig om min närhet. Jag såg mig själv som liten.
Under många, många år tvinnade jag min mors hår mellan mina fingrar då jag skulle sova.
Ser fram emot nästa stund av nära, nästa sovstund.

Nej, nu måste jag gå! Det får vara slutbloggat för den här månaden. Ses imorgon dvs i December! Måste ju bara hinna......

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar