torsdag 20 november 2014

Gammalt idisslande.

Knappt hade jag slagit upp mina blå förrän jag visste det, jag är bättre!
Tankarna lekte som fjärilar i huvudet, nåden att kunna andas genom i vart fall en näsborre har infunnit sig.
Barnen tar hem influensan från skolan, hårt fysiskt arbete utomhus, i fukt, i regn, i lite blåst, med våta fötter, hopp ut och in ur en varm bil tog sin tull på Tisdagen.
Varje steg på rutten var en ansträngning, svetten rinnande på ryggen, ja, det förbättrar ju läget.
NOT!
Som gammal skidåkare vet man, svett = byt till torrt, kom dig i lä, helst fort som fan annars, ja, annars.. Och denna "annars" stod vid bildörren och väntade när jag kom till garaget, feber-full-stopp, gungande ben, rinnande men tät näsa, svullna körtlar m. m.

Fascinerad konstaterar jag trots denna tillfälliga sjuka att jag, enligt konstens alla regler, nått en bättre nivå av hälsa. Mina flunsor och förkylningar stannar numera i näsan, övre luftvägar, febern tillstöter och hurra, jag tillfrisknar.
Detta till trots att jag har sjukdom, har haft sedan barnsben som påverkar immunförsvaret och som jag aldrig, aldrig tar hänsyn till för jag glömmer den, vägrar minnas, vägrar se begränsningarna.
Under många tunga år har allt gått ner i mina lungor med bronkiter, halsont, slem, lunginflammationer och dess likar men som sagt, no more.

Anledningarna är många.
Träningen är en del av det, kroppen tränas i uthållighet, restitution och sålunda är den rätt med på noterna när något sker. En väldrillad armé vet vad som skall göras när fienden kommer.
Utomhus jobbet gör sitt till, jag har lärt och lär mig massor av fysiskt arbete. Min kropp och jag lär känna varandra på ett annat sätt och min mentala del får jag också drilla när det är tungt - vilka spärrar har jag som jag måste över?

Och här kan vi hålla på i dagar.. Göra lista över anledningar.
Ni som läst de senaste bloggarna vet också att jag just nu funderar, laborerar och ställer frågor runt mitt eget ätande. Något homeopaten i mig har gjort tidigare men på ett lite annorlunda sätt..
Vad är bra för mig? Vad känns när? Hur känns det och hur vill jag ha det?

"Mamma, jag älskar när du blir sådär förbannad" flinade tonåringen då jag höll ett brandtal emot en icke lika intresserad TV igår kväll (se där, första hinten om ett tillfrisknande).
"Jag hatar allt eller intet människor" väste jag fult mellan tänderna men insåg också att jag kan skriva under på det, närsomhelst, varsomhelst.
Cirkeln är 360 grader och jag anser att livet är likadant, i VARJE fråga. (Högg till lite nu men lev med det, ;-))
För Andersson är 4 grader rätt, för Svea 48 grader, för mig 172,5, för dig?
Komplicerat? Ja, kanske men också befriande.



Sanningen är också att om 172,5 grad är rätt idag, i en viss fråga så är det inte säkert att det var rätt för tio år sedan eller är rätt om situationen ändrar sig. 
"Det beror på" - är nog citatet jag oftast lever efter, situations anpassning, och för mig är det en självklarhet.

"Min kropp fungerar inte en dag utan gurkmeja" skrattade min bästa akupunkturlärare och många i klassen sprang och köpte. One-size doesn't fit all.
De flesta i åldersgruppen 0-30 behöver inte gurkmeja alls, varför skulle de? Ändå är det några i samma grupp som har positiva effekter på den - vad säger det dem?

Allt detta har ni hör mig säga förr, jag tuggar om som en gammal ko, och varje dag, precis varje dag möter jag på dessa "följ mitt kakrecept och allt blir bra-människorna".
Kanske inte behövde vara så illa, om det nästan inte alltid åtföljdes av en liten parentes i form av (och gör mig till din husgud och mästare). Sucka!

I skrivandets ögonblick, och säkert med en del snor på "hatthyllan", kan jag inte minnas vilken filosof eller profet som sa det men sanningen kvarstår - När någon påstår sig veta sanningen och hela sanningen, lägg benen på ryggen och spring så fort du kan åt andra hållet, gärna så långt du orkar". 
Det var min egen omskrivning.
Gå inte ifrån ditt inre ljus, din vetskap. Hör du inte så skapa plats, tid och tillfälle att lyssna.
Det skall bara övas, som alla andra muskler.
Testa, gör fel, skratta, utvärdera resultaten, pröva igen.. Bara 1000 sätt det inte fungerar på, än och därför närmare rätt lösning.

Imorgon skall jag njuta utomhusjobb igen, låta elementen härja med mig, se emot skogen, andas in den friska luften, samtala och le emot och med mina kunder.
Det blir bra, det blir gott.
Live with passion & Blessed be

 








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar