tisdag 14 april 2015

"Time warp" i sin egen form?

Tänk dig följande scenario... 

Du skall resa till ett land långt borta, ett land i en världsdel du knappt besökt tidigare och du skall besöka systerföretaget till din arbetsplats här hemma.

Lite nervös är du allt så du prövar så gott du kan att planlägga allt innan avresa, du bokar ett Skandinaviskt flygbolag, du avtalar med en lokal representant att hämta dig och köra dig till hotellet, du lägger upp och planerar dina dagar där.
Allt ser du framför dig.. Steg för steg för steg.
Först så skall jag, sen så skall jag, så kommer han och hämtar, resan till hotellet sent på kvällen osv. 

Detta är normalt för oss alla, detta har att göra med tanken att tiden är linjär och att vi på något sätt att kontrollera allt i vår verklighet.

Så kommer dagen.. 
Du kliver på planet, allt går som du tänkt dig, allt flyter som på räls, tills...
Eller kanske snarare som Tony Irving säger - MMMEEEEENNN...
Väl framme på flygplatsen hittar du inte din chaufför, han från huvudkontoret som skulle hämta dig.
Lätt svindel drabbar dig, panik, en känsla av overklighet - vad är nu detta?

Här har vi alla varit, här är många av oss ofta. Vad gör vi i detta läget?
Varianterna är lika många som det finns personer, antar jag, vi misströstar, vi ringer hem, vi letar adress, informationsdiskar, funderar på andra hotell, taxi och så vidare. Känn dig manad att fylla i din egen variant.

Tillåt mig sedan att ta din känsla/dina funderingar in i en liten loop..
Det finns de som påstår att detta är "öppningen"/portalen/möjligheten till att upptäcka att tiden inte är linjär, utan att allt samexisterar hela tiden.
Din möjlighet att inse att du är "in the Maxtrix", för att använda en populär film som illustration.
Jag säger inte att detta är sant, jag säger att forskare/psykiatriker påstår detta och särskilt då en psykiatriker vid namn Mario Martinez. (Självklart med självaste Einstein som förebild, en av hans mäktigaste deviser är ju,just det, att tid inte finns!)

Han hävdar absolut att tiden inte är linjär utan att denna illusion skapas (och återskapas hela tiden ) av vår hjärna för att vi skall orka hålla reda på och sortera saker. Tillika hävdar han att denna förvirrade tidpunkt, då ditt linjära tänkande visar sig falla platt, detta är det bästa ögonblicket att ta del av synkronicitet, det som redan existerar, visdomen, kunskapen och allt det andra som ligger i väven.

Sekund då den "linjära tidsuppfattningen" bryts inom dig kallar han för "The drift". "The drift" är när du känner att världen (som du tänkt dig den) faller samman och turbulens uppstår.
Vad göra nu?

Han uppmanar oss att själva pröva att gå in i "the drift" och stegen är rätt enkla.
Först ber han oss stanna upp, bara stå stilla i denna känsla av turbulens, andas, sakta se oss omkring, vad verkar vi känna igen?
Vad tilltalar oss?
Skall man vara helt krass så händer ju detta samtidigt, har hänt förut, händer hela tiden - alltså, om tiden inte är linjär. Slutsats - du känner igen lösningen när du ser den, du har redan tagit den. ;-)

Där och då hittar du något, något dyker upp och du agerar på detta.
Ja, för det måste du tyvärr, agera, annars händer inget.  Agerandet leder till att du startar en kedja av reaktioner som är baserad på synkronicitet och vad som helst kan hända, oftast helt andra saker än det du "tänkt ut" men som ger dig andra infallsvinklar och upplevelser. Plus att du är mera mindfull, förvånad, klarvaken och närvarande. DETTA var ju inte vad du tänkt ut, sett framför dig, alltså är du förbluffad och tagen över att saker ändå löser sig.  Mario kallar detta för "feed forward", att kika in i Matrixen och tillåta sig att åka med.

Är du en otålig själ?  Tänker du att det kan ta tusen år innan du är i en sådan här eller liknande sits igen? Inte då! De kommer mera ofta än man tror, om man är en planerare, om man tillåter sig att se.
Men Martinez har en lösning på det också. Han hävdar att man kan skapa dylika situationer.
T ex berättar han att han ofta skapar middagsdates med sig själv, han bokar ett bord på en restaurang, gärna veckor i förväg och gärna där det är svårt att få bord.
Lägger in det i planeringskalendern, förbereder sig själv på det, glädjer sig till den goda maten och så vidare - linjärt tankesätt.

Kvällen för den speciella middagen kommer, han klär upp sig, han går till restaurangen och så, avbokar han bordet! Vandrar ut i natten och låter "the drift" komma till honom.
Öppen för vad som skall ske... 

Låter det sjukt? Annorlunda? Knasigt?
Låt det vara då, låt det förbli en tanke. Om inte, pröva! Lek med tanken.
Jag är inte där ännu att jag klarar av att "skapa" the drift, jag lyckas inte lura mig själv ännu men jag leker gärna med de tillfällen det sker.
Resultatet för mig - en ökad tillit till mig själv och det energiuniversum jag lever i. Den känsla av att alla "sanningar" är bara en del av pusslet, en bit, tom en sådan solid bit som "tiden" har flera sidor.

Boken till Dr Martinez heter "Mind Body Code" och jag kommer att komma tillbaka till den vid flera tillfällen. Några av hans föreläsningar finns också gratis på nätet bl a under "Soundstrue.com". 
Plus hans hemsida, bara googla och den hoppar fram!

Dr Martinez är i Norge just nu och föreläser så jag skall ut, skapa "the drift" och hoppas möta honom. Nejdå, skojar bara.  Fånga dagen.
Live with passion & Blessed BE!








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar