onsdag 11 september 2013

Misslyckas.

Enligt historien...
"Misslyckas?" sa Gunde Svan och såg ut som han letade inuti huvudet.  Kanske hade han ett vagt minne om detta ordet någonstans men det ringde inga klockar, skapade inga känslor och hans reality testare satt tyst i hans undermedvetna.
"Misslyckas, just det, vad gör du när du misslyckas?"  envisades K, tillika coach och föreläsare.
"Misslyckas...?" upprepade Gunde. Förvirringen lyste i hans ansikte och så, så fick han fatt i tråden.

"Jaha!! Okej, du menar sånt "jag inte lärt mig än", sånt jag inte kan. Jamen, den är ju enkel! Det får jag helt enkelt ta tag i. Öva på, bli invigd i, träna lite mer på och till slut bli bra på... 
Allt sådant ger mig ett övertag över mina konkurrenter senare.  Jag lär mig, sätter det i ryggmärgen, går vidare, lär nytt!  Inget problem alls med det!". 
TOUCHÉ!

Hade man nu varit K kunde man faktiskt sett på detta som ett misslyckande i sig, alltså att han inte räknat ut denna approach själv utan måste "få den från Gunde".
Ingalunda! K hade inte varit föreläsare om han inte hade plockat upp dessa pärlor, varit en jäkel på att ge dem vidare till andra i presentförpackning OCH han känner igen en ädelsten när han ser den.

Vips tog han detta koncept och gav det till ett landslag i golf som under ett år lärde sig över 1000 nya saker tillsammans.
Varje otrevlig fråga om hur, varför och när de tänkte prestera bättre besvarades hövligt med:
" Jag har inte lärt mig det ännu" "Jag kan inte än men jag jobbar på det!" "Nej, jag har inte lärt mig att gå på 62 slag ännu men det kommer!"

Sålunda avdramatiserades "resultat -- misslyckanden" i huvudet på damerna. Nyfikenheten fick plats, glädjen, upptäckarandan och inte minst, lusten att träna igen.
De sk viktiga/stora resultaten lät inte vänta på sig!

Att växa i livet är INGEN bedömningssport! Att få till tillväxt är en inre sak..
Själv glömmer jag det ofta. 
Själv vet jag precis vad jag gör i olika situationer av "misslyckanden!"
Jag har startat min om programmering här och det handlar inte om att sticka huvudet i sanden, det handlar om att ta ansvar till 100%.

Som alltid i nya processer, jag kommer att "glida lite", glömma bort mig, falla av tåget men så, woops, upp igen och på den. Alignment.  Tillbaka till ursprungstanken tills det sitter..

En liten bit varje dag av det jag vill växa i, lära mig av.
Det är i osäkra tider man skall vässa sin såg, vässa den så man kommer vidare.

Vart skulle du vara om du VISSTE att du inte kunde misslyckas???

Live with passion & Blessed BE!


1 kommentar:

  1. K är bra. Jag har sett honom. =)
    Bra påminnelse i balansgången.

    SvaraRadera