måndag 23 december 2013

Att bege sig på djupet.

Det är en stund sedan Stanford university påvisade att det mänskliga hjärtat innehåller/har i sig ca 40000 hjärnceller och frågan uppstod - har hjärtat förmåga att "tänka själv"?
Denna något märkliga fråga skapades ur det faktum att hjärtat börjar slå inne i kroppen på fostret innan hjärnan skapats och så detta tillägget, dessa celler.

När ljus träffar ögat och dess hinnor "vandrar" det in i kroppen och påverkar de körtlar samt delar i hjärnan som vi kallar för thalamus, hypothalamus, pituitary(hypofysen) och pineal (talgkottkörteln) och bidrar till produktionen av hormoner (eller i vart fall dess beståndsdelar).
Denna delen, dessa körtlar kallas i Kinesisk medicin för "Crystal palace" och härifrån transporteras ljuset via sköldkörteln till hjärtat i de "berömda" sju strålarna. Det vill säga, ljuset delas upp som i ett prisma och fördelas på sju olika strålar.

Författaren och vetenskapsmannen Greg Braden hävdar att de sju musklerna som omsluter hjärtat är "styrda", påverkade av var och en av dessa sju strålar. Därför väljer han att kalla hjärtat för "a seven layer liquid crystal oscillator"
Oscillation betyder rörelse eller signalvariation dvs något som kommer i oregelbundna eller regelbunda frekvenser.
Inom Aura-soma har vi flaskor som påverkar och jobbar med just denna frekvens, The crystal heart within the heart men denna del har hittills varit ganska så "oförståelig" för mig.
Det har fått betyda "hjärtat på djupet" för mig men långsamt har det gått upp för mig att det påverkar hela systemet, hela växlingsstationen.

Kardiologer har också lämnat gamla "normer" ganska nyligen. Man ser inte längre på heart beat dvs en full "hjärt cykel" och  heart rate dvs utvidgningen av artären i armen (pulsen) som två isolerade tecken på hjärthälsa utan man sammanför dem, ser på dem tillsammans.
Här letar man efter balanspunkten.. Hur ser hela cirkulationsförloppet ut?
Man får då med sig "mera av hjärtats faktiska funktion" och av cirkulationen i stort.
(allt detta berättas för mig av fackfolk inom området).

Dessa fackmänniskor, kunniga i hjärtats arbete, ser också det motsatta, ett stressat hjärta påverkar immunförsvaret (läs de endokrina systemet dvs alla de delar vi läste om ovan, i hjärnan) så ny fråga eller snarare ett påstående, då finns det också en tillbakakoppling mellan hjärtat och de där körtlarna i hjärnan?  Såklart! Det finns ju ett styrsystem för att minska, stoppa, öka produktionen i dessa körtlar, en tillbaka loop men påverkar hjärtat denna?

Magnetocardiography - används för att mäta det elektriska fältet runt hjärtat.
Hjärtat är det starkaste magnetiska fältet inne i kroppen.


 
Enligt vissa källor så ser det ut så här... ganska likt en annan bild vi känner mycket väl. Eller?
Inte helt olik den axel som går rakt igenom vår kära planet och skapar den lutning vi så väl känner..
A heart within the heart.

Hjärtat är det fjärde chakrat, mitt emellan de tre övre som är kopplade till tanke och mentala processer och de tre lägre chakran som är kopplade till emotioner (kalla det gärna bas behov och drifter om du vill). Den ena delen är halv utan den andra och de kommer samman i HJÄRTAT.
Hjärtat är kopplingsstationen där tanke och emotion kan bli kopplade samman till en känsla.
Växlingsstationen, helheten, den "tänkande" enheten och ett av själens fästen.

Använd julens dagar till att vara "heart centered". Vila i ditt hjärta och se vad det vill säga dig!
As always, LIVE WITH PASSION & BLESSED BE!







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar