onsdag 26 mars 2014

Inre dans

"Wuwei.." viskade boken till mig och plötsligt kände jag hur något landade inom mig, en förståelse, en känsla.
Wuwei, en plats i hjärtat, ett näste där vår själ landar i kroppen likt en fågel. 

Inom Aura-Soman har vi alltid talat om "the crystal heart within the heart", som den heligaste platsen i hjärtats inre och som ett av själens fästen.
Men när jag mötte Wuwei föll mycket på plats.

Vi kommer från stjärnor, vi är av stjärnorna, vi är av och ur en helhet kärlekens oneness så separeras hela vår värld in i en dualism, motpolerna, Yin och Yang.
Den gudomliga gnistan kallas av kineserna för Shen och är den mest rena, snabba energi du kan tänka dig och ja, det är stora delar av det vi kallar själen.
Shen är så mycket yang det går att bli och med det menar man att den alltid strävar tillbaka uppåt, utåt, tillbaka till den stora helheten, till ljuset.

Om wuvei är fågelboet i våra hjärtan där Shens fåglar kan landa och vila finns det ett imaginärt "rör" uppåt genom kroppen och ut genom huvudet så att fåglarna när som helst kan flyga, lyfta, försvinna.
Vad får dem då att vilja stanna?
Jo, det jordiska, det närande måste vara "attraktivt nog". Yin måste charmera yang med sin närvaro, sina kvalitéer och på så sätt "ankrar de varandra".
Yin förankrar Yang i kroppen, när den när den är borta från sitt "rätta element" nämligen himlens kärlek, helheten och enigheten. Yang rör upp, skapar rörelse, luft och liv i den Yin som annars blir tung, rigid och kvävande.

"Du är inte jordad i kroppen" säger psykologen till patienten med ångest och patienten förstår kanske inte mycket. Vaddå, jag har ju en kropp?
Kan du framför dig se hur Shens fåglar inte längre uppskattar sitt rede i hjärtat?
De lyfter, flyger uppåt, kittlar i röret, skapar oreda i kroppen och knoppen när de strävar emot ljuset.
Yin har dålig dragningskraft, inget att erbjuda, deras dragningskraft på varandra är sämre.

Detta i sitt extrema är också döden. Vår sista tid på jorden, de skälvande sekunderna innebär en separation av Yin och Yang. När yang passerar genom huvudet kommer våra sista minuter/sekunder av klarhet.
De minuter som de i terminalvården ser om och om och om igen. Patienter som vaknar till, önskar lämna meddelanden, önskar ringa, önskar äta, gå på toaletten eller vad helst annat som legat dem om hjärteroten länge. Så, Yang vandrar vidare emot helheten, de är borta från den fysiska världen.

Dansen mellan Yin och Yang är en livslång kärleksakt där vi inte har råd att förlora attraktionskraften, där vi inte har möjlighet till någon "skilsmässa" utan bör hålla båda parter lyckliga.
Hjärtat är centret för deras möte, inte hjärnan, inte intellektet.
Wuvei - redet, den öppna platsen i hjärtats mitt, torget för det inre mötet. 

Live with Passion & Blessed be
Namaste





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar